Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rozhodně musím pochválit prostředí, ve kterém se film odehrává. Na tohle já opravdu slyším a v Krvavé laguně je fakt úchvatné, byť se film v podstatě odehrává jen na pár metrech čtverečních. Další v řadě je samotný krokodýl, velmi kvituji, že se tam moc neobjevoval, že ta atmosféra a napětí byly vytvářeny povětšinou jen docela dobrým střihem a kamerou. Nop a když se pak nakonec objevil, bylo to velmi realistické. Asi tři momenty s krokodýlem jsou fakt dost mrazivé. Plus k tomu výborný nápad s noční scénou, ta je naprosto parádní. Dojem trochu sráží obe ženské postavy, docela dobře to v komentáři vystihl Enšpígl. Ale jinak docela slušný (možná až překvapivě) krokodýlí filmeček, kde to krásně křupe... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krvavá laguna je jedním z těch povedených survival zvířecích hororů, který je, jak už zde bylo řečeno, srovnatelný s filmem Krokodýl: Návrat do krvavé laguny ze stejného roku i země a vedle Jezera z roku 1999 jde o nejlepší snímek, ve kterém se objevil krokodýl jako monstrum. První polovina filmu byla slabší, méně akční, nicméně druhá část naštěstí tyto nedostatky vyrovnala, takže jsem byl v rámci možností daného žánru spokojený s výslednou podobou filmu. Chování postav zde radši kritizovat nebudu, protože sám nevím, jak bych se v dané situaci zachoval. Zkrátka vcelku vydařený film, který těží zejména z realistického (reálného) krokodýla a dobře vybrané lokace. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

no to byla zase jednou slabomyslná srágora!!!!..... Kdo není úplný ignorant a má alespoň základní povědomí o chování krokodýlů, jejich stylu lovu atd..nemůže uvěřit téhle prvopánové zrůdě,která se chová jako sériový vrah vraždící jen tak pro zábavu a z nenávisti, protože ho v mládí sexuálně zneužíval úchylný, beznohý dědeček......Kdo má alespoň půlku mozku, toho bude iritovat dementní chování postav, amatérský a nepovedený pokus o jakousi psychologii-či co...a naprosto vatoidní dialogy..... Kdyby se mi tvůrci nesnažili pomoci keců o skutečných událostech vnutit za každou cenu jakýsi nefungující pocit reálnosti, tak bych to bral aspoň jako šikovnou zvířecí vyvražďovačku á-la Aligátor, ale takhle jak je to natočené a jak se to prezentuje je to zcela nefunkční.............. Zvláštní je, že Traucki po téhle sračce natočil The Reef(2010), kde místo krokodýla nasadil žraloka, debilní postavy vyměnil za sympaťáky s mozkem a místo nudařských rádobypsychologických keců nám předhodil napínavou akci, která má dynamiku od začátku do konce-A všechno náhle funguje přesně jak má=Takže doporučení=Pokud jste Krvavou lagunu ještě neviděli, klidně si jí nechte ujít a pusťte si místo toho o několik tříd lepší The Reef. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Příběh tří lidí uvězněných daleko od lidí, uprostřed vodní plochy, ovládané krvežíznivým krokodýlem, který čeká na každý chybný krok svých obětí. Prožívala jsem s těmi lidmi všechnu tu hrůzu, strach o život i to, jak se nakonec vzchopili a obětovali jeden pro druhého. Velmi dobře natočeno, pro mě jeden z nelepších příběhů s tímhle námětem. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Ne moc známej, ale pěknej Australskej thriller s mořským krokodýlem. Čtyřčlenná skupina se vydává na dobrodružnou cestu Austraskými mokřinami. Shodou nešťastných událostí se ale ocitají na stromě bez možnosti útěku a pod nimi obrovský a hladový krokodýl. Atmosféra by se doslova dala krájet. Založeno na skutečných událostech. Před několika lety se tento zážitek stal skupině turistů. I když samotný příběh je silně pozměněn. To však snímku neubírá na působivosti. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo převážně v Sydney v obchodní čtvrti zvané Oatley. (Terva)
  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama