Reklama

Reklama

Krokodýl: Návrat do krvavé laguny

  • Česko Krokodýl (více)
Trailer

Pete je americký novinář, který píše o cestování. Tentokrát ho jeho práce zavedla do Austrálie, kde se zúčastní vyhlídkové plavby na lodi, při které se budou pozorovat krokodýli. Kate je kapitánka a průvodkyně. Vše jde hladce, ale když už chce Kate otočit loď k návratu, zahlídne jeden z pasažérů vystřelenou světlici. Kate se rozhodla v plavbě pokračovat a najít lidi, kteří světlici vystřelili. Cesta je zavedla do laguny, kde byla potopená loď. Do jejich lodi téměř okamžitě narazil krokodýl a udělal v lodi díru. Kate mohla přistát jen na ostrově uprostřed laguny, jinak by se loď potopila. Jeden z pasažérů si všiml, že je řeka přílivová, což znamená, že s přílivem ostrov zmizí. Kate se snaží sehnat pomoc vysílačkou, ale jediní, kdo dorazí, jsou dva chlapíci, které potkali už při plavbě. Neil má asi Kate rád, ale dobírá si ji. Neil nejprve krouží kolem ostrova, ale i jejich loď krokodýl převrátí a Neilův kamarád je sežrán. Krokodýl do té doby zabil i jednoho z přeživších. Neil navrhuje, že přeplave na břeh a natáhne lano mezi dvěma stromy, ostatní pak přeručkují. Neil to skutečně zvládne, ale pak zpanikaří ostatní a lano pod vahou tří lidí praská. Opět umírá další přeživší a nakonec zemře i Neil. Pete pak přichází s plánem na lovení krokodýla. Kotva od lodi připomíná rybářský háček, takže na ni napíchnou zabitou drůbež, kterou měl Neil v lodi... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (283)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po úděsné Krvavé laguně, která s sebou přinesla velkého, hladového krokodýla, ale také především kupu špatných a laciných dialogů, přichází pokračování, které je kvalitativně rozhodně na mnohem vyšší úrovni. Vlastně se s prvním dílem nedá ani srovnávat. Z obsazení mě nejdřív mile překvapila Mia Wasikowska, pak si to tam přikvačil Sam Worthington a já si pomyslela, jak dlouho asi vydrží, než se mu vydá vstříc ozubený predátor:) Michael Vartan do australské divočiny připutoval až z daleké zámořské velmoci, coby novinář. Ještě netuší, jak silnému protivníkovi bude muset ten den čelit. Sestava výletníků je docela sympatická a byla jsem ráda, když se občas najde i snímek z kategorie "animal attack", kde většina přežije. Závěr mi připomněl Netvora z Černé laguny:) "Nejsi tak blbej, jak vypadáš." - "Doufám, že ty taky ne.", "To zvíře je jako ozubená parní lokomotiva a tenhle pitomec si myslí, že ho udržíme na blbém kousku zubní nitě." :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelné jednání postav, které až na M.Vartana nevypadaly jak z modelingové agentury, solidní konec v Croco doupěti a zajímavé hudební podbarvení (song při closing credits mohl nahradit snad už jen "Schnappi Das Kleine Krokodil").. V žánru zabijácké fauny rozhodně nadprůměr, v subžánru "lidožravý materiál na kabelky" se Rogue nebojím označit za Vládce.. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

V buši se nespěchá, vrátíme se v pět nebo v šest hodin. To ještě netuší, že........krokodýl neútočí na nic většího než je on sám. Jak velká je tato loď?...dost velká nebojte. Nádherná příroda a dokáže být i krutá. Při sledování tohoto a podobných filmů se vždy snažím zapamatovat, co je dobré a co ne. Zapamatovat si to kladný...co kdybych se dostal do podobné situace,že. Oproti prvnímu filmu, byl tento záživnější a víc dramatický. Krokodýl i lidi jsou hodně věrohodní. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak přece jenom nejsem divnej, že se mi to líbilo! Totiž, čekal jsem, že tady se svým hodnocením budu zase za exota (vím, jaké tu mají hodnocení ostatní filmy, které jsou o ultra velkých zvířatech). Ale světe div se, tohle MĚ bavilo! Snad poprvé mi v takovémhle typu filmu přišlo, že postavy se chovají normálně, nepokouší se dělat absolutní cypoviny, ale snaží se přežít. A já jim (téměř všem) fandil. Taky nefanděte sympatické blondýně Mitchell, nebo Samovi (tomu říkám kariéra, rok 2007 Krokodýl, rok 2009 Terminátor a pak Avatar). Řeknu to upřímně, do tohohle jsem šel s tím, že po dlouhé době uvidím nějakou sračku (myslel jsem si, že to zde bude v černé barvě) ale jak říkám, mé překvapení nebere konce. Je škoda pouze některých zbytečných věcí (Krokodýl dlouhý asi 12 metrů…) Zatraceně, buď už nemám dobrý vkus, nebo jsem ho nikdy neměl, to nevím, ale 3,5 hvězdy zaokrouhluju nahoru. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Greg McLean pokračuje vo svojom marketingu a láka do Austrálie stále nových turistov... Aj tentoraz použil základnú schému hororu stokrát videnú. Opäť to však dokázal. Už štandardne cestopisný úvod sa plynule mení na krvavé peklo aj napriek tomu, že krvi je pomenej... ide však o nabušenú záležitosť. Celé to má pozvoľné tempo skvelého JAZERA, nie je tu však takmer žiadny humor či odľahčenie a celá tá lineárna báchorka pôsobí akosi skutočne. Už si nepamätám všetky tie "legendárne" béčka o spláchnutých krokodíloch a aligátoroch, toto béčko však určite ostane v pamäti dosť dlho. Keď už pre nič iné tak preto, že ukazuje ako mohla fungovať určite drahšia ANAKONDA... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Radha Mitchell byla první volbou režiséra Grega Mcleana do role Kate. (Cheeker)
  • Stěna s fotkami krokodýlů v baru je skutečná. (Cheeker)

Reklama

Reklama