Reklama

Reklama

VOD (1)

Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými dvojčaty, devítiletými syny Dylanem a Zachem. Brzy ale zjistí, že nejsou mezi stěnami domu asi až tak úplně sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu... Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál? Jsou opuštěný dům nebo nedaleký kostel dostatečnou ochranou? Nebo spíše pastí? Najde se pomoc? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (388)

misterz 

všechny recenze uživatele

Úplne sa stotožňujem so všeobecne prijímaným názorom, že ide kvalitatívne o krok vzad. Dvojka nám neponúka nič nové, čo by nám už predtým neponúkla jednotka, ba skôr si myslím, že niečo i stratila. Stratila to kúzlo atmosféry starej legendy, ktoré so sebou priniesla jednotka. Tiež vidím problém v hercoch, ktorí sa mi javili pomerne nesympatickí a po hereckej stránke aj dosť nepresvedčiví. Navyše potenciál detí mi prišiel totálne nevyužitý - žiadne masky, žiadna strašidelnosť, žiaden des. Jediné pozitívum vidím v ľakačkách, ktorých tu bolo dosť, len škoda, že ich často človek čakal. Slabý priemer. 55/100 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sinistrový ošiaľ má okrem dobrého námetu na svedomí výrazná hypnotická hudba. Príbeh je síce prostý, ale funguje. Tempo je pomalé, ale u mňa si to udržiava až do konca plnú pozornosť. Prepojenie s jednotkou, sa podarilo celkovo obstojne na tento žáner a ani herecky to nie je zlé a určite je to jeden z tých lepších hororov. Filmu ale nedodáva potrebnú vážnosť žiadna ústredná postava ako to bolo v prípade Ellisona Oswalta (Etha Hawke), tvrdohlavom spisovateľovi pátrajúcom po záhadných vraždách. Démon tu dostáva väčší obrazový priestor, no o moc viac sa o ňom nedozvedáme, len lacno mrhá ľakacími momentami poistenými zvukovým efektom. Sinister 2 si vďačne prepožičal z jednotky kvalitný nápad, obstarožný vzhľad amatérskych nahrávok, no príliš veľa strašidelných detských postáv a zastrešil to nie práve najšťastnejším sociálnym rámcom Courtneyinho života. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem jak se scenáristům a naprosto neschopné režii povedlo původní atmosférický kousek šmahem změnit takřka v odpad, v němž nic nedává smysl, postavy se chovají jak po lobotomii a některé scény na sebe téměř ani logicky nenavazují. Původní příběh a výtečnou jedničku to pošlapává snad ve všech směrech. Hlava mi nebere, jak se něco tak laciného, co od pohledu vypadá jak direct-to-dvd film, vůbec dostalo do kin. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Očekávaný horor Sinister 2 je tady a tajemno a velké znepokojení naprosto zmizí, ale to se dalo čekat. Do toho komunikace kluků s duchy, nebyl také moc dobrý tah, zjevují se až moc. Hudba výborná a atmosféra se drží, i když hudba nenabídne nic nového. Pár velmi solidních lekaček najdeme, nebo spíš Sinister 2 zakládá právě na nich a to neberu jako nějakou nevýhodu ba naopak. Kazety opět perfektní, škoda jen toho, že i herci nebyli tak skvelí jako v prvním díle, nebylo jim tolik věřit. Při slabém roku 2015 je tohle jeden z těch lepších, ač na velké hraně .. 7/10 = 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Sinister 2" je jednoznačný pokles oproti prvému filmu. Slabá atmosféra, slabý príbeh, hrozné herecké výkony deciek (okrem Dylana) a poňaté celkom nesprávmym spôsobom. Mal som dva dôvody, pre ktoré bol prvý film skvelý. Bol podaný z výborného uhla pohľadu a pásky neboli veľmi krvavé, no mali v sebe veľmi silného strašidelného ducha. To sa tu úplne zmenilo. Teraz máme príbeh z pohľadu chlapca a oveľa násilnickejšie pásky. A nefunguje to. Nehrá to do atmosféry. Nechápem prečo tie pásky musia teraz deti pozerať spolu. Nechápem prečo rozprávajú a prečo drvivú väčšinu filmu vyzerajú úplne zdravo... toto všetko ten film pre mňa tlačí dole. Finále nedáva podľa mňa moc zmysel a celý film je trošku postavený na hlavu. Pochválim ešte Shannyn Sossamon, ktorá tomu jediná dáva skutečného ducha a James Ransone sa naozaj snaží a jeho postáva vychádza celkom okey. Chlapec čo hrá Dylana je tiež celkom okey, no ostatní... radšej nebudem hovoriť, lebo fakt tomu nedávajú nič a je to suché, nemastné, neslané... bez chuti... no proste nudný hororový sequel, akých je na svete dosť. Dúfam, že ďalšie prznenie série už nenastane, a po tomto fiasku to ukončia. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu měla být původně i scéna, kde chlapec sestřeluje plechovky prakem. Když je však shazuje, na plotě přistane ptáček. Chlapec na něj míří, ale vystřelit nedokáže. V tu chvíli přichází jeho bratr, ptáčka sestřelí a rozdupe ho. Vše sleduje z okna jeho matka. (pornogrind)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 27,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 53,3 mil. (NIRO)
  • Počas kostolnej scény boli použité živé potkany. (Mathew234)

Reklama

Reklama