Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (613)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neprůstřelný, neoblafnutelný a naštvaný taťka potřetí vstoupil do stejné řeky a já marně dumám, který z mých rodičů by se za mne nechal rozkrájet na kousíčky. Určitě žádný a to je dobře, protože já se o sebe umím postarat sám a kdyby pan Mills potřeboval pomoci, tak si beru tu CIA na levém křídle. Zatím však nevolal, protože se nepřátel nebojí, na jejich počet nehledí a kámoše má vlastní, takže mě nepotřebuje. Snad brnkne ve čtyřce, pokud tedy nějakého blázna napadne, že vstupovat do stejné řeky počtvrté je teprve ten pořádný odvaz. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Chulivier Megatron je zrejme dáky kretén, ktorý výslovne nenávidí epileptikov a týmto filmom ich chce všetkých odstrániť. Čo za debila dovolí aby 10 minútová scéna bola strihnutá každé dve sekundy?! A to fakt nekecám, každá jedna akčná scéna pozostávala zo sekundových záberov. Nie len, že sa na to nedalo pozerať ale vyvolávalo to vo mne pocit, že i ja sama som epileptik a za chvíľu sa začnem na zemi zvíjať ako pandrava. Liamovi takéto úlohy jednoducho sedia, mám ho rada a je mi úprimne ľúto, že hral v tomto pokračovaní pod taktovkou takého idiota. Chumaj jeden sprostý. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Totální nuda. Bryan Mills do třetice chrání svou dcerunku před albánskou špínou a to podruhé pod Megatonovou podprůměrnou režijní taktovkou a v pro něj typickém, otravně zběsilém a chaotickém střihu akčních scén, který ostře kontrastuje s naprosto nudným dějem. Besson si může odškrtnout další zbytečnou, protože zapomenutelnou, leč výdělečnou položku a divák může jen doufat, že už je to pro Bryana opravdu konec. Besson totiž sice Neeson season velkolepě odpálil, ale pokračování TAKEN jsou jejími nejslabšími kusy. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zhruba stejná ptákovina jako druhý díl. Šarm oldschool kriminálek/akčňáků ala první díl je nenávratně pryč, stejně tak kvalitní fyzická akce. Megatrotl se snaží napodobit v některých scénách a záběrech (masivní destrukce, over the top letadlo vs Porsche) Michaela Baye, ale nedaří se mu to ani z poloviny. A to ještě nutno podotknout, že v první půl hodině je to tak zmatečné a špatně sestříhané, že z toho chytne každý druhý milovník akčních scén bolehlav. Druhá polovina je výživnější, přesto však bolestivě podprůměrné. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V roce 2008 frantíci natočili nejlepší "městský - urban -akční nářez" roku a jeden z nejlepších akčních filmů té doby. Já sice hodnotil "pouze" za 4****/5, protože jsem u akčních filmů extrémně náročný a protože to u mne prohrál s epicky-monstrózním mlýnkem na lidký maso - Rambem IV... :))) Návrat po 4 letech byl špatný, byl bohužel trapný až komický ... no nepovedlo se. Uvedení trojky ve mě vytvořilo jistý údiv, ale relativně jsem tomu filmu věřil. A ono ano, skutečně se povedlo. Hodnotím stejně jako jedničku, I KDYŽ (!!!!) je jednička mnohem zábavnéjší. Zde je všechno trochu jinak, nejde už tolik o akci, jako spíš o kriminálku. Opravdu skoro 3/4 filmu Neeson zdrhá, schovává se a mučí lidi aby zjisťil, "vo co kurva gou?!". Takže opak jedničky, kde to byl "jeho" svět a kdo do něj vnikl, byl nemilosrdně oddělán. Takže pokud na toto divák příjde, měl by být relativně spokojen. Bohužel nelogičností, které by zde být neměly, je dosti a budou si na ně diváci stěžovat, i tak je to parádní jízda a finální zúčtování je fajne a HLAVNĚ !!! Vidět duel: "nejsympatičtější klaďas akčního světa Neeeson (a jeden z aktuálně nejlepších herců) VERSUS Naprosto nejsympatičtější bad ass hajzlík exploiterů a filmů obecně, (a jeden z nejepších herců) mistr Andrew Howard, ... to prostě jo!!!! Žít a umřít!! Duel s bouchačkama a následně na férovku , to mi tvůrci splnili sen !!! :)) Dokonce u mne i ve srovnání se silnou konkurencí - John Wick, vítězí o zrnko střelnýho prachu tenhle flick ...) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Liam Neeson (Bryan Mills) zvládol všetky bojové sekvencie vo filme bez zastúpenia dablérom. (m.a.t.o.)
  • Natáčení začalo 29. března 2014. Natáčelo se ve městě Atlanta v USA, ve městech Mazarrón a Torre Pacheco ve Španělsku a v Paříži. (willy1)
  • Film vznikl v produkční společnosti Europa Corp, kterou vlastní Luc Besson. (ČSFD)

Reklama

Reklama