Reklama

Reklama

Mladá televizní reportérka Angela (Jennifer Carpenter) se svým kameramanem natáčí noční pořad o hasičích, a když zazní poplach, dvojice spolu s nimi vyjíždí na místo, odkud přišlo volání pomoc. Hrůzu, jež tam na ně čeká, však nikdo nemohl předvídat…  Když se televizní reportérka Angela Vidalová (Jennifer Carpenter) a její kameraman vydají natočit akci odvážného týmu hasičů v Los Angeles, nikdy by je nenapadlo, že první noční volání o pomoc může být i poslední. Právě díky němu se ocitají v pasti obytného komplexu, který je bez varování zapečetěn a neprodyšně uzavřen. Je vyhlášena karanténa, telefony, internet, televize i mobilní telefony přestanou fungovat a zachránce bez možnosti úniku obklopí vystrašení obyvatelé budovy, kteří jsou zřejmě infikováni jakýmsi smrtelným mutujícím virem. Co se za zdmi budovy dělo dál, je známo jen díky později nalezenému natočenému materiálu... Karanténa je americký remake úspěšného španělského hororu, který měl premiéru v listopadu 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (469)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Další americká kopie zahraničního originálu, tentokrát téměř doslovná, jen s několika kosmetickými úpravami. Jedná se ovšem alespoň o kopii důstojnou a kdybych před necelými dvěma měsíci neviděl "[Rec]", považoval bych "Karanténu" za výborný horor. Takhle lze jen doufat, že se Dowdle vrátí k vlastní tvorbě, protože soudě podle tohoto snímku má na víc, než jen napodobovat cizí vzory. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

O tomto remaku jsem toho slyšel už dost, ale dosud jsem se mu schválně vyhýbal. Je totiž o mně všeobecně známo, že rozhodně nejsem příznivcem jakýchkoliv „předělávek“. Jen málokterá totiž opravdu stojí za povšimnutí a jelikož španělský REC považuji za jeden z nejlepších hororů. Nakonec jsem se k tomu po letech přece jenom odhodlal a popravdě už teď toho lituji. Absolutně souhlasím s těmi, kteří Karanténu označili za totálně zbytečný remake. Kvalit originálu nedosahuje ani z poloviny a to tvůrci okopírovali většinu scén. Chtěl jsem být opravdu nestranný a neporovnávat oba filmy, ale prostě to nešlo. Dowdle patří zřejmě rovněž k fandům španělského hororu a tak se rozhodl, že dokud se z toho dají vytřískat prachy, mohl by se sám pokusit natočit jeho napodobeninu. Myslel si, že k úspěchu stačí překecat známou tvář (J.Carpenter) a úspěch bude zaručený. Jenomže to se hošánek hodně spletl. Zatímco Španělé, Asiaté a Seveřané dokáží u většiny svých filmů navodit opravdu hustou atmosféru, u které vám místy přechází mráz po zádech, většina amerických režisérů nedokáže pořádně natočit ani lekací scény. Navíc pořád jen něco kopírují a už mi „USA“ distribuce začíná lézt pěkně krkem. Když k tomu připočítám ještě tragickou kameru (u REC jsem si na ní taky trochu stěžoval, ale jak se ukázalo stala se základním kamenem k celkovému prožitku), která nám místy nabídla neskutečně rozmazaný obraz, zmatený střih jenž nás ochudil o to nejdůležitější a slabé herecké výkony některých zúčastněných, bylo vymalováno. Ano, musím připočítat k dobru asi tři „originální“ scény, díky kterým se Karanténa od REC alespoň trochu liší v ději, ale to už celkový zmar nezachránilo. Přiznám se, že jsem místy použil urychlovač, protože bych u toho asi chcípnul nudou. 40% ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

To, že se Quarantine drží přesně linie vyšlapané RECem asi nepřekvapí žádného z diváků traileru. Ovšem tak přesná kopírka dělá z tohohle díla možná nejzbytečnější film všech dob. Zbytečný, ale přesto kvalitní, který možná postrádá syrovost svého staršího dvojčete, ale přesto pobaví a dokonce přichází s jedním (!) zajímavým nápadem. Když připočtu sympatickou představitelku hlavní role a odečtu to obrovské znechucení, se kterým jsem se snažil celou dobu sledování bojovat, vychází mi veskrze průměrné hodnocení velmi nadprůměrného filmu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keďže originál Rec som videl asi pred rokom ,so zhliadnutím tohto remaku som sa neponáhľal, pretože Rec mám v živej pamäti.Napriek tomu ma dráždilo pokušenie, ako si s remakom američania poradili.Pozitívne je ,že v deji nezmenili prakticky nič,pridali možno pár záberov a efektov navyše.Vadilo mi ,že si tvorcovia mysleli ,že môžu pridať aj viac tmy a kamerou triasť ešte viac.To už mi nesedelo. Originál sa mi zdal rozhodne prehľadnejší a aj strašidelnejší,hoci chápem ,že to bude aj tým ,že som už originál videl.Myslím ,že by sa v mojom hodnotení nezmenilo nič aj keby som videl filmy v opačnom poradí .Rec jednoznačne víťazí.Kto nevidel ,musí byť aj s touto kópiou spokojný,ale my ostatní máme bližšie k originálu.Ja určite.Vzájomnému porovnávaniu týchto filmov sa nedá vyhnúť,pretože tak do bodky urobený remak sa len tak nevidí.Stále ale platí ,že ak dvaja robia to isté, nie je to, to isté. Rec-100%.Karanténa 70%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Na stanici máme hodně různých hadic a tohle je Griffinova hadice, povídá jeden z hasičů, kteří mají za úkol doprovázet komentátorku a jejího kameramana na svých výjezdech. Film je tudíž točen "roztřesenou" kamerou a já tento druh filmů nemám moc v oblibě. Tak chvilku počkám a uvidím, co z toho vyleze. Tak po půl hodině už mně bolí hlava, kamera se neustále klepe, rozostřuje, skáče, "čumí do blba", dialog je ubohej a nudnej, hudba žádná. Jsem rozmazlený, chci od filmu víc!!!! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (11)

  • Jennifer Carpenter, známá díky krimi seriálu Dexter, není jedinou televizní hvězdou, na kterou v Karanténě narazíte. Veterináře si zahrál šéf Ally McBealové Greg Germann a černovláska se psem je Dania Ramirez z Rodiny Sopránů nebo Hrdinů. (Pumiiix)
  • Nakrúcalo sa v 3-poschodovom dome, ktorý si Američania postavili v ateliéri, zatiaľ čo pôvodná španielska verzia hororu [Rec] bola nakrútená v skutočnom činžiaku. (Tolf)

Reklama

Reklama