Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (614)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prvních "96 hodin" znamenalo průlom pro Liama Neesona, ze kterého se od té doby stala akční hvězda i pro Luca Bessona, pro kterého se jednalo o nejlepší počin v jeho producentské kariéře. Jednoduchý příběh, ale výborná akce a hlavně už zmíněný Liam. Pokračování na sebe nenechalo dlouho čekat, ale výměna režiséra způsobila obrovský propad v rámci kvality. Megaton je packal první kategorie a bez váhání bych ho posadil na jednu z prvních příček režisérských packalů, kteří prakticky z tutovky udělají příšernou a skoro nekoukatelnou slátaninu (ukázkově pohřbil i podařenou sérii Kurýr). Opravdu mě překvapuje, že si Besson takovýho s*áče udržuje ve svojí stáji, protože zku*ví na co šáhne. Vše popsané dokazuje i třetím dílem, kterým kvalitu poslal ještě níž než předtím. Neskutečně špatný střih, nevýrazná a ničím zajímavá akce a k tomu všemu už docela utahaný Neeson, který se nudí, nebo už stárne. Třetí Taken, tak není ani pro skalní fanoušky této série, která mohla odstartovat několika dílnou sérii o naštvaném taťkovi, ale musel by jí vést někdo jiný, než ta francouzská p*ča, která by zku*vila i výkop u silnice. Bohužel vzhledem k tržbám, můžeme očekávat další díl, jen prosím, aby Megatona někdo sejmul. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Bryan Mills prošel stejnou čistkou jako Mclane v Die Hard. Vzali ho, ukradli mu vše dobré a nechali mu jen základní věci. Jako umět mluvit, přestat hláškovat a být děsně sterilní. No, co se týče filmu, spokojenost je tak na 50%. Filmu nejvíce škodí akce a její střih. Nevím co střihač prováděl, ale zdálo se mi, že při posprodukci prožíval Epileptické záchvaty a na akci ve filmu je to děsně znát. Málem i mě při jedné šarvátce tekla pěna z huby. No, dále příběhově to není už tak cool jako kdysi, ale ono to tak nevadí. Napotřetí vidět to samé by asi nebylo košér. Jinak se jedna o průměrnou žánrovku, kterou zachraňuje pouze Forest a Liam. Film celkem nenudí a utíká dobře. Jo, kdyby to ještě bylo R a akce nebyla nastřižená epileptikem, šel bych i vejš. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Liame, adoptuj mě! Ani mi nemusíš dávat plyšové pandy, budu ti čistit Berettu a říkat taťuldo.. Ano, Megatron by se měl z idiotského režiséra složit na kosmickou loď a odletět zpět na rodnou planetu Decepticonů, kde snad šílený třes kamery, zoomování a střih frekvence jehly šicího stroje budou považovat za prvky přinášející dynamičnost, o tom není pochyb. Když ale ten pan Mills je tak čestný, že i Mirek Dušín je proti němu Rudý Khmer! Není fascinující jak ten bílý střelec (nově s několika bílými pěšci) je pořád o tah dopředu před černou věží s bílým jezdcem a skupinou barevných pěšců? Neobdivujete, jak to autem vpálí do startujícího letadla plného paliva - dcera nedcera, vnouče nevnouče? Tu postavu nelze nemilovat.. Lehce spoilerovité post scriptum: Možná to bude vypadat trochu nekrofilně, ale Famke je sexy i v chladícím boxu.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zhruba stejná ptákovina jako druhý díl. Šarm oldschool kriminálek/akčňáků ala první díl je nenávratně pryč, stejně tak kvalitní fyzická akce. Megatrotl se snaží napodobit v některých scénách a záběrech (masivní destrukce, over the top letadlo vs Porsche) Michaela Baye, ale nedaří se mu to ani z poloviny. A to ještě nutno podotknout, že v první půl hodině je to tak zmatečné a špatně sestříhané, že z toho chytne každý druhý milovník akčních scén bolehlav. Druhá polovina je výživnější, přesto však bolestivě podprůměrné. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si, že bych někdy viděl akční film, při jehož sledování bych si přál, aby v něm nebyly akční scény... Taky si momentálně nevzpomínám na film s hůř natočenou automobilovou honičkou (taková chaotická režisérsko-střihačská prasečina se v "áčkové" produkci opravdu jen tak nevidí). Zpočátku mě celkem bavila alespoň ta ohraná zápletka, ale když padoucha okamžitě odhalí každé malé dítě, přičemž jeho totožnost má být šokující pointou, to už je pak opravdu těžké najít něco, co by se dalo s chutí pochválit. Podprůměr v každém ohledu a vlastně úplně stejně zbytečné pokračování jako byla dvojka... 40 % ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Policejní auto, kterým Bryan Mills (Liam Neeson) ujede poté, co byl zatčen, vypadá naprosto nepoškozené, i když v předchozí scéně do něj nabouralo několik jiných vozů. (moznazitra)
  • Keď Kim (Maggie Grace) telefonuje so svojím otcom, ktorý práve utiekol polícii, tak sa prechádza po izbe bosá. V ďalšom zábere, keď si počas hovoru kľakne na podlahu, tak už má obuté topánky. (Nataniel73)

Reklama

Reklama