Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

VanTom 

všechny recenze uživatele

První a poslední epizoda v dravé režii dvojice Adil & Bilall byly nejlepší a nejobsažnější, zatímco ty čtyři mezi jen snaživě, leč poloprázdně vyplňovaly škatulku komiksového originu pro teen/holčičí publikum. Veškerá odhalení o schopnostech "Nočního světla", historii náramků či původu Kamaliny rodiny tudíž neměla žádnou hloubku (natož grády), nemluvě o jalových záporáckých "džinech", kteří tu ani nemuseli být (a naše hrdinka se s nimi bít). Nevěrohodné, narůžovo nalakované mi přišlo vyobrazení indických / pákistánských / muslimských zvyků, srdečné pospolitosti a bodrého naturelu jak z reklamní pohlednice bez mráčku; naopak naprostou trefu do černého představovala bezprostřední dívčina v hlavní roli. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Ms. Marvel je postava, která si i přes to, že má zřejmě ty nejgeneričtější schopnosti vůbec, získala oblibu u čtenářů. Možná je to i tím, že se tvůrci chopili pákistánské a muslimské kultury, která neměla v komiksech moc velké zastoupení a nyní se hrdinka podívala i na obrazovky. Její představitelka Iman Vellani je v roli samozřejmě skvělá a roli jí věřím a se samotnou kulturou také nemám problém… přeci jenom jsem taky četl Korán i všechny svazky Knihy tisíci a jedné noci, tak kde je problém? Scénář a dílčí změny. Co mi trochu vadí, je, že zatímco Captain Marvel se snažili upravit tak, aby se její origin více lišil od Green Lanterna, Ms. Marvel k němu nedopatřením s kouzelným náramkem a schopností manifestovat své představy, zase přiblížili. Změnu ohledně mutanského/inhumanského původu nebudu příliš řešit, už nám tu dávno překopali dvojčata, Ega i další postavy a tohle je víceméně nic. Další postavy v seriálu jsou jinak funkční, byť nemá seriál pořádného padoucha, proti kterému by hrdina stál. Dalo by se říct, že tu máme dvě frakce – džiny a DODC, ale ani jedna není udělána tak, aby byla zajímavá. Dílo je přeci jen tak dobré jako jeho záporák a Ms. Marvel je v tomhle pozadu. Děj seriál pořádně nemá. Můžeme tu vysledovat nějakou jednoduchou osu, ale daleko více se tu řeší kultura a rodina postavy, jenže o tom to být nemá. Vrcholem bylo, když se hrdinka přesunula do Pákistánu jen proto, aby nám tuto kulturu mohli ukázat přímo u zdroje. A k tomu i něco z historie. Poslední díl pak byl více než hloupý, protože na něm šla vidět neschopnost samotných scenáristů. Věci se tu děly, jen proto, že to tak scenáristé napsali a stejně tak se tu pohybovaly i postavy. Zoe byla ve škole jen proto, že je tam lepší světlo pro TikToky a Aamir tam vlezl okénkem na záchodě, aby mohl Kamalu ohlídat. Jakože cože? Smysluplné to opravdu nebylo a skončilo to jako podivná variace na //Sám doma//, kdy parta puberťáků porážela komando cvičené v boji proti superlidem. Ze seriálu jsem měl trochu obavy už od jeho oznámení a pak po následném traileru. První díl nám přinesl zajímavý vizuál v podobě střihu a prací s animacemi, jenže to nezakrylo plno děr, nesmyslů a prázdných pasáží, které seriál nabídl. Potitulková scéna je WTF a jestli to mělo navnadit na nadcházející film Marvels, tak to potěš, protože to udělalo pravý opak. Marvel dokazuje, že kvantita dávno přebila kvalitu a jede se dnes spíše na kulturní rozmanitost, než propracovaný děj. Slovy Oprah by se dalo říct, že čtvrtá fáze je akorát: „Ty dostaneš hrdinu, ty dostaneš hrdinu, každá menšina dostane svého hrdinu,“ ale to vám kvalitu prostě neudělá. Hodnocení: 40 % ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Kamala je ohromná sympaťačka a Iman Vellani je boží. Ms. Marvel není z hlediska příběhu ani nápadů jistě nikterak výjimečná, ale mě bavilo všech šest epizod od začátku až do konce a nemůžu se dočkat, až tu holku zase uvidím. Jistě, je to hlavně pro teenagery, ale ani zdaleka to není jen pro teenagery, nicméně dospívání, problémy s rodiči a s kolektivem vrstevníků jsou tady tím hlavním tématem. Nicméně já se u toho fakt bavil, těšil se na každou další epizodu, ve kterých tvůrci přímo překypovali sympatickými nápady, a samozřejmě došlo i na nějakou tu akci (v rámci hrdinčiných možností) a z téhle strany je to taky fajn. Navíc sympatický soundtrack, trefné herecké obsazení, spousta náznaků budoucího dění a příjemná stopáž s opravdu fajnovým (a nenatahovaným) dějem dělají z tohoto Marvelu jeden z nejlepších produktů čtvrté fáze. 80%. Těším se, co bude dál! ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Ms. Marvel? more like Ms. Midvel...... Chtěl bych tomu dát víc za tu jinakost a žánrovou variabilitu poněvadž jsem vždycky rád když Marvel experimentuje, jenže ta superhrdinská linka - která je v podstatě jeden velkej teaser na druhej díl Captain Marvel - mi fakt nesedla a tuplem nebavila. Zásadní problém taky tkví v tom, že už začínám být přehlcenej marvelovskejma seriálama - jelikož ve filmový podobě by daný koncepty byly mnohonásobně zajímavější - a celkově fází 4 která čítá 6 filmů a 7 seriálů s fakt k posrání velkou stopáží 50 hodin, ačkoliv nemá žádnou konkrétní vizi, protože krom pár čestných výjimek (No Way Home, Loki, Moon Knight, Multiverse of Madness) jde o relativně průměrný stand-alone projekty který připomínaj prefabrikáty pásový výroby – u Disneyho zkrátka hraje prim kvantita před kvalitou. A přestože nás čeká ještě mnoho překvápek a splnění fanouškovských snů v podobě Multiverza, panuje u mě dojem, že se studio Zázrak po ENDGAME paradoxně vyčerpalo...... no a kdo seriál odsuzuje jen proto že hlavní hrdinka je pákistánka je prvotřídní pičus. Druhá série není potřeba. Ale jako zvuková kulisa ujde. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 50 % Slečna Zázračná má světlé chvíle, místy je zábavná, ale více méně často lehce naivní a hlavně sestavena a natočena pro náctileté. Co také od čtrnáctileté superhrdinky čekat. Seriál jsem si pustil, abych stále držel krok s MCU, které se nás snaží kvantitou zadubat do země, a v následujících projektech (ať už filmových či seriálových) se neztrácel. Velké plus za člena youtube rodinky Vasquez (MaJeliv), který si zahrál vedlejší roli spolužáka. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (77)

  • Ve scéně, kdy Kamala (Iman Vellani) sedí s Brunem (Matt Lintz) na střeše, si můžeme všimnout neonového poutače s názvem Edison Electric. Jedná se o další odkaz na klona Thomase Edisona, který se vyskytl v několika sešitech Ms. Marvel. (Kubaaa97)
  • Název kanálu Kamaly (Iman Vellani) „Sloth Baby“ odkazuje na pseudonym, pod kterým v komiksech psala fan fikce o Captain Marvel. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama