Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sice nechápu, co Hoopera vedlo k tomu, že dvojka vypadá jak nějaký libovolný film od Tromy, ale musím uznat, že špatné to není. Úvod teda trvá moc dlouho a v závěru se zase neustále jenom řve, až je to už jenom otravné, ale na nějaké vtipné, šílené momenty zde dojde, občas se objeví i atmosféra, čtveřice magorů má opět krásnou výzdobu (ale ta lampa mi bude chybět...), ale dá se to. Žádný zázrak nebo něco, co bych chtěl vidět znova, ale na jedno zhlédnutí to jde a fakt to připomene Tromu. Kdo zná, chápe. Slabé 3* ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl TCHM by se dal jednoduše charakterizovat jako obskurní. Je totiž na hony vzdálený svému předchůdci, který byl ukázkovou prací čiré a surové hrůzy ve své ryzí podstatě, kdy uměl sedmdesátkový horor nastolit takovou autentickou atmosféru a vizuální podmínky, s jakými se později můžeme setkat jen sotva. Proto mi jakožto fanouškovi žánru, tématu i režiséra uniká smysl směru, jakým se to zvrhává v následujících dvou dílech s jakýmsi ustálením až u čtverky (a i tam je celkem hodně humoru) a v podobě remaku, který který sic moderním způsobem, ale s věškerou úctou vzdává hold původní jedničce. TCHM 2 je pak opravdovým teatrálním pokusem navázat na díl předchozí, ale všechny atributy, které si fanoušci oblíbili jsou tu pošlapány v podstatě vlastním tvůrcem. Myslím, že z toho nemůže být nadšenej žádnej hororovej fanda, možná tak milovníci trashe. Tohle zkrátka není tématika pro komediální prvky, takže jediným světlým bodem celého filmu jsou nohy tehdy ještě mladé Caroline Williams :D. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

První díl Texasu co jsem viděl, pravda neviděl jsem ho tenkrát celý, ale byl jsem připosrán strachy, dávaly ho tuším na Nově. Když jsem to viděl nedávno tak jsem si řekl, to myslel Hooper vážně? Ona to vskutku sračka je. Nemá to žádnou atmosféru prvního dílu, zábavné scény jsou silně nezábavné. A plno scén tu je strašně zbytečně přitažené za vlasy. Naneštěstí tu je i pár výborných scén jako třeba rozhovor kráska vs. šílenec. Ale jinak je to spíše průser. Jednou to stačilo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Oukej, takže toto je asi niečo, čo si niekto, kto nemá rád horory, predstavuje pod slovným spojením "Texaský masaker motorovou pílou". Hektický lacný trash s preexponovanými postavami, ktorých do deja ženie účelovosť (tá zápletka s telefonátom do rádia stojí na tom, že speaker nechcel zložiť, veď "oni zložia sami"!) a štylizácia (Dennis Hopper sa ozbrojí motorovkou, aby mohol byť záverečný chainsaw fight). A k tomu jedna z najhorších scream queens ever. Tobe Hooper je mizerný režisér, ktorý akýmsi zázrakom v roku 1974 nakrútil jeden z najlepších hororov všetkých čias. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velice zábavná kravinka. Neřekla bych, že by druhý díl nějak extra kazil reputaci toho prvního (ještě když se poohlédnu za nejnovějším remakem, který nám v nedávné době Američané nastolili, je tohle opravdu lahoda). Hooper to prostě udělal úplně stejným způsobem jako Raimi se svým Evil Dead. Bylo to vtipné, špinavé a stejně zvrácené jako jednička, jen s trochou odlehčení a ne takovým množstvím depresivních momentů. Ale chápu, že to ortodoxní fanoušci neberou až s takovým nadšením jako já, protože tomu přeci jen ten opravdový ''texaský odér'' chyběl. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Dennis Hopper (Enright) prohlásil, že jde o nejhorší film, který za celou svou kariéru natočil. (jenik71)

Reklama

Reklama