Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 2

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (1 279)

castor 

všechny recenze uživatele

Kladivo, svaly, hyperaktivní styl, hodně barev. Jinak nic nového pod sluncem, naopak nudné postavy, ukecanost v každém koutu, nijaké napětí, žádný zajímavý oblouk, spíš jen mdlé pokusy o drama a vesměs dětinský humor. Pro marveláckého nefandu holt další dvě prozívané hodinky - moje blbost, snad se už konečně poučím. Prostě hodně velký balík peněz, spousta ksichtů komiksového universa Marvelu, osmdesátkový vizuál nebo soundtrack ještě jaro nedělají. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mě všichni tři Thorové přišli kvalitativně na stejné úrovni. Existenciální rovinu jsem ve filmu, světe, div se, našel, Mark Ruffalo jako ztracený dr. Banner sympaticky připomněl Avengers a byl Thorovi dobrým parťákem a Cate Blanchett si trochu zopakovala svoji roli z posledního Indiana Jonese, jen bez ruského přízvuku. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Jsou to silné čtyři hvězdy nebo slabých pět hvězd. Asgard (konečně víme odkud je to zlato) i Saakar (odtamtud to nebylo, tam je smetiště a gladiátoři) jsou pěkně udělané světy. Čtyřčlenni mstitelé - Revengers jsou fajn. Humoru je tu dost, až se to nemusí někomu líbit. Bez toho abyste viděli část filmů ze světa Marvel jste ztraceni. Dobrá je hudba (ta hromovladná Led Zeppelin Immigrant song zvlášť) i záporné postavy Hela a Velmistr, každý jiným způsobem. Thor by si měl zajít se sourozenci na rodinnou terapii. Drobným a milým bonusem je divadelní představení o chrabrém skonu prince Lokiho v podání Matta Damona, Sama Neila a Luka Hemswortha. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kašlat na rozdírání duše, kašlat na temnotu. Let's enjoy the ride. Po famózních druhých Strážcích přilétá v kosmické lodi z odpadků novozélandský šprýmař Taika Waititi, aby divadelní prkennost a mytologickou sošnost Thora přetavil ve značně lidský portrét namakaného narcise, který má daddy issues a je chorobně závislý na své falické chloubě, obřím kladivu. Marvel si tenhle vážně nevážný styl osahal ve třetím Iron Manovi a díky Strážcům už ví, že lidi chtějí útěk, retro a nesmyslné mimozemské světy obývané výstředními hromadami hornin a dalšími roztodivnými homunkuly. Třetí Thor tak připomíná euforickou osmibitovou arkádu, která sice používá k pohybu jen osy X a Y, ale i na nich si užijete dost frků, špílců a akčních eskapád. Není to bez chyb, Hemsworth se občas tak snaží, až se pitvoří, syndrom co minutu vtip přeje i hlušším místům. Navíc Thor nemá zdaleka tak elegantní zápletku, kde se tradiční světoničitelský motiv přetavuje v dojemnou výpověď o rodinných vztazích jako druzí Guardians. Mondénní štětka Hela je docela zábavná, ale všechno kolem ní je spíš zoufale generické, takže nahromaděná erupce energie v závěru nakonec zase směřuje k okoukaným klišátkům. Taika je naštěstí skoro vždycky doprovodí nějakým plnotučným ironickým podražením nohou, které vrátí do vesmíru rovnováhu. Chtěli jste prázdnou, namachrovanou, přitom sebevědomě kousavou podívanou? Tak tady máte tuplovanou porci. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nevím, co bych měl chtít, když ne tohle. Z Marvelu jsem otupělý. Většinou je ok, ale bez čehokoliv, proč by mě to mělo zajímat. Tohle mě zajímalo. Tohle bylo to, co mi nedali Strážci galaxie. Přísnou logiku to háže za hlavu, zato to rozhodně dává smysl. Jak stylisticky, tak i do mnoha zajímavých dějových motivů. Čas u toho utekl zatraceně rychle. Jsem spokojený, jak jsem u komiksu už dlouho nebyl. 4 a 1/2 ()

Galerie (385)

Zajímavosti (107)

  • Benedict Cumberbatch (doktor Stephen Strange) se proslavil také rolí slavného detektiva v seriálu Sherlock (od r. 2010). Tato postava bydlí v Londýně na adrese 221B Baker Street. Když Strange zanechá Thorovi (Chris Hemsworth) navštívenku s adresou 177A Bleecker Street, nejedná se o "easter egg", ale spíše o „šťastnou náhodu“. Jeden z autorů komiksů o doktoru Strangeovi, Roy Thomas, totiž v době, kdy dílo psal, bydlel na Bleecker Street, proto zde umístil základnu Sanctum Sanctorum. Hudba, která v tu chvíli hraje, nicméně nápadně připomíná úvodní znělku zmíněného seriálu. (bizal)
  • Jedná se o první díl Thora, ve kterém se Loki (Tom Hiddleston) nepromění do své skutečné podoby ledového obra. Je tak pouze zobrazen v divadelním představení na začátku filmu. (V999)
  • Planeta Sakaar, která se ve filmu objevuje, vypadá zcela jinak než cokoliv, co jsme ve filmech společnosti Marvel Studios měli dosud možnost spatřit. Její vzhled se inspiroval komiksovými ilustracemi Jacka Kirbyho, který (společně se Stanem Leem) v roce 1962 komiks „Thor“ vytvořil. Sakaaru vládne diktátor Velmistr v podání Jeffa Goldbluma. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama