Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ucházející krokodýlí napínačka, jen tomu chybí větší spád. Většina děje spočívá v tom, že se naše trojice (posléze dvojice) hrdinů drží na stromě, tváří se ztrápeně, vymýšlí marný pokusy dostat se z toho ven a pod nima to sem tam zlověstně šplouchne. S tím, že pan krokodýl není žádná sci-fi mrcha, ale počítám že úplně reálnej kus. Nepostrádá to dobrý momenty, ani sympatickou Grace, ale výš než na průměr mi to nedává. (screeny) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Poměrně sympatický malý krokodýlí film, kterej se dá bez problémů sledovat. Žádné návaly strachu jsem při něm sice nepociťoval, ale drobet napětí vyvolat dokázal. Jen je škoda, že když krokodýl na někoho útočí nebo jej pojídá, tak z toho nikdy moc neuvidíme. A scenáristicky je těch 90 minut docela prázdnejch. Já vím, že snímek pracuje hlavně s psychologií postav, ale stejně se ta psychologie mohla dít na pozadí něčeho jiného než na šabloně "pro člun a zpátky" opakující se několikrát za sebou. Kladem je pak bezesporu pěkné prostředí a uvěřitelnost celého dění. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rozhodně musím pochválit prostředí, ve kterém se film odehrává. Na tohle já opravdu slyším a v Krvavé laguně je fakt úchvatné, byť se film v podstatě odehrává jen na pár metrech čtverečních. Další v řadě je samotný krokodýl, velmi kvituji, že se tam moc neobjevoval, že ta atmosféra a napětí byly vytvářeny povětšinou jen docela dobrým střihem a kamerou. Nop a když se pak nakonec objevil, bylo to velmi realistické. Asi tři momenty s krokodýlem jsou fakt dost mrazivé. Plus k tomu výborný nápad s noční scénou, ta je naprosto parádní. Dojem trochu sráží obe ženské postavy, docela dobře to v komentáři vystihl Enšpígl. Ale jinak docela slušný (možná až překvapivě) krokodýlí filmeček, kde to krásně křupe... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Po filmu jsem sáhnul, protože se mi líbí filmy, kde jsou hrdinové v pasti, odříznuti od světa, bez minimálních nadějí k záchraně (např. Odsouzeni zemřít nebo ostrovní filmy). V tomto případě se několik hrdinů dostává na stromy nad nekonečně rozsáhlou deltou nějaké řeky. No prostě voda je všude a oni šplhají po stromech jak opice. V čem je problém? Je tam chytrý krokodýl. A právě ve slově chytrý vidím jeden ze zádrhelů filmu. Vždyť ten krokodýl neloví, ten si z těch chudáků dělá takovou prdel, že to je naprosto nereálné a působí to hodně divně. Chování lidí a některé scény jsou taky mimo mísu, takže požitek z pěkné přírody a docela napínavé atmosféry je poměrně často kažen. Je to škoda, nápad to není špatný, ale chtělo by to zapracovat na logičnosti a celkovém zpracování. 45% ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Ne moc známej, ale pěknej Australskej thriller s mořským krokodýlem. Čtyřčlenná skupina se vydává na dobrodružnou cestu Austraskými mokřinami. Shodou nešťastných událostí se ale ocitají na stromě bez možnosti útěku a pod nimi obrovský a hladový krokodýl. Atmosféra by se doslova dala krájet. Založeno na skutečných událostech. Před několika lety se tento zážitek stal skupině turistů. I když samotný příběh je silně pozměněn. To však snímku neubírá na působivosti. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo převážně v Sydney v obchodní čtvrti zvané Oatley. (Terva)
  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama