Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Je to stále viac Resident evil ako všetky filmové adaptácie dokopy aj napriek logickému odklonu v deji, Raccoon City už bolo napokon vyčerpané dosť a príbeh zákonite potreboval novú krv. A ten nie je na pomery herných predlôh vôbec zlý, samotné letisko a záverečná polhodinka pripomínajúca to najlepšie zo série nesklame, absencia kvalitného jadra však už mrzí o to viac. Pred vygradovaním, ktoré sa udeje akoby mimochodom, to chcelo viac zombie a blúdenia laboratóriami WilPharmy , atmosféra by tým určite neutrpela. Stal sa však presný opak. Aj trochu zastaralá animácia sem tam mierne ruší, výsledný produkt si však stále udržuje istú mieru zábavnosti a nostalgikov potešia všadeprítomné narážky na druhý herný diel, vrátane dabérov hlavných hrdinov. So špičkovými animákmi neporovnávať, istá dávka nostalgie je priam nutná, nezaujatému divákovi totiž Resident Evil: Degeneration nedá vôbec nič. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tohle je film pro ty, kteří oslavují především první dva filmy o Resident Evilu. Konečně pořádná porce zombíků, konečně přiblížení ke hře v něčem jiném, než názvu. Nejsem největší fanoušek ani extra velký milovník této hry, ale plus mínus vím, o co tam jde a kdo je kdo, proto pro mě tato animovaná varianta byla tou hře nejpodobnější. I když se mi poslední díl série RE velmi líbil, tohle jde na všechno trochu jinak. Atmosféra připomínající hru a poměrně hodně akce drží snímek ve velmi příjemných průměrných vodách: Ty by možná dokázal překročit, ale hodně jednoduchý příběh se umělou snahou se vším zamotat je až moc jednoduchý. Akční sekvence mají spád a jsou chvílemi velmi dobře udělané (akční ostření a rychlá kamera), avšak některé souboje jsou dost podivně a primitivně vyústěné ... Fanoušci hry budou potěšeni a filmoví fanoušci se budou chvílemi jen těžko vzpamatovávat, jak je tento RE rozdílný oproti "jejich" sérii. ()

Reklama

markuc 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu chybelo velmi malo a dostal hodnoceni "odpad". Od zpracovani (vazne nechapu, proc dnes vypada animovany film takto spatne), scenare (hrebicek do rakve skomirajici serii), rezie (nezvladnuti zakladnich filmarskych prvku), akce velmi spatna, postavy hrozne napsane a celkovy dojem skoro katastroficky - ted nejak nechapu, proc jsem dal 1*, asi za snahu (ale je to vice, nez si tento pseudo film zaslouzi mozna). ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem se rozmýšlel nad čtyřmi hvězdami, ale po delším zvážení jsem musel jednu ubrat. V porovnání s filmy Resident Evil mi tyto přijdou trochu poutavější a napínavější. Možná je to tím, že hlavním hrdinou je zde Leon S. Kennedy, což je má nejoblíbenější postava z her RE. Má skvělé hlášky a jeho postava mi přijde sympatická ve všech ohledech. Nejlepší scény se odehrávaly bezesporu na letišti, kde se mi v té tmě tajil až dech a útoky zombíků byly překvapivé. Záporem je zde malé zastoupení akčních chvílí. Po akci na letišti jsem se moc další nedočkal. Závěrečný souboj s monstrem na mě působil trochu amatérským dojmem. Uvidíme, jak se povede Zatracení. Rozkladu dávám 65 % ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně víc Resident Evil, než ty béčkové srandy s Millou Jovovich. Animace, až na trochu umělohmotné postavy, není špatná. Působí to videoherně a to i včetně příběhu, který je snad ještě primitivnější, než ty v původních hrách. Akce je slušná, má to pár vybušných momentů a k větší spokojenosti mi chyběl akorát větší důraz na atmosféru. Fanoušky série to ale jistě potěší, ostatní diváci asi spíš nezájem, ale to je pochopitelné, neb větší ambice imo Degeneration ani nikdy neměl. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Claire Redfieldová, jíž namluvila Alyson Court, si vezme deštník (anglicky umbrella), který má tutéž barevnou kombinaci jako logo společnosti Umbrella – předchůdce farmaceutické WilPharmy. (Benjamin-L)
  • Úplně první – kompletně počítačem generované – celovečerní „Skryté zlo“, jehož děj se odehrává rok po událostech ve hře Biohazard 4 (2005) pro Nintendo GC. (Benjamin-L)
  • Jediný film série produkovaný firmou Capcom, ktorá je zároveň tvorcom aj hernej série "Resident Evil". Filmové adaptácie majú na svedomí produkčné firmy Screen Gems a Sony Pictures. (beso74)

Reklama

Reklama