Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (614)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, co se mi líbilo víc – jestli dvojka, která kopírovala jedničku, nebo trojka, která převzala fráze a snažila se být o něco originálnější s míň drsnym Liamem, ale zato musela poněkud pokroutit příběh, protože už docházeli parchanti. Tak jako tak je to víceméně průměr. LIam mohl být sem tam kreativnější ;). Ale i tak je to pořád typ akce, kterou mám rád, která je podpořená odpichovou hudbou, která mu nakonec pomáhá na slušnější úroveň. # příběh *** | hudba **** | humor * | akce **** | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celý film je složený ze dvouvteřinových záběrů, veškeré akční scény z půlvteřinových. Má nám snad tato vlastnost dalšího celovečeráku z rukou talentovaného režiséra (dle presskitu) evokovat uspěchanou atmosféru Millsova honu za spravedlností? Možná - mně ale bylo zase většinou špatně. Megaton je vážně trapák a já se hrozně stydim za to, že mi těch 108 minut vlastně docela uteklo a zas tak úplně neurazilo. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tretí Taken je podľa mňa lepší než bol druhý film, ale nie o moc. Je to proste len zase klišé na klišé a človek má pocit, že toto všetko už videl. Liam Neeson je dobrým, ale mal už aj lepšie časy. Osobne si myslím, že ostaňte radšej pri prvom filme. Narozdiel od druhého filmu sú tu lepšie efekty a nepôsobí to ako totálna blbosť (až na jednu scénku), ale aj tak je to proste béčkový akčný film, ktorý sa nemusel natáčať. Ako samostatný film je to pozerateľné. Ako pokračovanie Taken je to ale veľmi slabé. Takže radšej sa skúste odosobniť od prvého filmu a pozerať to ako obyčajný akčný film. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vím dobře co jsem minule slíbil, ale opravdu jsem to potřeboval vidět. Megasráč Megaton to udělal zase. Z akčních scén bolí oči a divák se musí opravdu pekelně soustředit aby vůbec něco viděl. Posilou do sestavy Forest zajisté je. Policista, který netuší, on prostě ví co náš z řetězu puštěný Bryan provede. Dobrou zprávou je že oddělali Famke, takže snad 4. díl už nebude. Unesení byli v této sérii všichni, někteří i vícekrát. Trošku mě mrzí že Liam dokáže ve spoustě filmů vděchnout život neskutečně zajímavé postavě (viz například Mezi náhrobními kameny), aby se o pár měsící později ztrapňoval v takovéhle konině. 20% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak snad už tohle natahování definitivně skončilo. Doufejme, že toto byl závěr řekněme trilogie o Bryanu Millsovi. Ten miluje nade vše svojí rodinu, ale halt nemá to štěstí aby si prožíval takovej ten spokojenej americkej život.. Rozvod s manželkou, starání o dceru atd... Čekal jsem po anabázi v Turecku, že trojka bude opět kdesi v Albánském Kosovsku kde přísahali pozůstalí krevní mstu.. Leč chyba lávky. Na Bryanův poklidný život tentokráte políčil jiný gangster. Musím přiznat, že první půlka se mi celkem líbila. Nešlo tam totiž tak moc o lámání vazů, na které je Bryan přeborník. V druhé půlce ale prokázal, že to byl omyl. Opět tu máme nesmrtelnou mlátičku, která skočí s autem do výtahové šachty či zavčasu vyleze z auta padajícího z útesu... Sám 007 by se musel stydět kdyby to viděl. Už jsem jen čekal, kdy Bryan vytáhne lejzrové pero, nebo žvejkačku s navíjecím lanem... Nebudu spoilerovat, ale celé to nakonec dobře dopadne, nebojte a závěrečná scénka kterak taťka Bryan (vlastně skoro děda) radí těm svejm mladejm ohledně potomka byla fakt dojemná. naštěstí na sraz nepřijel s dopředu koupeným kočárkem, to prej nosí smůlu... Dávám tedy za dvě bagely či co to bylo v tom pytlíku ještě tak horké. * * ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Při jedné z posledních scén na palubě letadla lze slyšet od pilotů zprávu určenou pro věž, že se chystají k odletu z runwaye č. 2, ale v dalším záběru je vidět, že se jedná o runway 5L. Ani jedna z těchno drah ale na zmiňovaném letišti (Santa Monica Airport, KSMO) vůbec není. (Warle)
  • Liam Neeson (Bryan Mills) súhlasil s účinkovaním v tomto pokračovaní iba pod podmienkou, ak podľa scenára už nikto nikoho neunesie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama