Reklama

Reklama

Krokodýl: Návrat do krvavé laguny

  • Česko Krokodýl (více)
Trailer

Pete je americký novinář, který píše o cestování. Tentokrát ho jeho práce zavedla do Austrálie, kde se zúčastní vyhlídkové plavby na lodi, při které se budou pozorovat krokodýli. Kate je kapitánka a průvodkyně. Vše jde hladce, ale když už chce Kate otočit loď k návratu, zahlídne jeden z pasažérů vystřelenou světlici. Kate se rozhodla v plavbě pokračovat a najít lidi, kteří světlici vystřelili. Cesta je zavedla do laguny, kde byla potopená loď. Do jejich lodi téměř okamžitě narazil krokodýl a udělal v lodi díru. Kate mohla přistát jen na ostrově uprostřed laguny, jinak by se loď potopila. Jeden z pasažérů si všiml, že je řeka přílivová, což znamená, že s přílivem ostrov zmizí. Kate se snaží sehnat pomoc vysílačkou, ale jediní, kdo dorazí, jsou dva chlapíci, které potkali už při plavbě. Neil má asi Kate rád, ale dobírá si ji. Neil nejprve krouží kolem ostrova, ale i jejich loď krokodýl převrátí a Neilův kamarád je sežrán. Krokodýl do té doby zabil i jednoho z přeživších. Neil navrhuje, že přeplave na břeh a natáhne lano mezi dvěma stromy, ostatní pak přeručkují. Neil to skutečně zvládne, ale pak zpanikaří ostatní a lano pod vahou tří lidí praská. Opět umírá další přeživší a nakonec zemře i Neil. Pete pak přichází s plánem na lovení krokodýla. Kotva od lodi připomíná rybářský háček, takže na ni napíchnou zabitou drůbež, kterou měl Neil v lodi... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (283)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to mělo náběh na celkem slušnej zvířecí horor, pěkný prostředí, slušná skupinka na odstřel, krokodýli kam se podíváš... Ale hodně rychle se začaly kupit nesmysly, druhou polovinu jsem už jen kroutil hlavou nad konáním hlavních "hrdinů", přestalo mě to bavit a ten konec to totálně zabil. Očekávaná klišoidní akce "možná není mrtvá" se samozřejmě odehrála a i to závěrečný dění byla hrůza děs. Dvě hvězdičky jsou pro tenhle kousek odpovídající. 40% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Prostředí 9/10/// +Sam Worthington na sebe strhne pozornost (i když jen krátce:D), hraje tady nenápadně Mia Wasikowska (jednou až se proslaví, tak toho člověk ještě víc docení), nádherné prostředí, kamera, první třetina -potom to jde do kytek, postavy se chovají tupě, překážky jsou směšné, ta poslední třetina je, jak to jen říct, jakoby nevěděli co dál vymyslet a jak to zakončit, jo a taky si myslím, že to mohla být daleko větší jatka/// Tak si to řekněme na rovinu. Na tohle jsem se těšil jako krokodýl na klokana. Ať už to mělo být kvůli hercům, poutavému plakátu nebo béčkovému příběhu. Někdy prostě takové békoviny žeru. Hlavní predátor na tom je podobně, taky to žere. Navíc je to film Made In "protinožci", takže konečně nějaká změna od těch amerických "hele zmutovaný komár útočí" Takže docela dobrý a příště to možná bude ještě lepší./// Celkem 68%/// ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak přece jenom nejsem divnej, že se mi to líbilo! Totiž, čekal jsem, že tady se svým hodnocením budu zase za exota (vím, jaké tu mají hodnocení ostatní filmy, které jsou o ultra velkých zvířatech). Ale světe div se, tohle MĚ bavilo! Snad poprvé mi v takovémhle typu filmu přišlo, že postavy se chovají normálně, nepokouší se dělat absolutní cypoviny, ale snaží se přežít. A já jim (téměř všem) fandil. Taky nefanděte sympatické blondýně Mitchell, nebo Samovi (tomu říkám kariéra, rok 2007 Krokodýl, rok 2009 Terminátor a pak Avatar). Řeknu to upřímně, do tohohle jsem šel s tím, že po dlouhé době uvidím nějakou sračku (myslel jsem si, že to zde bude v černé barvě) ale jak říkám, mé překvapení nebere konce. Je škoda pouze některých zbytečných věcí (Krokodýl dlouhý asi 12 metrů…) Zatraceně, buď už nemám dobrý vkus, nebo jsem ho nikdy neměl, to nevím, ale 3,5 hvězdy zaokrouhluju nahoru. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Od základnej školy, kedy som hltal fušky ako Aligátor a Killer Crocodile, čakám na kvalitný krokohoror. Na tento kúsok som sa tešil, lebo sa ho chopil režisér naturalistických Vrážd vo Wolf Creek. Do titulnej úlohy sprievodkyne obsadil Radhu Mitchell a príbeh zasadil do Austrálie, uchvacujúcej diváka svojským naturelom obyvateľstva, exotickou flórou a svojráznou faunou, kde dokáže človeka drasticky zavraždiť všetko v čele s medvedíkom koala. Režisér sa (zasa raz) predviedol ako talent. Nevýnimočne, ale uspokojujúco buduje atmosféru, spoliehajúc sa na všímavosť diváka (postrehli ste „dve hviezdičky“ alebo to, že Sama Worthingtona v minulosti napadol krokodíl?). Scenár je síce klišé (nefungujúca vysielačka), ale zachraňujú to sympatickí herci, fascinujúca Austrália a realistický krokodíl. Sťahovanie ešte živej obete do vodného brlohu (aby zhnila a ľahšie sa mu žrala), či vyskakovanie do vzduchu (pomocou silného chvosta), to všetko sú veci, ktoré krokodíl naozaj robí, hoci to laikovi môže pripadať ako sci-fi. Tvorcovia odvážne podriaďujú realite skoro všetko (prvý útok na človeka prebehol tak rýchlo, že som si ho nevšimol). ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zápletka je jednoduchá. Partička turistů si vyplouvá na lodi silně fotogenickou australskou krajinou, obdivovat zde žijící populaci krokodýlů. Během výpravy skupinka zahlédne světlice a vydává se prozkoumat, zda někdo nepotřebuje pomoc. Loď záhy něco atakuje a zanechá v dezolátním stavu, takže se její skromná posádka přesouvá na nedaleký mrňavý ostrůvek. Ke zjištění, že se kolem poflakuje extrémně velká a nenažraná svině krokodýl, stačí jeden v mžiku zkonzumovaný chlápek. A protože se oblast nachází v přílivové oblasti, ostrůvek bude brzy pod vodou. Co teď? Greg McLean má za sebou nikterak vyjímečný, ale zdatně natočený thriller Wolf Creek. Rogue víceméně sdílí jeho dobré i špatné vlastnosti - postavy jsou relativně uvěřitelné, typově obyčejné, takže se s nimi lze snadno sžít, bohužel jsou také nepříliš zajímavé a občas až moc utlačovány tunou klišé, která jim scénář cpe do úst. Atmosféra šlape, film odsýpá, opět se daří budovat autentičnost situace. Několik zajímavých momentů děj přinese - ať už je to rychlý osud dvou týpků z člunu, u kterých se dalo očekávat rozplétání jejich vztahu s Kate (průvodkyně, řidička lodi), dohadování se nad použitím psa jako návnady a samozřejmě ony dvě scény, ve kterých se skupinka snaží dostat z ostrůvku na břeh. Samotný závěr byl přeci jen moc předvídatelný kýč, i když ze spícího monstra šla hrůza. Co se samozřejmě v tomhle žánru počítá, je zpracování zvířecího záporáka, a tady nemám velkých výhrad - nádherně rozpohybovaná obří mrcha je ve správných chvílích schována mimo kameru, aby v klíčových scénách budila respekt. Hezké. K dobru přičítám taky moc pěknou hudbu, nejeden krásný záběr na ještě krásnější scenérii Austrálie a samozřejmě sympaťačku Radhu Mitchell. 5/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Radha Mitchell byla první volbou režiséra Grega Mcleana do role Kate. (Cheeker)
  • Film byl natáčen v Národním Parku Kakadu a Katherině Rokli v Národním Parku Nitmiluk v australském Severním Teritoriu a částečně v Gilderoy ve Victorii, v Údolí Yarra. (Pod)
  • Stěna s fotkami krokodýlů v baru je skutečná. (Cheeker)

Reklama

Reklama