Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (914)

sud 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších fantasy. Už jenom ten začátek. Všude sníh, ticho. Toto ticho najednou zčeří kopyta koní a jezdci, kteří za doprovodu ďábelské hudby Basila Poledurise srovnají vesnici hlavního hrdiny se zemí. Arnold Schwarzenegger ve své první velké roli zazářil. Ve filmu se mluví málo a on používá pouze svůj drsný pohled a svalnaté ruce. James Earl Jones je ledově chladný, až děsivý. Možná jeho nejlepší role. Je to sice silně otřepaná věta, ale takovéhle filmy se dnes už bohužel netočí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitné dobrodružné fantasy. Vynikajúci film, ktorý vás už od prvých sekúnd chytí skvelým prologom (v angličtine ho ovládam naspamäť, veľmi sa mi to páči). Celá úvodná scéna výroby meča s bombastickou hudbou nemá chybu a hneď ďalšia premakaná scéna prepadu osady. Neviem, neviem, či sa R.Scott neinšpiroval pri Gladiátorovi (jazda na koňoch lesom a poletujúci sneh). Film, ktorý urobil z Arnolda hviezdu svetového formátu. Film ma fantastickú magickú atmosféru a veľkú zásluhu na to má asi najkvalitnejší soundtrack všetkých čias (Moricone, prepáč), ktorý skvelo poháňa celý film. Pamätám si keď som bol na to v kine, bolo totálne vypredané a lístky som dostal iba do prvej rady. Sedel som ako prikovaný. Úplne som sa do Arnolda zbláznil. Niežeby som jeho iné filmy nevidel skôr. Každý si určite pamätá dobu VHS a podivných kópií (mám to nahraté od kamaráta a ten od ďalšieho kamaráta...), kde ste mali niekedy problém rozoznať hercov. Toto bol ale prvý film s Arnoldom, ktorý som si vychutnal s kvalitným zvukom, obrazom a titulkami. Arnold nikdy nebol kvalitný herec, ale mal fantastické šťastie na kvalitných režisérov (Cameron, Millius, McTiernan, Verhoeven), ktorý vedeli ako ho viesť. Výborná dobrodružná jazda.90%. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Arnie v mlčenlivé roli, pro kterou se narodil, podporovaný nezapomenutelnou, a atmosféru až neskutečně dotvářející, hudbou Basila Poledourise (jedno z vůbec nejlepších propojení hudby s obrazem). A to mlčení takřka všech postav. No není to lepší než prázdné tlachání tolik známé z většiny současných filmů? A není to jen mým nostalgickým zaslepením z dob kdy jsem se vydával na Conanova filmová dobrodružství poprvé. Dodnes si pamatuji jak jsem celý týden škemral, ať mi to taťka nahraje na kazetu. A to bylo úplné nic proti mé radosti, když jsem se nakonec dočkal a na DVD to viděl v původním formátu a originálním znění. Jeden z filmů, který ořez formátu spolehlivě zabíjí. PS: Jsem rád, že nejsem sám komu jisté scény připadají "ocitované" z Alexandra Něvského. ♫ Hodnocení OST: 5/5 ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

K mým nejoblíbenějším filmovým fantasy se Conan nezařadil, ale jsem nucena uznat, že se nad lavinou braku, která se tímhle žánrem valí, tyčí jako Matterhorn nad Polabskou nížinou, má hutnou atmosféru, může se pochlubit vynikající Poledourisovou hudbou, Arnoldem v nejlepší formě, náležitě hnusáckým J.E. Jonesem a Maxem von Sydowem ještě předtím, než se propadl do hereckého bahna v Králi Galů, a navíc dokazuje, že se fantasy dá natočit bez draků, hord skřetů, moudra pronášejících elfů a harantů zachraňujících svět. Což rozhodně není málo. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Spousta násilí, orgií, drsný Arnold a brilantní hudební doprovod Basila Poledourise, který ač to nerad přiznávám, tvoří podstatnou procentuální část mého hodnocení. Tajemství oceli a zákeřný hadí kult aneb jak se otrok z Cimmerie stal kulturním barbarem prahnoucí po pomstě. I přes béčkový nádech, slabší triky a nevalné herecké výkony, nelze filmu upřít slušně navozenou atmosféru fantasy světa plného chlastu, magie, heroických bitev a dobrodružství. (9/10) ()

Galerie (164)

Zajímavosti (91)

  • Režisér Milius bol posadnutý históriou, hlavne vojnami a miloval zbrane. V jeho kancelárii vždy ležali na stole nejaké meče alebo nože. Veľmi rád predvádzal svoje zbrane značky Purdey. Boli to britské brokovnice vyrábané na objednávku a stáli desiatky tisíc dolárov. Po každom filme si doprial jednu. (gogo76)
  • Jak představitel Conana Arnold Schwarzenegger, tak režisér John Milius měli neustále spory s producentem filmu Dinem De Laurentiisem, který se stále obával překročení výrobních nákladů. Milius si dokonce koupil sošku Mussoliniho, kterou si bral na schůzky s Laurentiisem a říkal: "Dino, dívej se na tohle, když mluvíš". (lekr)
  • Při natáčení ve Španělsku byl údajně problém s tamními kaskadéry, kteří měli ve zvyku afektovaně přehrávat scény úmrtí. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama