Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rybář se vrátil a s ním i kopec hororového klišé a sympatická Jennifer Love Hewitt. Navíc se nám tu vyloupli už v té době povinní Afroameričané a příběh se údajně odehrává kdesi na ostrově v Karibiku, každopádně moře i palmy tam jsou. Danny Cannon si zřejmě vzal k srdci výtky směřující k prvnímu filmu, a tak rybář s hákem se z cílevědomě vraždícího mstitele mění v psychopatickou zrůdu, která s radostí likviduje vše, co mu přijde pod ruku. Bodycount nám tedy vcelku poskočí vzhůru, což je jedna z dvou věcí, která na dvojce loňského léta potěší, tou druhou je rolička reanimátora Jeffreyho Combse. To už se nedá říct o výrazně tupějším scénáři s jedním "velkým odhalením" a nedostatku napětí a atmosféry, které jedničce přece jen nechyběly. Lepší dvojka. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Brazílie, voodoo kartáček, solárko. Když je z relativně děsivého vraha trapný rutinér, z vedlejších postav nesnesitelná individua a nejzákladnější logika si vezme dovolenou, je z fajn slasheru šmahem nesledovatelný a velesměšný brak, který předchozímu příjemnému dílu jen zbytečně kazí jméno. Bez sympaticky houževnatého Freddieho Prinze by se jednalo o naprosté dno. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale toto je ďalší z filmov mojej mladosti, a stále sa mi aj po rokoch bombasticky pozerá. Krásna Jennifer Love Hewitt, nádherné lokácie ostrova, veľmi atmosferická búrka a rybár s hákom na ruke je parádna slasher postava. Maximum, toto si vždy rád pozriem, a nie len kvôli nostalgii. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hodnotit po 60 minutách, tak jsem asi hodně nekompromisní, protože kromě konečně sexy (na rozdíl od jedničky) Jennifer Love Hewittové v upnutých tílkách tu není vůbec nic (proč se postavy chovají jako idioti? proč je tu tolik logických děr? proč jsou bez výjimky postavy tolik nesympatické, až člověk vrahovi fandí, aby všichni pochcípali bolestivou smrtí? a vůbec, proč je to na Bahamách tak ošklivý?). Poslední půlhodinka s několika příjemnými vraždičkami to ale naštěstí dost zachránila, některé dokonce pobavily; navíc postava v rybářské kápi má konečně šťávu i charisma a působí strašidelně. A když k tomu přičtu svůj vřelý vztah k podceňované jedničce, dvojka si svoje zasloužené tři hvězdy ukope. A přidám tip pro scenáristy - když už máte postavu vraždícího rybáře, proč ho nenecháte z postav udělat návnadu pro ryby...? ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Můžu pro vás něco udělat, dámy ??" - "Jo !! Vykoupej se !!" ;) Protože Tajemství loňského léta celkem dost vydělalo, a dnes už by se dalo snadno alespoň mezi hororfans považovat za devadesátkový kult, dal se seguel očekávat.. Ten však bohužel přinesl další smutné zklamání, a tak i sérii, bez níž bychom se obešli, když byl snímek svěřen tragickému dreddovrahovi Dannymu Cannonovi, který navíc musel pracovat s nablblým skriptem, kvůli němuž by měl Tray Callaway navěky v pekle na tabuli opisovat text: Rio není hlavním městem Brazílie !! Řemeslně dost ubohý kousek, který funguje na napětí bortícím kolovrátkovém principu, kdy každou falešnou lekačku následuje ta pravá, po níž někdo umře, celkem slušně ignoruje nepsaná pravidla slasheru, zejména to samotné snímání vraha mě malém připravilo o rozum, a hraničí tak se sebeparodií, byť pokusů o vtip zejména prostřednictvím vesměs trapných a prázdných dialogů by se jeden ani nedopočítal.. Nicméně musím přiznat, že nemůžu nenávidět film - Jinak by to bylo maximálně na jednu hvězdičku.. - v němž si zabiják vychutná Jacka Blacka, který je tu v té své roličce zhuleného poloretarda ještě nesnesitelnější než obvykle..;) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Keď sa Titus (Jack Black) vynorí z vody, v rukách drží marihuanovú cigaretu, následne ju zapáli a fajčí. To je ale nemožné, lebo cigareta musí byť logicky celá premočená. (tXtX)
  • Skladbu “How Do I Deal“, kterou můžeme slyšet ve filmu nazpívala Jennifer Love Hewitt. Na DVD v bonusech je i videoklip ke skladbě. (Stocki)

Reklama

Reklama