Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Brilantní gangsterská minisérie, která se pyšní geniálně napsanými postavami a strhujícím příběhem. Když už jsem si myslela, že to nemůže být lepší, tak rozehrál Tom Hardy neskutečný herecký koncert, který mě doslova přikovával k sedačce. Z každého jeho pohledu, gesta, pohybu vyzařovalo čiré šílenství a maniakálnost. Žádný The Dark Knight Rises, Warrior, Lawless, ale The Take naplno ukázalo, co tenhle charismatický chlapík dokáže. Další věc, kterou musím opravdu ocenit, tak že tvůrci se řídili heslem "V nejlepším se má přestat" a na úkor kvality seriál nenatahovali do 10 sérií po 25 dílech. K The Take já nemám sebemenších výhrad. Skvělá práce! ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Sociopat Tom Hardy niekde na pomedzí Tommyho deVita a Begbieho, britsky geniálny cast, scény, pri kt.bolelo brucho, potrebný nádych&výdych medzi dielmi, ukážková gradácia. A tak akurát škoda línie s malými Jimmym a Freddiem, ktorá je určujúca pre záverečný diel a pre mňa je príliš vykonštruovaná a tým nie uveriteľná. Každopádne spoločnosť, do ktorej sa tak skoro nevrátim (čo nech je kompliment). BETTER NOT BALLS IT UP ! ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

No tak takového magora, kterého tady skvěle ztvárňuje Tom Hardy moc v jiných filméch nebo seriálech nenajdete. Možná tak ještě Bronson, kde...oh, wait..toho taky hraje Hardy :-D, kde vlastně zúročuje svoji spratkovskou minulost. Sice mne v prvních dvou dílech dost zaskočily ty velké časové skoky v letech, ale naštěstí poslední dva díly ze čtyř se už ustálí a dostaneme jednu velkou rodinnou tragédii takové trochu "fucked up family", kdy je překvapivé, že děj je vlastně spíše sledován z pozice manželek hlavních hrdinů. 8/10 ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Jako gangsterka se The Take tváří jen naoko, popravdě mnoho děje za hranou zákona tam není, spíše příběh dvou rodin, nebo ještě přesněji příběh dvou sester, které mají za manžele zločince. Dějově předvídatelné jak čítanka, ale to je buřt, Hardy jako hlavní hvězda hraje vážně vyjímečně odporně. Od vlažného prvního dílu jde seriál rychle nahoru a všudypřítomná hrozba, zda Hardy nikdy nepřestane a zničí život úplně všem, zaručí napětí až do poslední minuty. 80% ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Po tomto sa mi do pamäti určite vryje Tom Hardy a ten psychopat, ktorého hraje. Také hovädo, to snáď ani nemôže existovať. Ostatní herci boli tiež dobrí, obzvlášť by som spomenul psychopatovu ženu. Ináč samotné mafiánske prostredie toho až tak veľa ukázať nestihlo. Niečo sa tam črtalo, nejaký obchod, menšie vybavovanie účtov a nakoniec síce malá, ale celkom dobrá zápletka. Na druhej strane boli však dobré vykreslené rodinné vzťahy. Takže celkom spokojnosť. 7/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)

Reklama

Reklama