Reklama

Reklama

Resident Evil: Lék

(seriál)
  • USA Resident Evil
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (147)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Netflix se zase vyznamenal! A pokud si myslíte, že to myslím v pozitivním slova smyslu, tak jste vedle jak ta jedle. Dal jsem stěží jeden díl, víc mi můj organismus nedovolil, protože bych dostál nezvratného selhání všech vitálních funkcí. Tento projekt nemá absolutně nic společného s hrami. To, že hlavní devízou seriálu jsou zombies, z toho totiž automaticky nevytváří součást této známé značky (tady se někdo asi hodně uhodil do hlavy). Film z minulého roku nebyl dokonalý, to vůbec ne, ale snažil se, nabídl nám divákům milované (Jill, Chris, Leon, Claire atd.) i nenáviděné (Albert Wesker) postavy z původních her a zpátky nás přenesl na známé lokace (Spencer Mansion, policejní stanice v RC). Tohle nemělo spatřit světlo světa. Otřesný vizuál (ta obří housenka a přeměněný dobrman? hodně špatný vtip...), nezajímavé hlavní postavy (z těch dvou hlavních hrdinek v roce 22 mi nebezpečně stoupal krevní tlak), nepochopený Wesker, příběh úplně o ničem. Dál to dokoukávat nebudu, chci si zachovat stejný počet neuronů jako před zhlédnutím. Za mě 2/10 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Asi je i dobře, že seriál nebude pokračovat, on to tady Lance Reddick hodně tahal a jeho scény, sou prostě jedno velký sigma. Co mi nejvíc na seriálu ? Asi hlavní hrdinka, ona prostě vytváří problémy a z větší části i cíleně a to jen proto, aby mohla uškodat svému otci, který fakt má rád obě svoje dcery. Takže mně docela i bolelo vidět, jak proti němu furt vyjíždí a furt ho z něčeho viní, on tedy Albert má nějaký ty škraloupy, ale jeho láska k dcerám byla opravdová. Je mi i líto Billie, která se i snažila zapadnout a chtěla aby to mezi nimi všemi fungovalo, takže bych ani nedávál za vinu, to co se z ní stalo, byla spíš k tomu dotlačena svoji sestrou. Co mi také vadí, je to chaotické a naprosto nelogické střídání minulosti a současnosti, první čtyři epizody sou v tomhle úplně šílený, dvě minuty v minulosti, dvě v současné a takhle to skáče do té páté epizody. Od té páté, se to taky děje, ale už to neni tak chaotické, kdyby to takhle pokračovalo i po ten zbytek, asi bych dostal epileptický záchvat a to nejsem vůbec na tohle alergický ! Různé odkazy na hry sou fajn, monstra sou taky fajn, akce je nic moc, z vedlejších postav mně zaujal jen Richard. Osobně bych tenhle seriál přirovnal k Resident Evil: Survivor. Jako neni to jako od Andersona, tam bylo všechno špatně už od samého začátku, tady prostě jen tvůrci nevěděli co mají dělat, takže neni to koncentrované zlo, je to spíše celé zmatené. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sotva průměrný zombie seriál si rovnou podřezává žíly tím, že z obsáhlé videoherní předlohy zneužívá jen pár jmen a monster, jinak ji sprostě ignoruje. Proč, sakra?! Jako nejedná se o kompletní diletantskou tragédii a nevypadá úplně marně, jenže neskonale hloupých kravin, nad kterými nikdo dospělý zjevně nepřemýšlel, protože tohle mají mladí (konzumenti Netflixu) určitě rádi a zdá se to efektní, obsahuje mraky. Hlavně však namísto atmosféry, hororu/survivalu a gore řeší (školní) trable dospívajících dcer Alberta Weskera (pominu-li naprosto zcestný casting, tak jako vždy skvělý Lance Reddick) v jedné časové linii, a umanuté utíkání a jakési hledání léku v budoucnosti zamořené nemrtvými v té druhé. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další KATASTROFÁLNÍ seriál na Netflixu, který v poslední době potvrzuje, že kromě Stranger Things už rezignoval na kvalitní a originální tvorbu, a nechává se strhávat různými trendy, které avšak pro diváka nejsou moc "trendy" jako v tomto případě. Potenciál na reboot resident evil byl nadějný, ale stala se z toho pouze nekoukatelná břečka plná příšerných postav a ještě horšího scénáře. Sledování poze na vlastní nebezpečí a nedoporučuji to ani fanouškům herní série. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

při snaze zadaptovat Resident evil už sme se dočkali spousty věcí a většinou to nedopadlo moc dobře. Oproti netflixovské novince to všechno ale byly poměrně uspokojivá díla, protože tady se nepovedlo prakticky nic. Pár odkazů na hru tu sice je, stejně jako pár relativně solidních momentů, ale je jich zoufale málo a většinu času je nudné a ukecané teen drama o dvou sestrách, které jsou náhodou dcerami Alberta Weskera. Už při oznamování obsazení právě Weskerova postava vyvolala největší nevoli. Přeci jen Wesker je víceméně nácek a to, že ho tady hraje jindy výborný Lance Reddick k němu prostě nesedí. Jenže on to je nakonec ten nejmenší problém a vzhledem k tomu jaký je zbytek série by ho klidně mohla hrát pětiletá eskymácká holčička. Nečekal sem nic, ale i tak je to zklamání...35% ()

Galerie (170)

Zajímavosti (21)

  • Obří zmutovaný červ, který se objeví v budoucí časové lince, je velmi podobný červímu bossovi Gravediggerovi ze hry „Resident Evil 3“. (LUKICKK)
  • Postava s motorovou pilou zahalená pytlem přes hlavu je odkazem na ikonického herního záporáka ze hry „Resident Evil 4“. (UncleMorty)

Reklama

Reklama