Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Jako komiksový fanoušek jsem si Supermana nikdy nijak zvlášť neoblíbil, ale teď jsem se konečně dočkal toho pravého eSkového nářezu. Akce je monumentální, Lex Luthor nebyl nikdy větší hajzl a zároveň nikdy nebyl víc člověkem. Vždyť on jen potřeboval zpět svého protivníka. A nakonec je to napsáno i natočeno tak neotřelým způsobem (v rámci žánru), že těch 5* prostě dát musím. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Teda, rozhodování, jestli dát 3 nebo 4, mi dalo docela zabrat. Ne, že by na tom byl tenhle filmeček zase špatně, ale působí dost rozpolceně. Začátek je fajn, krátký úvod, pohoda. Potom přijde běsnící mela v podobě Doomsdaye - suprová ničivá akce, kde Supřík dostane hezky na budku. Pak se ale po Doomovi slehne zem a na řadu přijde "ten druhej Superman". Příběhově zajímavý vývoj, ale prostě Doom byl větší a víc-obav-nahánějící soupeř, takže z druhé půlky filmu už jsem byl docela zklamán. Ale s pár obměnami bych si tenhle příběh dokázal předtavit i v hrané podobě. PS: Luthor s kryptonitovým "boxerem" byl suprovej. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám zdají být starší DC celovečeráky infantilní a hloupě naivní, tak tímto animákem si chuť nevyspravíte. Jeden nesmysl se vrší na druhý, jakoby měli tvůrci dojem, že když je to příběh animovaný, budou se na něj koukat jen děti. Vztah Suproně a Lois je podivný...z nějakého důvodu ho nutí, aby jí přiznal že je Clark.... . Luthor se chová jako psychopat...má spoustu řečí, ale je naprosto nedůsledný, což zrovna není znak inteligentního člověka, kterým má být. Ale co je do očí bijící, tak třeba scéna, kdy Sup vyletí s jistým nákladem do vesmíru, aby ho z pořádné výšky rozmázl o zem...a zamíří si to přímo doprostřed Metropolis, kde samozřejmě dopad způsobí veliké škody. A pak ještě vyleze z kráteru a blbě se zeptá, jestli jsou všichni v pořádku. O pár minut dál, se rozhodnou tři policajti, že na Supíka vytasí kolty a chtějí mu nasadit želízka....cože? A mohl bych takto pokračovat dál, ale není proč. Druhá půlka je o něco míň nablblá, ale stejně tomu chybí šmrnc a nějaké vnitřní pnutí. V kontextu tohoto filmu, jsou nakonec ty poslední filmy, kde vystupuje Superman Cavill, ještě v pohodě. DC svět je ale snad s výjimkou Batmana prokletý, protože práva vlastní wartrapáci, kteří najímají patlaly. Snad se blýská na lepší časy, aspoň s celovečeráky. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na animovaný film, který je bez prdele určen především dětskému diváku, jde o překvapivě temnou záležitost, s desítkou mrtvol (jistě, žádná explicitnost). Určitě nejsem jediný, koho napadlo, jak vděčné by bylo převedení scénáře do hrané podoby. Tento snímek můžou případní tvůrci s klidným svědomím použít jako story board a výsledek nelze zkazit. K samotnému filmu, animace je trochu strohá a hranatá, přesto ne vyloženě špatná, hlasový fond je výstižný (u česky distribuovaného dvd nepochopitelně chybí české titulky) a špatný není ani hudební doprovod, leč legendární znělka z pera mistra Williamse citelně chybí. 80% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s novějším Death of Sup, který je vlastně o tom samém s drobnými změnami (např tady chybí Justice League, Lois má vztah se Supem a ne s Clarkem, atd) je Soudný den o chlup slabší. Obsahuje sice i tu část, která vyjde příští rok a věnuje se situaci po Supově smrti, ale tak nějak mi víc sedlo to novější pojetí (které se údajně víc drží předlohy). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně na střeše Daily Planet, když Lois startuje vrtulník, řekne Jimmymu, že se v letadle narodila. V komiksové předloze byl její otec Sam Lane armádním generálem. (Caszidy)
  • První animák se Supermanem, který má rating PG-13 (tedy přístupný dětem pod 13 let za doprovodu rodičů). (HellFire)
  • Režisér, scénárista a producent Kevin Smith se ve filmu objevil jako jeden muž v davu, který při záchraně autobusu před mechanickým pavoukem prohlásí: "Pff, like we really needed him to bust up the mechanical spider right? Lame!" To je odkaz na zrušený projekt Superman Lives (nahrazený Superman se vrací (2006)), ve kterém chtěl Smith použít stejnou zápletku jako zde. (Caszidy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno