Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.9/10] | me: Britská miniséria, ktorá strčí do vrecka väčšinu hollywoodskych gangsterských filmov. Tom Hardy opäť podáva brutálny výkon, pričom ostatné herecké obsadenie nemá žiadnu chybu a všetci spolu šlapú ako dobre namazaná mašina. Celé to je špinavé a tvrdé až sa človeku miestami dvíha žalúdok a to je presne to čo očakávam od gangsterským filmov, ktoré majú gule. He always wanted to be on TV. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Moc povedený seriál z drogového podsvětí, zachycující příběh jedné anglické rodiny mezi lety 1984-1994. Je to drsné i vtipné, 4 díly, žádná natahovačka. Všichni jsou věčně ožralí nebo sjetí a svoje problémy řeší hodně rázně. Hardymu role magora Freddieho vážně sedí. "You bloody animal!" - "Yeah well he always wanted to be on TV." ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Škoda, že mi tahle Hardyho poloha ožralce hrubiána přišla už ohraná z jiných jeho rolí a snad právě proto si tuhle rodinnou vztahovku řízlou gangsterkou tolik neužil. Ale spíš asi kvůli samotnému dění, ne že by tu byla nuda, ale díval bych radši na něco jinýho než drsnou telenovelu. Mínusem také Shaun Evans pro mě s nulou charisma. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Je příliš očividné, jak je tato minisérie vystavěna na herckém šílenství Toma Hardyho. Přitom ten nepředvádí nic nového, naopak zde hraje pouze Bronsna lite. Stále to však nesnižuje nic s výtečného zážitku, když se jeho Freddy (tohle není žádný eufemismus) rozhodně řádit. Jelikož The Take stojí na charakterech, nevěnuje se příliš svému mafiánskému pozadí, resp. nevěnuje se mu téměř vůbec a to je škoda. Zbývá jen tak trochu netradiční rodinné drama o vývoji vztahů mezi čtveřicí Freddy+bratranec a jejich ženušky. Zdaleka nejlépe napsaná a spolu s Freddym nejlépe zahraná je jeho partnerka Jackie. Jimmy v 90% případů skutečně nemá koule, a tak je velice nudný. V The Take cítím lehce kolísavou kvalitu, občas dokáže nabídnout opravdu silnou, nekompromisní scénu, popř. obstojný náhled na psychologii charakterů, ale jindy zůstává povrchní žvatlandou, která trpí na nepropracovanou gangsterskou rovinu. 6/10 ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Skvelý Britský miniseriál, nuž ale na sociálne drámy sú predsa oni odborníci. Herecký výkon Toma Hardyho je skvelý, ako vo väčšine jeho filmov, ale za ním nezaostávajú ani ostatní. Filmu trochu na presvedčivosti uberá síce veľmi slabá uveriteľnosť časových posunov, kedy za 10 rokov sa okrem detí na hlavých hrdinoch nič nezmení. Tento bod síce trochu kazí celkový dojem, ale v konečnom dôsledku vás ruší len v momente, keď napíšu na obrazovku ktorý rok sa datuje, ale potom vás už znova plne vtiahne do deja, a že je to teda príbeh mrazivý, krutý a smutný je myslím jednoznačný fakt a nie iba môj názor. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)

Reklama

Reklama