Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (723)

verbal 

všechny recenze uživatele

Opravdu to nechápu. V zajetí démonů ukázal nejprofláklejší současný Bubuťaman, že dobrý horor natočit opravdu umí, a tak jsem naivně uvěřil, že si v další kapitole Inshitdious konečně začne pořádně vyskakovat. Nestalo se. Je to opět jen narychlo splácané, tupé, omleté a nudné Mistrovství světa ve skřípání dveřmi a sáhodlouhých procházkách v potemnělých chodbách cigánských baráků, plné pseudoastrálních sraček. Vyděsil jsem se akorát jednou, a to hned při úvodních titulcích, když jsem uviděl, že v tom má prsty i obřezaný autor Abnormálních Pasivit Orál Feli. Nedbal jsem, doufal jsem a akorát jsem se nasral, neboli jak pravíme my, klasiky vzdělaní latiníci a erudovaní filmoví kritikové "Veni, vidi, vpiči!". Tři krátké bafy moukou popatlaných, sešklebených xichtů na stoosm minut reklamy na špatně namazané panty a opravdu důkladných temných studií oprýskaných, plesnivých stěn nuzně svítící baterkou, to je na vystrašení a zabavení verbala opravdu málo. Možná, kdyby si na tom někdo pořádně zařádil nůžkami, mohla z toho být alespoň príma dvacetiminutová epizoda Příběhů ze záhrobí. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ani sa nedivím, že Wan sa rozhodol dať si hororovú pauzu, pretože sa zdá, že svoj kvalitatívny hororový prínos vystrieľal vo svojich prvých 3 hororových bombách (Saw, Dead Silence, Insidious) a teraz už tak trochu iba varí z vody. Tento rok má síce už druhý hororový hit, no nahráva mu hlavne to, že jeho počiny sa dostanú aj k ľuďom, čo o horory ináč ani nezavadia a následne sa z toho chtiac-nechtiac vyvrbí prechválená vec. Ale nevadí, ja Insidious 2 síce hodnotím vcelku vysoko a kladne, no je to za jeho čiastkové hororové momenty / scénky / úseky, rozhodne nie za výsledný dojem, ktorý mi príde dosť rozporuplný a neuspokojivý, nehovoriac o tom, že (subjektívne) som v tomto roku videl už minimálne desiatku lepších hororov, ktoré o takomto prijatí a „sláve“ nemôžu ani len snívať. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pri jednej scénke som sa tak zľakol, že ma mrazilo ešte dobrých 10 minút. Pokračovanie prvej časti jasne naväzuje na jednotku, no v tomto prípade sa dostávame omnoho viac do hĺbky, napríklad čo sa týka problémov hlavy rodiny v detstve, jeho prvých kontaktov s "dámou v čiernom" a dozvieme sa všetko o jej minulosti. Najmä tam príde zopár zaujímavých zvratov, takže spočiatku som vôbec nechápal, ako to celé vlastne je. Ten samotný príbeh už totiž nie je čisto naviazaný na astrálne cestovanie, ale celú pravdu nám odhaľuje postupne. Inými slovami mi to pripadalo totálne domotané a prekombinované (pretože tentokrát astrálne necestujeme len v priestore, ale aj v čase), až kým to režisér v druhej polovici pekne narovinu vysvetlil. Duchov sa opäť dočkáme a je ich dosť, temného sveta samozrejme taktiež, oproti jednotke je to akčnejšie, svižnejšie, ale aj omnoho humornejšie, čomu vďačíme dvojici vtipných, nepodarených parapsychológov, ktorí občas uroba nejakú tú prkotinku. Vidno, že James Wan má nadhľad, často sa totiž nestáva, že by som sa poriadne zľakol a o pár sekúnd neskôr schuti zasmial. Po miernom sklamaní v podobe Conjuringu opäť tlieskam, pre mňa kvalitatívne približne na úrovni prvej časti. Záver otvoril dvierka pre ďalšie pokračovanie, ktoré dúfam že bude a neviem sa ho dočkať, na túto tému sa toho dá naozaj vymyslieť veľa, v čom som sa len utvrdil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,AŤ TO BYLO COKOLI, STRAŠILO TO MOJÍ RODINU A JEŠTĚ TO S NÁMI NESKONČILO…“ /// Hledání odpovědi na otázku, jestli můžou bejt Lambertovi normální rodina pokračuje… James Wan celkem dlouho drží otěže příběhu pevně v pazourách, aby ho pak přepad žlutej amok a donutil ho v půlce (?) přehodit výhybku. V řiti je veškerý napětí a hezky servírovaná, leč překombinovaná pohádka mě moc nebere. Možná proto, že je to místy i dost blbý. Líbivě natočená kokotina. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Odpovídám zásadně pomocí kostek. 2.) Fotr mi furt říká, že umřu. 3.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když jdu do kina jako běžný smrtelník, co páchá hříchy vyhazováním oslabené koruny za filmy, vybírám si místo podle toho, jak daleko ode mě bude plátno. Zatímco jdu-li na projekci jakožto člen božstva ČSFD, musím si křeslo, chca nechca, vybrat podle toho, jak daleko ode mě budou lidi, u kterých mi na radaru bliká červený nápis "Jsem křupan a nebojím se to použít." Fascinuje mě, jak 200 lidí dokáže konsternovaně čumět na trailery a upoutávky, i reklama na psí lejno se hltá jako čerstvě upečená husa, ale jakmile naběhne povel "nezapomeňte film ohodnotit na ČSFD", ozve se znělka a do sálu vstoupí první scéna filmu, těch stejných 200 lidí začne šustit, trhat, lámat, syčet, chřoupat, mlaskat a žvanit, jako kdyby dva roky nejedlo a pět let se nevidělo. A já si vždycky v takové chvíli vzpomenu na poslední větu z e-mailu s kódem, která zní: "Přejeme ti pohodový filmový zážitek ve společnosti největších filmových fanoušků. Tvoje ČSFD.cz." O Insidious 2 vám napíšu jindy, po druhé projekci; až zjistím, kdo z trojlístku já, James Wan a křupani udělal chybu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (28)

  • Při natáčení byly použity stejné kulisy domu jako ve snímku V zajetí démonů (2013) od stejného režiséra. (ČSFD)
  • Když Specs (Leigh Whannell) a Tucker (Angus Sampson) analyzují záběry mladého Joshe (Garrett Ryan), je možné vidět, že logo Panasonicu bylo místy kvůli opotřebení nečitelné a na kameře tak zbylo pouze slovo "Panic", v překladu "panika". (MultiTobi)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

15.09.2013

Ano, čtete správně, osmý díl. Ještě nedávno se mluvilo o tom, že sedmička, jejíž první klapka padla tento týden, bude posledním dílem série. Jenže těch bezmála 800 milionů dolarů, které utržila… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

Reklama

Reklama