Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Zemřel bys pro ni?- Torture porno jehož necenzurovaná verze má tu správnou šťávu. Mladý pár je svázaný, ale ne skalpovaný, to oficiální text pěkně kecá. Než dojde na pilu, je čekání mučivě dlouhé, pak se vše rozjede. Náhrdelník z prstů připomene Univerzálního vojáka a uši, bradavky Fulciho Rozparovače, likvidace oka Andaluského psa a střeva dají vzpomenout na Statečné srdce a Celu. Gore efekty jsou vydařené a maniak správně cynický. Aki si ovšem nenechá jen tak něco líbit a její závěrečná řeč by rozzuřila i mrtvého. Kdysi jsem dal 3*, po dlouhých letech zvedám za splatterové finále - potěšilo a pobavilo. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Neskutečné, neuvěřitelné. Tohle že je žánr film? Tohle se natočilo? Já se nacházím asi v jiné době. Film, kde vidíte od začátku do konce jen mučení a nic mezítím, tu snad ještě nebyl. Je to totální psycho a kdo neviděl, tak neuvěří. Hodnotit zde herecké výkony je asi trochu mimo mísu, protože já si postupem času začínám myslet, že to nemohlo být ani "hrané". Hodnocení záleží na vkusu každého z nás. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela hardcore. S násilím ve filmech problém nemám, přecijenom jsem viděl už leccos, ale tohle byla síla. Těžko říct, co bych na Gurotesuku měl přesně hodnotit, protože se nejedná o nic víc než o brutální a vrcholně samoúčelnou řezničinu, s dost bizarním předělem někdy kolem poloviny, díky kterému na ni úplně záhy nezapomenu. Od atmosférického Noroi je to pro režiséra každopádně krok zpět, i když v rámci gore hororů je na vrcholu. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Herci nic moc, po technické stránce OK, dějově nápaditější, hlavně co do intermezza v zotavovací místnosti. Poselství filmu se tvůrcům povedlo pěkně (nebudu říkat, někdo na to přijdě během filmu, někdo si to poslechne v závěru), a dobrý je i ten letmý odkaz na Flowers Of Flesh And Blood ve finále (taky nebudu říkat). Takže to vidim na tu trojku. No a když se nad tím tak občas zamyslím, až budu mít děti, tak si musím pořídit trezor nebo jinou hypertajnou skrýš, kde budu mít některy svoje DVD, abych měl jistotu, že se k nim moje děti do svejch osmnáctin nedostanou :-) . ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Hodně brutální exploitation po japonsku, který se bohužel snaží být brutální za každou cenu a to i na úkor ostatních prvků. U exploitationu se dá násilí samozřejmě čekat, ale obyčejně bývá nabalené buď na nějaký hlubší záměr nebo má aspoň nějakou výraznější dějovou linku. V tomto případě jsem po obojím pátrala marně. Násilí zde zobrazené sice nemá jen tak někde obdoby a i ostříleným gore fanouškům se bude místy trochu zvedat kufr, ale pokud je jediným obsahem filmu, nejde to bohužel hodnotit jinak, než jako průměr. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Sadista používá řetězovou pilu značky Makita. (Yoshimitsu)
  • Distributoři tohoto filmu doufali, že snímku bude udělen status 18+ z důvodu mučení typu vypichování očí apod. Avšak britská společnost udělující tyto statusy odmítla film s tím, že je sadistický až příliš, což by mohlo mít za následek psychickou újmu diváků. To prakticky znamenalo, že distribuce tohoto filmu je nelegální. (Bossi123)
  • První země, ve které byl film zakázán, je Velká Británie. Dále byl zakázan také v Norsku. (Vojtino)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno