Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na další variaci mého oblíbeného "Nelítostného souboje" jsem se docela těšil a přestože výsledek není takový, jak jsem čekal, akční klasice vyloženou ostudu nedělá. Již zmíněný film je připomenut hned na začátku, kdy dojde k přepadení transportu a film se po celou dobu pokouší o reálnější pojetí filmu o policajtech a zlodějích, ale ve výsledku se mu to daří pouze v tom minimu akčních scén, které nabízí. Zbytek filmu už kladné body nezískává, ať už se jedná o nevýrazný příběh, postavy bez špetky charizmatu (i Butler je pouze klasickou figurkou macho policajta) nebo přepálenou stopáž okusující dvě a půl hodiny. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ti padouši to nejste vy. Ale my." Tak dokonalá loupež? Já o tom mám jisté pochyby, protože jestli mě mělo závěrečné odhalení přivést v úžas, tak mě spíš rozesmálo a donutilo ubrat hvězdu z hodnocení. Do té doby mě totiž bavil souboj sympatického gaunera Merrimena s namachrovaných strážcem zákona Big Nickem. Ti dva si svá péra sice nepřeměřovali úplně originálně, ale scény na střelnici či v posteli měly určitý náboj. Jinak jsem se bavil spíš v jednotlivostech typu zastrašování plesového partnera dcery partou drsných svaloušů. Po takovém výstupu bych ji skutečně přivedl domů do půl dvanácté. Pro jistotu spíš kolem deváté. Taky mě pobavil Fräulein za volantem. Prostě v adrenalinu problém nebyl. Spíš mi vadilo to neustálé vykrádání legendární předlohy, Nickovo buranské chování a samozřejmě "geniální" plán. Bohužel je znát, že to neplánoval žádný Moriarty, Joker ani Keyser Söze, nýbrž obyčejný ... ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Malujte si co za hovna chcete, za mě přesně taková ta policejní "ayerovka" (a budiž, malinko rip-off HEAT) pro jaký mám slabost. Drsný mačo charaktery na straně kriminálníků i policie, zábavný obsazení a cool městský přestřelky, naposledy s čím mě potěšilo TRIPLE 9. Butler tu hraje super "cop gangstera", co je svým způsobem větší grázl než banda lupičů v jeho hledáčku, takový fyzický anti-hrdina mu sedí a táhne film i s dvouhodinovou stopáží. Charisma i záporák Schreiber (známý z AMERICAN GODS), má to pár zábavných UFC cameí a vtipnou scénku s 50 Centa dcerou. Srát originalitu, tyhle filmy by měly pořádně vydělávat - chci jich víc. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Triple 9². To je úplně to první, co mi vyvstalo na mysl už po prvním zhlédnutí traileru. A vlastně to i mnoho společných proměnných. Spousta známých herců, ačkoliv ne úplně hvězd (Gerard Butler už má to nejlepší za sebou), ale prostě obličejů, které odněkud znáte, precizně natočená akce a vlastně i schématicky podobná zápletka. Ačkoliv přesné porovnání z hlavy už nedostanu, myslím si, že kdo viděl zmíněný film, ví přesně do čeho jde. A mě i tentokrát mrzí to nízké hodnocení, jelikož na minimálně 70% to rozhodně je (naštěstí se to vyhouplo a snad to vydrží). Překvapilo mě několik linek, díky nímž nafoukne stopáž do 135min a které by se spíše hodily do extended cutu, ale tempo víceméně nepolevilo a tuhle svižnou jednohubku nemůžu jinak než doporučit. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Fakt, že Gerald Butler působí celou dobu až zbytečně moc afektovaně je asi největší mínus. Zbytek je poctivá, pouze chlapská jízda, plná testosteronu, kde se nehraje na žádné policejní oficiality, ale jde se rovnou na věc. Drsní policajti proti drsným zločincům v honbě za pořádaným balíkem dolarů. A jak to tak většinou bývá, když se dva samci perou, přijde nakonec někdo, kdo se pobaví na jejích účet. Ale to až po (ne)čekaném konci. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • „Tony Z“ (Kaiwi Lyman) má pistoli M1911A1-pattern pistol a útočnou pušku M4A1. (Maulincio)
  • Postava, ktorú stvárnil Gerard Butler, je voľne založená na bývalom špeciálnom agentovi ATF a operatívcovi v utajení menom Jay Dobyns, ktorý bol veteránom v infiltrácii do rôznych zločineckých organizácií. Samotný Dobyns si zahral vo filme menšie cameo ako zákazník baru, ktorý  platí účet. (Real Tom Hardy)
  • Merrimen (Pablo Schreiber) na střelnici střílí z pistole SIG-Sauer P226, jinak používá pistoli Heckler & Koch HK45C, útočnou pušku Heckler & Koch HK416 D10RS a při přestřelce v koloně kulomet M249 SAW Paratrooper. (Maulincio)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama