Reklama

Reklama

Aningaaq

(festivalový název)
  • USA Aningaaq
Celý film
Krátkometrážní / Drama
USA, 2013, 7 min

Obsahy(1)

Eskymácký rybář na odlehlém zamrzlém fjordu zachytí v bouři nouzové vysílání astronautky uvízlé ve vesmíru. Přes jazykovou bariéru se jim podaří krátký rozhovor, než se spojení znovu ztratí. Spinoff Gravity, kde je stejný rozhovor z pohledu druhé strany. (noby)

Videa (1)

Celý film

Recenze (90)

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Jak filmu, tak i tomu to kraťasu od Jonáse Cuaróna dávám plný počet. Vůbec jsem nepochyboval, že tato scéna má širší rozměr. Respektive jsem si představoval, jak doktorka Ryan Stone mluví v pro sebe tak vyhrocené situaci s radioamatérem pojídajícím nudlovou polívku někde na pláži v jihovýchodní Asii. Jaké bylo ale překvapení, když na druhé straně vysílačky byl eskymák Aningaaq, který má svůj vlastní malý těžký svět. Pro mě samotného to dodalo filmu ještě větší hloubku. Prostě poslední kousek skládačky. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Podobně jako spousta ostatní (alespoň dle komentářů) se domnívám, že některé věci mohou zůstat nevysvětleny - a tím si zachovat své kouzlo. Stejně jako onen tajemný hlas z vysílačky, promlouvající k Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock), ve chvílích, kdy se smiřovala se svým koncem. Na druhou stranu, musím uznat, že to měli otec a syn Cuaróni promyšlené do posledních detailů, i včetně této scénky.. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak to mě teda překvapilo. V kině, při projekci Gravitace, jsem si představovala, že se dr. Stone spojila z vesmíru s někým, kdo se zrovna nachází na své zahradě u rodinného domku, kolem pobíhá a štěká pes a ten anglicky nemluvící muž se zrovna snaží ukolébat své plačící dítě. V kině to byla pro mne opravdu silně pocitová scéna. Netušila jsem, že mluví s Eskymákem někde uprostřed sněhu a ledu. Hezky to na nás ... ušil Jonás. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hrozně málo emocí samotného Aningaaqa, osobně se mi mnohem víc líbil tehdy, když jsem v Gravitaci absolutně netušil co říká a díky tomu jsem z něj měl zcela jiný dojem, než tady, kdy je všechno ... Až moc na efekt a skoro to ani nedokáže prodat tu (nejen pro nás, pejskaře) extrémně citovyděračnou linii. I tak je to ale kus dobře odvedené práce, která krásně rozvíjí Gravitaci, ale nic víc. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle nápad se mi opravdu líbí – zachycení paralelního příběhu osudů lidí, kteří se objevili v celovečerním filmu „Gravitace“ jako hlasy ve vysílačce. Pod tíhou osudu kosmonautky v bezradné situaci opuštěné uprostřed vesmíru sílu příběhu tento krátkometrážní snímek jen podtrhuje. Jeho účelem je připomenout si emoce z dané scény ve filmu, tak nevím jak může tento klípek fungovat bez návštěvy kina.. Krásně vypointováno. Žádné lidské drama není příliš malé. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Společně s filmem Gravitace (2013) byl Aningaaq promítán na několika festivalech. Snímek je současně zařazen mezi bonusy na DVD a Blu-Ray filmu Gravitace (2013) (filmsim)

Související novinky

Cuarón mladší oživí Zorra

Cuarón mladší oživí Zorra

05.02.2016

Jonás Cuarón sepsal se svým otcem Gravitaci a režíroval spřízněný kraťas Aningaaq. Loni pak vyslal do kin svůj celovečerní debut Desierto, který se líbil minimálně produkčním společnostem Lantica… (více)

Reklama

Reklama