Reklama

Reklama

Oni

Trailer 4

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (544)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Špičkový trailer, s výbornou atmosférou, který jistě navnadil každého fanouška hororu, ale film na mě nezapůsobil tak jak jsem očekával, vytratila se atmosféra a pocit nebezpečí. Co se stalo? Abych se vcítil do problémů, tak by film nemusel mít tolik rušivých momentů tipu nelogického chování postav a několika scénáristických hloupostí. Sice je zde mnoho šokových momentů, u kterých se mě zastavil dech, ale atmosférická část vůbec nefunguje. Nejvíce mě zamrzelo, že film je dost předvídatelný což je obrovská škoda, jelikož od takového filmu očekávám, že režisér bude vždy krok přede mnou. Mé hodnocení 2,5 hvězdičky… Zlatý Carpenterův Halloween… ()

castor 

všechny recenze uživatele

Autentická rekonstrukce, neambiciózní příběh. Debutující Texasan se za svůj temný snímek přesto nemusí vůbec stydět. I když uspokojivá odpověď po celý film nepřichází, máme tu milenecký pár, který zrovna čelí jedné na první pohled radostné události, která se ale radostnou nestala a trojici nejprve drzých, posléze po krvi prahnoucích vrahů. K tomu všemu odlehlé rodinné sídlo kdesi u lesa a depresivně samoúčelná jízda se standardními postupy může začít. Oni, Cizinci, The Strangers, chcete-li, znepokojují prakticky od prvních náznaků psychického pronikání do domu, přičemž záhy velmi sympaticky vygradují. Nevybíravý „happy-end“ už je pak třešničkou na dortu, který zachutná zhruba tak, jak máte jeho ingredience rádi. Zhruba po 45 minutách ale zbytečně přicházejí očekávané zvraty (zastřelení kamaráda, nefunkční rádio), nelogické kroky a rozhodnutí, nicméně leccos vynahradí právě na americké poměry atypický závěr, opepřený provokativním dojezdem. Lekl jsem se několikrát, přičemž na první pohled „obyčejné“ scény (v pozadí se vynoří maskovaný týpek) mrazí dokonale. The Strangers leccos upřímně přiznávají, takže hodně silné ***. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Film přesně podle mého gusta. Dvojice sympatických (!!!) hrdinů v domě, okolo domu trojice pěkně maskovaných Cizinců (jejichž postavy mají do budoucna s trochou štěstí velkou šanci na vznik dobré hororové série), pomalé tempo, hustá atmosféra... no prostě parádní podívaná. Napětí funguje po celou dobu stopáže, režie je na debut více než slušná a závěr úderně mrazivý. The Strangers by se mohli líbit všem těm, které zaujali francoužští Ils. S tímto svým evropským bratříčkem svádí film vcelku vyrovnaný souboj. 75% PS: Jak tak koukám, tak jsem asi jediný, koho moc nezaujaly trailery, ale samotný film nakonec ano :D ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu docela napínavá a tajemná podívaná, na tu druhou zase film s několika nelogickými momenty a divným chováním postav. Maskovaní sice vypadají tajemně a když odněkud neslyšně a pomalu vykráčí, tak by se atmosféra dala krájet, ale chovají se tak trochu nadpřirozeně, což se závěrečným rozuzlením působí divně. A jejich motiv je taky zajímavý, že? Tenhle film může každému sednout úplně odlišně, jeden si bude stěžovat, že to je nuda a nic se tam neděje a na konci si řekne WTF, druhý bude při sledování napnutý jak struna a neodtrhne oči od obrazovky. U mě je to zhruba zlatá střední cesta mezi těmito dvěma postoji, takže dávám pěkné 3 hvězdičky. 55% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Typický americký dům. Velká prosklená okna s posuvnými dvěřmi bez zámku. Na dveřích zámek je, ale rozbitý. Takže z celkem slušné pevnosti (kdyby fungovalo to, co má) se stává najednou domeček pro panenky s mladým vystrašeným párem na hraní :-) Nasadit masky a jde se zlobit :-) Tento film má dost slušnou atmosféru vytvořenou z neznáma a jeho největším kladem jsou dva hlavní aktéři. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Liv Tyler i Scott Speedman prohlásili, že šlo o jejich vůbec nejnáročnější natáčení. Např. herečku Liv Tyler zmáhal film spíše psychicky než fyzicky. (Dines)
  • Režisér nařídil štábu, aby při natáčení vydávali různé zvuky, aby se herci lépe vžili do rolí a byli více vystrašení. (Dines)
  • Původně měl být film vypuštěn do kin v létě roku 2007. Po dvou odloženích měl premiéru 30. května 2008. (Chatterer)

Reklama

Reklama