Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (284)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fajn mood konce devadesátek a snaživé budování atmosféry, ale Stir of Echoes má tu smůlu, že v tomhle období vznikla celá řada výborných mystery thrillerů na které se ani náhodou nechytá. Ve druhé polovině tempo trochu slábne a jako horor to taky moc nefunguje - děsivé to není skoro vůbec. I když je ale pointa od začátku průhledná a hlavní hrdina k ní postupně lineárně dojde, vcelku se mi líbilo ono spojení nadpřirozena a reálného zla. Načrtnutá mytologie mi navíc tak trochu připomněla The Shining a vůbec bych se nezlobil, kdyby v podobném duchu vzniklo nějaké soudobé volné pokračování (však víme s kým). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ozaj nadpriemerný duchársky horror. Moc som toho neočakával, hlavne keď som videl v hlavnej roli Bacona, som myslel, že je to len nejaký ťahák, ale on to zahral skvele. Poviete si duchárske príbehy už sú tak obohrané, že to už ani nemôže mať nejakú neohranú pointu, ale čuduj sa svete, je. A aká! Fakt, pre fanúšikov duchov skvelé, nieje to síce horror plných ľakačiek, ale má skvelú atmosféru. 85%.. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Na jedno zhlédnutí to ujde, i když je to takové spíše televizní a prvotní zápletka spíše připomíná roli Richarda Dreyffuse v Blízkých setkáních třetího druhu. Jen s trochu jiným zakončením. Obehraným a vlastně nijak překvapivým. Možná až někde náhodou film uvidím podruhé, třeba mě příjemně překvapí, stává se. Ale spíše ne. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

No, nevím. Podle zdejšího hodnocení to vypadalo, že půjde o slušnou, originální duchařinu, ale to originální na místě moc není. Protože ZASE tu máme malého kluka, co vidí duchy a nikdo jiný ne (proboha, to už je vážně, vážně nuda!), ZASE tu máme dům s "tajemstvím", které je jak jinak skryto někde pěkně hluboko, jeho příčina ZASE leží v nebezpečně blízkém sousedství a hlavnímu hrdinovi, který najednou může komunikovat se záhrobím ZASE nikdo nevěří. No co, originální to možná moc není, konec už by originalitu nevycucal ani ze všech prstů na rukou a na nohou, ale Bacon hraje výborně (a to jsem ho ve Hráčích se smrtí nesnášela - nejspíš kvůli těm vlasům) a několik opravdu dobrých duchařských momentů STIR OF ECHOES má (obzvlášť dobrá je hypnóza). Horor, co se dá klidně pustit i víckrát a bude bavit. A takových, pravda, poslední dobou moc není. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Popelka mez psychohorory....mohu říci, že Echoes patří mezi tři nejlepší Baconovy filmy a rozhodně právem. Slušně odvedená práce všech herců na place, nádherný obraz toho, když má celý štáb vše propracováno do posledního puntíku. Strhující a napínavé po celou dobu projekce, stále jste v očekávání, co bude příštích minutách. Děj vás plánovitě a bez křečí neustále nese dopředu. Podle mě Secret Window rozhodně nedosahuje jeho kvalit i přes nasazení Deepa a Turturra do hl. rolí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Z první hypnotizace je Tom (Kevin Bacon) probuzen pomocí spínacího špendlíku, kterým mu hypnotizérka propíchne ruku. Ve scéně nebylo použito speciálních efektů - jde o ruku jednoho z kaskadérů. Šlo o jeho jedinou scénu ve filmu. (SHI-SHA)
  • Chůva na gauči čte knihu "The Shrinking Man" od Richarda Madisona, který napsal i knihu "A Stir of Echoes", která je předlohou pro tento film. (Chatterer)

Reklama

Reklama