Reklama

Reklama

Annabelle 3

  • Česko Annabelle se vrací 3 (více)
Trailer 1

Annabelle 3 je třetím pokračováním velmi úspěšné hororové série scénáristy a producenta Jamese Wana, ve kterém se opět potkáváme s neblaze proslulou panenkou poprvé představenou ve filmu V zajetí démonů. Ed a Lorraine Warrenovi kdysi bezpečně uložili démony posedlou panenku za posvěcené sklo v místnosti s dalšími artefakty zla a přizvali kněze, aby úkryt zpečetil požehnáním. Kdo mohl ovšem tušit, že Annabelle probudí zlé duchy v blízkosti a svět zažije další děsivý útok temných sil. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velmi příjemné překvapení, které mě dokonce přimělo k zájmu o předchozí díly série, kterou jsem do té doby neznal (a která si podle mě drží velmi dobrou úroveň). Obsazení a herecké výkony sice za moc nestojí, samozřejmě nechybí nezbytná klišé, a dějově to celkově není nic, co bychom neviděli už stokrát jinde, ale osobně mě prostě bavilo na to koukat a párkrát jsem u toho slušně v kině nadskočil. Atmosféra a soundtrack nemají chybu, byť mě celou dobu strašně sralo, že celý děj je postavený na tom, že nějaká slepice vleze někam, kam je jí desetkrát zopakováno nechodit - byť se to film snaží vysvětlit jejím zájmem o kontakt s duchem mrtvého otce, osobně mě takové scenáristické berličky hrozně iritují. Jak jsem k tomu byl původně skeptický (mj. kvůli graficky ohavnému plakátu), o to víc se mi to nakonec líbilo. Stále ale tvrdím, že mi na té panence jako takové nepřijde nic strašidelného. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Annabelle Comes Home" je tretím filmovým produktom, ktorý sa sústredí na bábiku Annabelle. A podobne ako naposledy, aj tentokrát tu máme dobrý horor s dobrou atmosférou, no špatnou technikou desenia. Ale o tom trošku neskôr. Najprv pozitíva. Naša hlavná filmová trojica je podľa mňa dobrá. Napriek tomu, že som videl kritiku na Danielle, tak mne nevadila. Spočiatku som si myslel, že bude otravnou kamoškou, ktorá sa tam priplichtí, no postupne sa jej postava vyvíjala asi najviac zo všetkých. Okey, najprv je trošku otravná a rozhodne vieme, že tú miestnosť otvorí a aj, že Annabelle pustí von. Nepozeral som trailer, no ak by to tam aj nebolo, vedeli by ste bez pochyby určiť, že to urobí. No má určité spomienky, ktoré bolia a veľmi sa mi páči jej priateľstvo s Judy. Vie ju motivovať, (istým spôsobom) majú aj niečo spoločné a funguje to. Scénky čo majú spolu ma často bavili. Rovnako aj keď je zavretá v pivnici Warrenovcov a scénky s obrazovkou alebo pianom sú okey. Keby tak len film využíval inú techniku strašenia ako skákačky. Našťastie tam nie je veľa falošných a to je mi aspoň útechou. Keď chcú desiť, tak aspoň sa snažia o skutočné desenia. Miestami film pôsobil už trošku ako paranoja. Ale v dobrom. Rozhodne ma vedel dostať do príbehu. Mary Ellen je tiež celkom okey a tým, že film pracuje hlavne s tromi postavami, vedia do toho niečo pridať. A celkovo to funguje veľmi dobre. V závere som dokonca prejavil aj trošku ľútosti voči Danielle. Aj keď som jej motívom rozumel, tak samozrejme spôsobila obrovský problém. Ale našťastie všetko dobre dopadne a aj narodeniny budú krajšie než som čakal. Myslím si, že ide o dobrý horor a som rád, že som ho videl. Hodnotenie: B ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Po příšerné jedničce a příjemné starosvětské dvojce jde o pomyslný střed. Má to pár silných okamžiků, ale jako celek to působí hrozně vynuceně. A nejvíc zamrzí ten NEVYUŽITÝ potenciál (to je ostatně problém všech Conjuring filmů, když nejsou od Wana), kdy ožijou všechny ty hrůzystrašné a zlem posedlé exponáty ze sklepa Warrenových, ale jinak neudělají lautr nic. Takový Carpenter v nejlepších letech by je nechal plenit město, Dauberman je nedostane ani ze sklepa. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování Annabelle od Garyho Daubermana jsem nebral nikterak vážně, ale musím přiznat, aniž bych měl na nohách palečnice, že se mi to pro strach líbilo. Vera Farmiga s Patrickem Wilsonem jsou pro mě ostnatým drátem na hororovém dortu a jejich přítomnost mi vylepšila o pár záchvěvů smrtelné křeče karmu. The Conjuring je nepřekonatelně lepší, ale i tak jsem si tuto duchařinu užil k mé nesmírné potěše zbabělosti a rozhodně vím, že panenku Annabelle za žádných okolností doma mít nechci. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I třetí Annabelle je po vizuální a řemeslné stránce nadprůměrně pohledný horrůrek... pro děcka. No právě že opět pro děcka. A s děcky, staré Warrenovy totiž téměř neuvidíte, v hlavní roli exhibuje holčičí trojlístek. Jsou celkem fajn, ty slušné bílé středostavovské maloměstské slečny, a i ta původně nesympatická bruneta se nečekaně projeví jako milá dívka, které se jen mocinky stýská po jejím mrtvém dédym. Ovšem způsob "strašení" je zhruba stejný model jako Špílbergovi Poltergeisti, takže pro horrorového diváka docela otravná nuda. "Chci tvou duši, dej mi tvou duši, buhůůůhehehe...", asi tak. Ale je tam pár lekaček, hýbají se předměty, ozývají se všelijaké hrozivé zvuky, holčičky třeští oči, ječí a děsem se jim chvěje hlas, takže diváci do 12 let a staré babky si u toho budou jistě strachem učůrávat do spoďárů. Ale nic se nebojte, stačí zarecitovat Otčenáš, zamávat trochu krucifixem a bude to v poho. A cukrkandlový konec vám jistě vyloudí na tváři šťastný úsměv. Ufff. Příště prosím trochu dospělejší level, děkuju. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Samurajské brnění, které se nachází ve Warrenově okultním muzeu, je založeno na démonickém válečníkovi Oni z japonské mytologie. (KGBelik)
  • Film je věnován Lorraine Warren, která zemřela dva měsíce před vydáním filmu. (ČSFD)

Související novinky

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Pokračování Annabelle má název

Pokračování Annabelle má název

18.03.2019

Třetí díl hororového spin-offu k sérii V zajetí démonů o panence Annabelle má již oficiální název. Film vstoupí do kin pod titulem Annabelle Comes Home. Název pak odkazuje na fakt, že se třetí díl… (více)

Reklama

Reklama