Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|25%| Trailer mi nepřišel špatný, tak jsem se na to docela těšil a s chutí do toho vrhnul. Ve výsledku jsem byl z toho docela otrávený. Jako nemyslím si, že je to až takový průser, ale mě to jednak nebavilo a jednak jsem z toho cítil tolik hloupých, nelogických a trochu i trapných scén. Chtěl jsem dát aspoň tu druhou hvězdu, ale nemohl jsem. Scénář je k ničemu – jedna hloupá scéna střídá další. George Clooney se celkem snaží – i když se ocitá v tupém filmu. Julia Roberts jako by tady ani nebyla – nezaujala mě, neměla zde ani žádnou důležitou roli. Ostatní herci? Nic moc, včetně toho vyhrožovacího Jacka O’Connella, který to fakt sehrát neuměl. Hudba? Té jsem si nevšiml a asi zde ani nebyla důležitá. Chybí zde většina aspektů. Příběh mě nezaujal, takže tu nemáme ani žádné napětí. Politické prvky – no, tak to je asi kámen úrazu. Politiku nemám rád, sice to zde bylo pojato ještě v mírném slova smyslu, ale přesto se to dalo těžko vstřebávat. Konečná asi cca dvacetiminutovka šla už mimo mě. Někteří by to mohli nazvat menším zvratem, ale pro mě to nic překvapujícího nebylo. Úplný závěr (poslední minuty) byl o ničem. Relativně krátká stopáž a já se nudil pěkně dlouhou dobu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Thriller v devätdesiatkovom style s nejakou tou myslienkou na koniec. Vdaka solidnemu traileru a hviezdnemu obsadeniu som sa na to tesil. Ale vysledok mi v kazdom ohlade pripada priemerny a na pecky typu Vyjednavac, Mesto sialencov alebo Vykupne sa to absolutne nechyta. Asi najväcsi problem vidim v postave unoscu, ktore je neschopny hlupak. A jeho predstavitel je uplne nevyrazny. Dialogy medzi nim a Clooneym mali zbesilo a napinavo pohanat cely film. Ale to sa nekona. Clooney tiez prilis nenadchne. Polovicu filmu je zarazeny a len obcas sa konecne rozohni az to ma poriadne grady. Ale kedze nema adekvatneho partnera/protivnika, tak je to len jednostranny dialog. Julia Roberts je cely cas v pozadi a pripadala mi viacmenej zbytocna. Z ostatnych postav zaujme uz len sympaticky kameraman Lenny Venito. Samotna pointa, kvôli ktorej tento film vznikol je sice pekna ale nijak objavna. Predsa len by si ale zasluzila lepsi film ako tento tuctovy priemer na jedno pozretie. 5/10. P.S: Napadol ma namez na podobny film, ktory by vznikol u nas. Nejaka nestastna babicka by vtrhla do jednej z tych relacii v ktorych môzete vyhrat peniaze, ked vylustite uplne primitivnu tajnicku, ale nikdy vas neprepoja do studia. S bombou by vyzadovala, aby sa dostavil ten podvodnik zo zahranicia, ktory to okradanie priamo v TV prevadzkuje, dalej sef televizie, aby sa vyjadril ci mu nevadi vysielat podvodne relacie a nakoniec aj policia a nasi politici, ci im nevadi, ze sa deje zlocin v priamom prenose. Nakoniec by sa aj tak nic nezmenilo, ale snad by to bol lepsi film ako Money Monster a nasi dôchodcovia by sa uz snad nenechali oblafnut tymito podvodnikmi. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Má to opravdu výborný začátek, protože mě to bavilo hned a začalo to být i rychle napínavé, bohužel v polovině trochu to napětí opadá a ukecanost všech herců je nudná, ale pak se napětí opět zvedne a následuje vyvrcholení a konec, který jsem nečekala a který mě vážně rozesmutnil. Nicméně výkon Julie Roberts a George Clooneyho byl úžasný a bylo skvělé je vidět v jednom filmu. Děkuji Jodie! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster už pred zločincami nie raz utekala a očividne už ju to nebaví, keďže tento krát sedí za kamerou. A nutno podotknúť, že práve atmosféra a stupňujúce finále sa jej podarilo. Clooney a Julia Roberts nie raz hrali bok po boku a znova sa potvrdzuje, že im to spolu ide. Za zmienku stojí aj fajn hudba. Obľúbený soundtrack: Triple Buy, Global Players. 80% - 4* ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Mám rád podobné "finančné" thrilery a po vypuknutí krízy sa ich natočilo neúrekom a ozaj priniesli zaujímavé pohľady tému peňazí. Tu si zobrala Jodie Foster na paškál akciové investovanie, doslova ho vyzliekla donaha a bez akéhokoľvek emotívneho súdu odhalila mnohé súčasné praktiky silných hráčov na finančnom trhu. Dej filmu sa odohráva v reálnom čase a tým mu dodáva neuveriteľné napatie a tempo. Záver síce nepatrí k najoriginálnejším, to však nebolo podstatné. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Ve 32. a 66. minutě můžeme zahlédnout akční hru "Just Cause 3". (Dusty)

Reklama

Reklama