Reklama

Reklama

Malá Marisa si nejraději hraje s malým aligátorkem. Jejímu tatínkovi se to ale moc nelíbí, a tak jednoho dne spláchne aligátorka do záchodu. Děj se posouvá o několik let. Městem se rozšíří zpráva, že v čističce se našly ukousnuté části těla. Kdo je ten brutální vrah? Neuběhne ještě tolik času, abychom zapomněli na slavný Spielbergův mořský thriller Čelisti. Nyní se představuje další zvířecí zabiják - obrovitý aligátor. Neohrožený detektiv sleduje nejen stopu příšery, ale přijde i na stopu nekalým pokusům s hormony. (Lucernafilm Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Desetimetrový aligátor v ulicích velkoměsta - co víc si přát. Objektivně je to za tři hvězdy, jenže na tomhle jsem spolu s Piraňou a Nočníma můrama a Critters vyrostl a je to tak trochu moje srdcovka. Když oni to tak před 10-15 lety dávali na Nově furt dokola a já si to furt dokola nahrával na video. Klidně mě ukamenujte. A poznámka na konec. Neznám roztomilejší zvířátko, než byli ti malincí krokodýlci. 71% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bé jako aligátor a v něm pár ukousnutých končetin, poloviční porce nadhledu, namistrovaný hunter Henry Silva a dva paličatí hrdinové. Prvním je polda Robert Forster, který je háklivý na své začínající třetí koleno, rád ukazuje hada herpetoložkám a k svobodě podnikání se staví jako zasraný komunista. Tím druhým, o poznání umělejším, je do hajzlu spláchnutý Rámos, který miluje vodu, dobré jídlo a návštěvy svatebních hostin. Inspiraci Čelistmi to nezapře, vlastní hloupost taky ne, ale ta roztomilá dobová naivita dovoluje shovívavost. Doporučuje 10 z 10 zaměstnanců missourských VaK.. ()

Reklama

topr harley 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu plyne jasné poučení, neházejte mladé aligátory do kanálu ! Nikdy nevíte jestli nezmutují do obrovských rozměrů. Jinak to byl zábavný béčkový monster movie. Na rozdíl u mnoha jiných ze žánru jsem se ani chvilku nenudil. A jen taková poznámka, nejlepší scéna byla, když se aligátor naštval a prorazil betonovou silnici a vylezl z kanálu. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu dobrý film, který ale postrádá určitou nadčasovost (na rozdíl třeba od rok staršího Aliena, ze kterého jde mráz po zádech pořád, což je jen důkazem toho, že ne všechno stojí na super počítačové animaci a moderních technologiích vůbec). Pokud tady místní ČSFD škatulky řadí Alligator mezi Horor / Sci-Fi / Komedie, tak dneska už z toho zbývá snad jen to poslední. Ovšem zábava je to vcelku dobrá. Řadím se mezi ty, kteří na tomhle béčku vyrůstali společně s Critters nebo Gremlins, které jsou podle mě zhruba na stejné úrovni. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Ač je ranně osmdesátkový Aligátor hororem a scéna s dítětem u bazénu mi pokaždé znepříjemní požitek z filmu, jsou v něm i dvě skvělé, sarkasticky odlehčující hlášky. Ta první je skoro v úvodu filmu, když je ve stoce, pár dnů po odtržené ruce, nalezeno i torzo lidské nohy. Policejní doktor prohlásí - jestli to takhle půjde dál, otevřu si obchod s náhradními díly. Druhá pak téměř v závěru, kdy hlavní hrdina Madison, společně s doktorkou Marisou, vymýšlí, jak na krvelačné zvíře vyzrát. Zástupkyně něžného pohlaví utrousí - možná na něj pošlu svou matku a ona ho umluví k smrti. Aligátor prostě i po těch letech baví a ani po trikové stránce příliš nezestárl. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu dr. Marisa (Robin Riker) říká, že největší známý aligátor měřil 4,5 m. To je ovšem nepřesné, samec dorůstá běžně až 5,5 m. Největší známý jedinec pak měřil 5,8 m. (Žralok)
  • Ke konci si na stěně stoky můžete všimnout graffiti, hlásající "Harry Lime Lives". Jde o odkaz na film Třetí muž (1949), ve kterém byla postava jménem Harry Lime (Orson Welles) pronásledována městskou kanalizací. (sigf07)
  • Výtěžek, který John Sayler získal za film, byl použit pro financování snímku Návrat do Secaucusu (1980). (KucC)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama