Reklama

Reklama

Malá Marisa si nejraději hraje s malým aligátorkem. Jejímu tatínkovi se to ale moc nelíbí, a tak jednoho dne spláchne aligátorka do záchodu. Děj se posouvá o několik let. Městem se rozšíří zpráva, že v čističce se našly ukousnuté části těla. Kdo je ten brutální vrah? Neuběhne ještě tolik času, abychom zapomněli na slavný Spielbergův mořský thriller Čelisti. Nyní se představuje další zvířecí zabiják - obrovitý aligátor. Neohrožený detektiv sleduje nejen stopu příšery, ale přijde i na stopu nekalým pokusům s hormony. (Lucernafilm Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Animal horror o obrovskom, zmutovanom aligátorovi, čo vyrástol v kanalizačnom systéme pod neveľkým americkým mestom a začal vraždiť nič netušiacich obyvateľov. Trhá, kúše, štvrtí, žere všetkých. Mužov, ženy i deti. Keď to dnes takto napíšem, znie to ako poriadné klišé. Pretože podobných snímkov bolo natočených už veľa. Avšak keď som to pred mnohými rokmi prvý krát videl na VHS, bol som z toho celkom paf. Občas si tento film rád znova pripomeniem. Je to taká stará, nostalgická záležitosť. "Alligator" *** ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Efekt nostalgie u tohoto zvířecího horroru dělá zjevně hodně, a i mé hodnocení je jím zatíženo (byl to úplně první horror, který jsem jako dítě v TV viděl). Tento béčkový pokus svézt se na vlně popularity Čelistí nemá žádné objektivní filmařské kvality, je po hříchu dost nehorrorový (bát se bude asi jen někdo s fobií z krokodýlů), klišovitý a mizerně obsazený, ale poctivě ručně dělané triky a nezaměnitelný osmdesátkový feeling brnkají na ty správné pocitové struny i dnes, téměř čtyřicet let po vzniku filmu. Jakoby to oproti dnešnímu televizní a DTV žánrové produkci mělo víc "duše"... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sakra, tak tohle byla fakt jen matná vzpomínka z dětství, kdy jsem s nadšením v roce 1995 jako malej potichu šel do obýváku, zapnul lampičku a s nadšením sledoval na začínající TV Nova Aligátora a měl u toho příjemný feel. To byla taky jediná a poslední vzpomínka takže pragmatické tři hvězdy, které musí nemilosrdně dolů a na jedné nezůstanou jenom kvůli roztomilé Robin Riker, která je jedním z mála pozitivních věcí. Na začátku se film ještě snaží držet nějakou úroveň, napětí či snad dokonce náznak hororu, ale postupem času dostáváte příšerný céčkový brak. Ono to má teda svoje momenty, malé dítě které je hozené do krku přímo Aligátorovi, náznaky atmosféry, roztomile úchylný Henry Silva a v hlavní roli oscarový Robert Foster. Ono se to vyloženě okatě snaží napodobit úspěch Čelistí a vykrádá je to záběr od záběru, jenže Lewis Teague může mít k ruce dobré herce, ale s mizerným scénářem a hrozivě nízkým rozpočtem se mu míchá občas solidní Animal horor/thriller s naprostým céčkovým trashem přesahujícím jakékoliv mé chápání. Aligátor měl být odpovědí na žraločí úspěch Spielberga, ale je na něj po právu zapomenuto. Pokud máte hezkou vzpomínku z dětství na noc, lampičku, CRT Teslu a "solidní" horor, neničte si ji jako já dnes po téměř 30 letech. Za což děkuji Filmožrotům, protože mi tohle céčko svým článkem z minulého týdne připomněli. Teague natočil pár solidních béček, ale tady byl vedle. Hrozivě vedle. Dvojku si radši opakovat nebudu. 45%. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu plyne jasné poučení, neházejte mladé aligátory do kanálu ! Nikdy nevíte jestli nezmutují do obrovských rozměrů. Jinak to byl zábavný béčkový monster movie. Na rozdíl u mnoha jiných ze žánru jsem se ani chvilku nenudil. A jen taková poznámka, nejlepší scéna byla, když se aligátor naštval a prorazil betonovou silnici a vylezl z kanálu. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

To,že malej aligátorek v kanálech zmutuje do délky 10 metrů je přehnaný,přesto bez tété absurdity by z filmu nic nebylo. Já se ho bojím ještě dnes stejně jako malej a žádnej úsměv ve mě nebudí. Dnešní zvířecí horory nedosahují kvality jako Aligátor,Červi,Čelisti. U těch jde o malovaný nedokonalý animace. Vzpomeńme si na Krokodýla Tobe Hoopera a řekněte mi kdo je víc smíchu a víc strašidelný. Aligátor je dobrá maketa přesně jako skutečnýho aligátora. Časi se měněj a s nimi i filmy a horory jdou pěkně sestupně dolů. Dnešní horory se pokoušej šokovat,ale ve skutečnosti se jen přeháněj v počitáčových efektech a nesmyslným střihem. Mě stačila maketa a atmosféra v kanálech. No a co. Tady to asi nikomu nevysvětlím. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Ke konci si na stěně stoky můžete všimnout graffiti, hlásající "Harry Lime Lives". Jde o odkaz na film Třetí muž (1949), ve kterém byla postava jménem Harry Lime (Orson Welles) pronásledována městskou kanalizací. (sigf07)
  • Policie v Chicagu zaznamenala několik telefonátů poté, co lidé viděli ze zdejších stok utíkat jednotku SWAT. Samozřejmě se jednalo pouze o herce/komparsisty. (Avalon820)
  • Ve filmu dr. Marisa (Robin Riker) říká, že největší známý aligátor měřil 4,5 m. To je ovšem nepřesné, samec dorůstá běžně až 5,5 m. Největší známý jedinec pak měřil 5,8 m. (Žralok)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama