Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barbar Kull, bývalý otrok, zabije v bitvě tyranského krále Valusie, tím se sám stává králem jeho říše – umírající vladař mu z posledních sil předá svou korunu a jmenuje ho svým následníkem. Čestný Kull, který je odhodlán provést zásadní změny – odstranit náboženský útlak i další zákony tížící prostý lid, a především k nelibosti aristokracie zrušit otroctví, však velmi záhy zjistí, že mít velkou moc neznamená jen velkou odpovědnost, ale také mocné nepřátele, takové, jako je velitel královské stráže Taligaro. Ten zosnoval spiknutí, jehož cílem je zavraždit Kulla a zmocnit se trůnu. S pomocí čaroděje Enarose oživí před 3000 lety mumifikovanou královnu Acheronu Akivashu, aby obnovila starý řád a vládu zlých démonů. Zastavit ji může jenom ledový dech spravedlivého krále Valka... (TV Prima)

(více)

Recenze (156)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, viem o tom, ze tento film bol dlhoocakavany, napokon scenarista mal na konte Mouchu a Psycho 3. K tomu v tom hral vtedy este mlady neopozerany Kevin Sorbo - na plac ho prisiel podporit samotny pan CiernyCernoch. A pamatam sa ze sa dllho hovorilo, ze Sorbo je novy mlady CiernyCernoch pre 90. roky. Producenti a reziser si boli uplne isty uspechom, Sorbo bol vtedy neskutocne namakany, a siel do toho naplno. Tu musim ale zvozit Tiu Carrere, ktoru mam dost rad- bola priserna, vlastne Okrem Sorba boli priserni vsetci ostatni herci. Asi tiez bola presvedcena o tom, ze film nemoze prepadnut, holt- staci sa pozriet na trzby a na rozpocet, jak ich udava kolega T2. Akcne sceny su slabe, kulisy len plane papundeklove a lacne ...... cele to slo do kopru. Nicolella ako reziser to zdravotne neuhral - coskoro umrel na smrt. ne, toto je plana podivana, Sorba zivilo len namakane telo, hrat totiz nevie : 25 % ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Strašné! Tohle už nefunguje ani jako retro. Papundeklové hrady, šílené písíčkové triky ve stylu devadesátek a také jeden obšlehnutý alien, vše v synťákovém doprovodu ve stylu rocku.. to vše nabízí nástupce seriálového Hercula. Taky mi to připomnělo Árnyho, to ale byly osmdesátky a leckterý žánr byl teprve v plenkách, kdy budoucí legendy teprve dělaly první krůčky... A přeci jen Kevin není a nebude Árny Conan. * ()

Reklama

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Ničím zajímavá a podprůměrná fantasy vyprávěnka, která je béčkem jak vyšitým. Od zmateného děje plného nelogičností, přes nezáživou režii, až po zcela průměrné herce (ale Sorbo v úloze Kulla je snesitelný). Jediné, co drží po celou dobu stopáže kvalitu, je epická, monumentální, a tematicky pestrá (místy metalová) hudba Joela Goldsmithe, který je odpovědný za hudbu ke Stargate seriálům. Musím takto nesouhlasit s mnohými komentáři, že se zvuk řízných elektrických kytar nehodí k tomuto béčku. Hodí, a jak náramně ! Kull však zůstává pouze slabším s béčkem s mizernými triky a s prvním Conanem srovnání nesnese. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Arnold Schwarzenegger rozhodl roli přijmout, sehnalo se víc peněz a lepší režisér, mohl vzniknout slušný film. Ne žádný zázrak, ale byly by tam bitky na meče, epická hudba a stylové pohledy do krajiny. Jenže Arnie projevil ambice a ztrapnil se u vysokorozpočtového propadáku Batman a Robin. Nepřiznaný třetí díl Conana změnil jméno, nalákal Kevina Sorba, béčkového režiséra televizních filmů a nevyhnutelně vyhořel. Osud tomu tak asi chtěl. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré, sympaticky béčkové spojení Conana, Herkula a dalších fantasy. Kevin Sorbo ani Tia Carrere nejsou sice výteční herci, mají ovšem své charisma a se svojí rolí se vždy nějak vyrovnají. A navíc je mi velice sympatické i to, že se to nebere vůbec vážně (ta to hvězdička navíc). Metal jako hudební podbarvení soubojů mluví za všechno. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal hlavne na Slovensku: na hrade Devín boli pre film postavené kulisy, vodné scény sa natáčali na rieke Dunaj a interierové scény zasa v štúdiách na Kolibe. Taktiež sa natáčalo aj na Spišskom hrade a hrade Červený Kameň. (BathoryMan)
  • Scenár, z ktorého film vychádza, bol pôvodne napísaný ako pokračovanie ságy o Conanovi a niesol názov "Conan dobyvateľ". Arnold Schwarzenegger však neprejavil záujem o natáčanie ďalšieho Conana, a tak ho scenáristi mohli premenovať na Kull dobyvateľ a prispôsobiť Kevinovi Sorbovi. (m.a.t.o.)
  • Posledný kinofilm Pata Roacha. (m.a.t.o.)

Související novinky

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama