Reklama

Reklama

Od děsivých událostí uplynulo půl roku. Rachel Kellerová se synem Aidanem opustila Seattle a přestěhovala se do Astorie v Oregonu, kde nastoupila do místních novin. Jednoho dne se doslechne o záhadné smrti středoškoláka Jakea a pochopí, že duch holčičky Samary opět zabíjí prostřednictvím smrtící videokazety. Podaří se jí videokazetu najít v domě Jakeovy spolužačky Emily a zničit. Ducha se tím však nezbaví. Samara se dál zjevuje Aidanovi, jehož těla se podle všeho chce zmocnit, a podle chlapce je neustále sleduje. Jedinou možnost, jak spolu mohou komunikovat, aby je duch neslyšel, mají během spánku, pomocí telepatie. Po jednom ze Samařiných útoků skončí Aidan v nemocnici a doktorka Templeová zakáže Rachel přístup, protože se domnívá, že syna týrá. Rachel mu ve snu slíbí, že se pokusí Samaru zastavit. Začne pátrat po její matce Evelyn a objeví deníky, které si psala. Vypátrá, že se kdysi pokusila utopit dítě a od té doby žije v blázinci. Navštíví ji v naději, že se od ní dozví, jak by mohla svého syna zachránit. Evelyn jí však poradí pouze to, že má syna poslouchat. Chlapec jí ve snu tvrdí, že ho musí zabít, jinak Samara nezmizí. Rachel si uvědomí, že ji Aidan oslovuje jménem, když však jeho tělo ovládá Samara, oslovuje ji vždy maminko. Pochopí, že dívka chce maminku, a když se v televizi objeví samy od sebe záběry ze smrtící videokazety, nechá se vtáhnout do děsivé krajiny z nahrávky. Ocitá se ve studni, v níž kdysi Samara zahynula, a ví, že má šanci ducha zastavit. Ještě však netuší, co by měla udělat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (410)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Byl jsem připravený na zklamání, ale nakonec to zase tak špatné nebylo. Mohly za to hlavně dvě ženské - v prvé řadě Naomi Watts, která je sladká i ve slabším filmu, za druhé Áďa, která je taky sladká, navíc lekavá a seděla vedle mě. Tak a teď k těm slabým stránkám: dvojka je velký sešup dolů. Tam, kde mě jednička děsila od začátku do konce, dvojka si dává velké pauzy a strhující (byť možná trošku děravý) příběh jedničky nahrazuje... čím vlastně? Ničím zajímavým. Nakatova nudná, rozbředlá režie mě moc nebavila už u originálních japonských Ringů, tady je to stejné. Zlatý Hollywood s jeho tlačením na pilu. Tady jsem čekal, kdy se do toho někdo opře, ale nic. Prostředí studny bylo mnohem napínavější už v proslulém dílu Majora Zemana. Kampak se Samara hrabe na Brůnu s jeho vypouklýma očima! Ale jak už jsem řekl na začátku, snést se to dá (hlavně v příjemné společnosti), pár míst je nápaditých, ale očekávání byla příliš velká... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ehren Kruger .. Po odpudivých až zatracujících recenzích, jsem k Ring Two přistupoval velice opatrně. Také proto, že jsem jen několik dnů před tím viděl trapnou a odpornou Nenávist, která bohužel nastolila nové dno remake hororů. Ale protože původní (americký) Kruh považuji za jeden z nejlepších strašidelně mysteriózních thrillerů, byl jsem zvědavý co nebo kdo přijde tentokrát.. A výsledek? Nejsem sice zklamaný ani rozčarovaný, jenže.. Opět to má celé velmi daleko ke klasickému hororu (považuji za plus), ale ztratilo se NĚCO, pro mě při sledování původního snímku, tak šokujícího. Chyběl mi ten netradiční STRACH co minule.. Kamera a některé scény (voda v koupelně) jsou velice zdařilé, ale na záchranu celku to nestačí. Doufám, že poklop od studny (jeden záběr z ní vypadal úplně přesně jako v jedné známé epizodě s Majorem Zemanem, jen tady v ní byla žena) zůstane už napořád pevně položen na svém místě a už se ho nikdo nepokusí znovu odsunout!! Následky nechci domyslet.. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Oproti dokonalý jedničce docela slátanina, ale pořád ještě v mezích. Poněvadž první díl odkryl většinu hádanek, tady už se pracuje pouze s použitým materiálem a to filmu hodně škodí. Úplně zmizela mystery, ale namísto toho je film hodně depresivní a má vcelku hutnou atmosféru, takže něco za něco. I pár lekaček tam je, a dobrejch. Každopádně je to přece pokračování Kruhu, dalo se z toho vymáčknout víc. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rachel se svým synem Aidanem odjíždí ze Seattlu do horského městečka v Oregoně, ve snaze definitivně zapomenout na děsivou minulost a začít tam nový život. Když však v okolí dojde k několika podezřelým úmrtím a na místech činu se najde neoznačená videokazeta, Rachel pochopí, že Samara se vrátila. Každý, kdo uvidí děsivé Samařino video, do sedmi dnů zemře.....Dvojka už sice není tak působivá jako její předchůdce, protože vlastně divák už tak trochu ví, co ho čeká, ale je zde stále Naomi Watt. Spíše jako celek má dvojka svou sílu v jednotlivých, působivě natočených scénách. Nějaké velké překvapení se sice nekoná, téma je vyčerpané, ale i dvojka má něco do sebe. Točit trojku už by nemělo význam. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som niekedy okolo roku 2000 prvý krát videl japonský titul "Ring", tak som na to čumel s otvorenou hubou a takmer som ani nedýchal. Keď mŕtva, čiernovlasá Sadako vyliezla zo studne a následne i z televíznej obrazovky, tak som sa skoro dosral od strachu. Film "Kruh" je dodnes pre mňa vrcholom ázijského duchárskeho horroru. Bol natočený v roku 1998. O štyri roky neskôr bola vyprodukovaná americká verzia, ktorú zrežíroval Gore Verbinski. Prekvapivo sa mu podarilo natočiť veľmi kvalitný atmosferický horror, ktorý sa takmer vyrovná svojej originálnej japonskej predlohe. Keďže to malo komerčný úspech, tak sa v roku 2005 objavilo v kinách druhé pokračovanie. To už však nedosiahlo kvalitu svojho predchodcu, ani keď na režisérsku stoličku usadol Hideo Nakata, tvorca pôvodného japonského filmu. Americký "Kruh 2" (The Ring Two) bol prepadák. ** ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení doprovázelo několik bizarních nehod. Sedmý natáčecí den byla kvůli prasknutí vodovodního potrubí vytopena produkční kancelář. O několik týdnů později došlo opět k vytopení, tentokrát v důsledku prasknutí patnáctilitrového zásobníku na vodu. Jednoho dalšího dne přerušil natáčení roj milionů včel, který filmaře donutil opustit plac. (HellFire)
  • U psychiatra mohou pozornější diváci postřehnout odkaz na Dr. Kojiho. Filmové sérii totiž předcházela knižní, jejímž autorem je Kódži Suzuki. (imro)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama