Reklama

Reklama

Za roky, čo uplynuli od tragédie, ktorú spôsobil monštrózny krokodíl, sa ospalé mestečko pri jazere príliš nezmenilo. Nový miestny šerif James Riley (John Schneider) však legendu oživí, keď jedného dňa z člna krokodíl stiahne do vody jedného výskumníka. Do mestečka pricestuje newyorská paleontologička Emma Warnerová (Sarah Lafleurová), s ktorou šerif kedysi prežil búrlivú romancu, aby tieto tvrdenia vyvrátila alebo potvrdila. Spoločne idú k jazeru, kde Emma nájde odtrhnutú hlavu nezvestného muža. Cestou späť sa zastavia u bláznivej starej ochrankyne zvierat Sadie Bickermanovej (Cloris Leachmanová), ktorá odmieta akékoľvek ich výstrahy. Šerif s Emmou už mieria k mestu, keď ich loď napadne obrovský krokodíl, ktorá zničí šerifov čln. Čoskoro zistia, že ich nenapadol iba jeden gigantický krokodíl, ale dokonca štvorica nenažraných monštier, ktoré už stačili naklásť gigantické krokodílie vajcia... (TV JOJ)

(více)

Recenze (101)

honajz 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad toho, jak může dopadnout parodie na parodii - tedy nijak slavně. Opět se vracíme k Lake Placid, kde řádí lidožravý krokodýl. Místní šerif však zpočátku problémy neřeší, dokonce se jim vysmívá, než však přijede inspekce z hlavního města, vedená jeho bývalou manželkou. Navíc jejich syn se zamiloval do dívky trampů, kteří sem přikvačili, a následuje ji také k jezeru. Proto bude nutné nejen rychle zasáhnout, ale i zjistit původ, odkud krokodýli pocházejí. Už první filmový díl si nebral hororové poučky až tak vážně a zkusil sem tam neotřelý humor, který se vyplatil. Tentokrát však jde spíše o trapné pokusy celkem nevtipné, navíc končící jen u toho, že krokodýl ty zlé sežere a hodní přežijí. Čímž sám bere doslova a vážně jednu z hororových pouček. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvá časť bola celkom podarený béčkový horror o vraždiacom krokodýlovi, ktorý vyčíňal v horskom jazere Lake Placid v Maine. Hlavnú úlohu tam stvárnil Bill Pullman. Dal som tomu tri hviezdičky. "Jazero 2" bolo natočené až osem rokov po uvedením pôvodného snímku. Zmenil sa režisér, znížil sa rozpočet, namiesto známeho Billa Pullmana tu je bezvýznamný John Schneider, krokodýl je príšerne digitálny, scénar je maximálne prostoduchý. Návrat ku jazeru Lake Placid bol nudný. * ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Akosi sa tu vrece roztrhlo s odpadmi. A pricom Lake Placid 2 nie je az taka hroza, ako by sa mohlo na prvy pohlad zdat. Pocas filmu som si napriklad stihol utriet prach, povysavat, vyniest smeti a odbordelit 2 izby. Na par efektnych vrazd tiez dojde. A ten krokodil je akurat len o trochu vacsi ako bezny hypermarket. 30 % ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Někdo zoufale netalentovaný a prudce neschopný našel v kopírce zapomenutý scénář k Lake Placid, na každé druhé stránce navíc místo textu bylo otištěno holé pozadí (tedy prdel). Nálezce neváhal a natočil "Lake Placid 2". Na veřejných záchodcích odchytil bandu nejnesympatičtějších neherců jaké potkal, tvorbu speciálních efektů svěřil své tříleté neteři, popadl fotoaparát opatřený možností nahrávat delší časové úseky a stvořil... cosi. Jednička fungovala na solidním obsazení, sympatickém nadhledu a dobrých hláškách - žádné veledílo, ale bavila jsem se. Dvojka mě od začátku nutila mít zamyšlený výraz: je to vtip, je to míněno vážně? Napětí nulové, humor - byl tam nějaký?, zábava žádná. Po půlhodině můj prstík nahmatal červený čudlík ovladače a stisknutím mě uchránil dalších zážitků. Hvězdička jde na vrub zanedbatelné možnosti, že zbytek filmu nebyl tak nablblý a třeba z té kupky hnoje vyrostl alespoň plevel. 10% ()

Smashed 

všechny recenze uživatele

Po super prvním dílu, jsem se těšila na pokračování, který mě teda víc než sklamalo. Na to, že to bylo natočený o téměř 10 let později, jsou efekty daleko horší a umělejší než v jedničce. Krokodýla a to, jak se potápí do vody, bych snad i já udělala líp. Ale za to může asi malý rozpočet a na krokouše prostě už nezbyly penízky. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Bulharsku. (Terva)

Reklama

Reklama