Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

Botič 

všechny recenze uživatele

Devadesátiminutová únikovka z kláštera kdesi v Rumunsku, která je celkem na sílu naroubovaná na Conjuring. Sestra tancuje na hraně mezi mysteriozním hororem a fantasy filmem, takže to místy působí, jakoby se měl každou chvíli objevit HellBoy, který s pomocí starých artefaktů zavře portál do podsvětí. Místo něj tu ale pobíhá zmatená Farmiga s Bichirem, kteří mají dlouhé vedení a nechají se děsit prvoplánovými lekačkami. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Aneb sestra v akci! Atrakce pro nenáročné kardiaky (pozor - uživatel salahadin je nasraný, proto bude komentář obsahovat vulgarismy ilustrující vnitřní rozpoložení pisatele). No to byl horor, přátelé. 96 minut jsem čuměl jak brk na prostoduchého bubáka, co měl bezmála tisíc příležitostí odbouchnout naše tři hrdiny, ale on jen korzoval okolo, udělal občas baf, no a když mu došlo, že jde fakt do tuhýho, pokusil se uškrtit tu holku, což má být možná vrchol bubákových možností likvidace lidské entity. No ty vole! Proč!? Proč!? Proč si ten debžot v hábitu s našimi hrdiny jen hraje?? To je démon s IQ nižším než bod varu benzínu? Takže naší trojici vlastně reálně nehrozilo žádný nebezpečí a jedinej, kdo tu umřel, byla ta jepťule na začátku a ta spáchala selfexit. No to je horor! A přitom začátek nebyl vůbec špatnej. Atmosféra před příchodem do kláštera byla super, jenže ta atmosféra trvala tak 10min. Strašidelné historky filmařské. Ach filmaři a jejich představy. Zatímco v Conjuring se skrz nepřirozené jevy postupně přitvrzuje, tady do toho prásknou hošci od filmu rovnou navostro - viz naprosto dementní scéna, kdy Frantík opouští klášter a hned na něj najede ducháček s vizáží prošlého pomeranče. Frantík se jen zvedne, vyrve si dřevěný křížek a v pohodě odchází! Kterej debil tohle napsal? A to není konec. Hned po příjezdu k baráku, který se podobá klášteru asi jako ukulele Arabele, dojde dále k bezprecedentní inhumaci hlavního hrdiny. Ten se jen lakonicky otřepe a dál pokračuje v plnění úkolu - nepřijde mu to divný??? Kdyby hošci od filmu zůstali většinu stopáže u náznaků (např. na začátku ležící nebo sedící?) a v posledním ataku na naše kardiostimulátory rozbalili koncert Marilyna Mansona na plný gule, udělali by líp. Ale stejně by to byla jen velmi prostoduchá fantazie filmařů-fetišistů do křesťanských pseudoreálií (už jen setkání ve Vatikánu s pěkně oslizlými preláty, hahaha). Kdepak na čerta a satanáše, neplatí žádné otčenáše, zlotřilé bídné strašidlo, nezažene práškovací letadlo, tohle zvlčilé páže, sejme jen brokovnice slušné ráže. ----- nemůžu se ubránit dojmu, že filmaři si z nás tak trochu vystřelili a udělali z diváků stádo debilů....ta historka, jak bombardování kláštera wehrcajkem udělalo do země šachtu, kterou Marilyn zase vylezl, je fakt - jak to jen říct slušně? - fakt YNTHELIŽENTNÍ..... ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Pan Válek je konečně kulantní démon! Vypadá jako Mensnovic Mařenka v kostýmu Betmena, tedy dostatečně hrozivě, hned od startu se nebojí řádně bubat a jít pěkně naprudko s xichtem na trh, místo aby 90 procent filmu jen ukrutně nudil a skřípal panty, načež udělal na konci nesmělé homobaf, xmrti vyděsil všechny ty zdejší esoterické geje (čti „hororové experty“) a ti mohli nadšeně pětkovat, jak tomu bylo třeba u Inshitdious. Tudíž jako obvykle, když se objeví pěkně přímočarý, solidně ponurý a svižný gotik s pekelnou hudbou a mile tísnivou atmosférou prastarého rumunského jeptiškária, kde má skoro každá řádová sestra pod řeholním čepcem nachystanou nějakou tu odpornou démonickou držku, s níž bubá jako o život, všichni ti místní na rimming vzatí odborníci a milovníci artově pomalého prostupování pánských rekt otráveně sténají, melouce cosi o nedostatečně sofistikovaných scénářích (Ano, nevrzl v tom snad jediný pant a nikdo hodinu naprázdno nehoupal lustrem!), nedostatečném prokreslení charakterů (Víme hovno o démonově traumatickém dětství a zneužívání taťkou Luciferem, takže lze jen stěží predickovat jeho následné pohnutky!) a sériových kopírkách (Vraj že ak démon už kadekde otáčal kríže, keď to urobí v inom filme, je to klišé, a upíri by mali okamžite začať hrýzť ľudí do riti, aby to bolo akože originálne!), no a verbal jásá. Prostě roztomile temná a hezky odsejpající jednohubka, jejíž celkový dojem kazil snad jen ten rádoby tumorný žabožroutský bukanýr. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Žádný převratný horor se nekoná, ale zabaví a rozhodně neurazí. Conjuringu samozřejmě konkurovat nemůže, ale je milé, když se něco odehrává ve stejném univerzu a prohlubuje tak původní sérii. Zamrzí slabé budování napětí, atmosféry a příběhu. Namísto toho se většina scén soustředí na všelijaké objevování a následné mizení různých stínů a postav, bez větší logiky nebo opodstatnění. Stokrát víc mi sedí Wanův styl, kdy půl hodiny buduje atmosféru, aby pak něco jednou ukázal, tady už toho bylo víc než dost. Tak či tak jde ale o lepší počin, než byla první Annabelle. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Řemeslně jistý a duchařskými atrakcemi od hlavy až k patě nabitý přírůstek do oblíbeného univerza, který nenudí a minimálně prostředím svou vyčerpanou tematiku vítaně osvěžuje. Zároveň je to však napěchované očekávanými klišé, předvídatelné a nepochopitelně zlehčované momentkami či hláškami jak z béčkových akčňáků. Titulní strašidlo je vizuálně cool, ale jeho neschopnost poradit si s pouhými třemi odhodlanými protivníky (z nichž jeden je mladá vyjukaná novicka a druhý vesnický floutek s brokovnicí) jeho auru postupně čím sál více oslabuje. Solidní práce, ale nepřístupný, řádně krvavý dekadentní tón by tomu zkrátka slušel daleko, daleko více. 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Démon Valak, který se v tomto filmu vyskytuje, je podle bájí okřídlený anděl jezdící na dvojhlavém drakovi. (Varan)
  • SPZ nákladního vozu, na něhož Otec Burke (Demián Bichir) omylem položí svá zavazadla, obsahuje i jméno démona „Valak“. (efenberger)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. září 2018 na MOTELX – Lisabonském mezinárodním hororovém FF. (Varan)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama