Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je tak nudná, že nezaspať pri nej je umenie...Neskôr sa divákovi dostane aspoň aká-taká atmosféra s pár vychytávkami (harpúna). Aspoň nejakým pozitívom je posledných 30 minút kde sa Miner snaží rýchlo dobehnúť, to čo mu ušlo v predchádzajúcej hodine a celom druhom diely. Okrem toho, že Jason konečne nasadí svoju kultovú masku, ani tretí diel nevybočuje z radu celej série... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Co jiného si pustit na pátek třináctého, než Friday the 13th. Třetí díl, ve kterém si Jason nasadí svoji legendární masku. V ničem jiným už zajímavý tenhle díl ale není. Gore občas vtipný, to vystřelený oko vážně pobavilo, top scéna - zabití dívky harpunou. Jinak chybí tu nahota, což je škoda, pár hezkých hereček tu je. Každopádně, svoji atmosféru to má, časem možná zhlédnu i další pátky, láká mě čtvrtý a osmý díl. Remake z roku 2009, se tenkrát povedl a já stále věřím, že se opět jednou Jason vrátí a bude to stát za to. (Full HD) ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě osobně se jedná o suverénně nejlepší díl celé série a ano já to řeknu na plnou hubu pro mě to je nejlepší slasher všech dob. Zlověstné budování atmosféry v první polovině se v polovině druhé přehoupne do stylového masakru. Tady v tomto díle konečně nacházíme všechny typické trademarky této série. Jason si nasadí hokejovou masku vezme do ruky mačetu a s chutí do toho. Jinak přidám ještě jeden postřeh a sice, že při sledování tehdejších 3D efektů je sranda pozorovat, že do dnešní doby se v podstatě tato technologie nijak zvlášť nevyvinula. No a abych nezapoměl tak skladba která provází úvodní a závěrečné titulky je prostě moje zamilovaná. Navíc to co Miner ještě ve dvojce nezvládl vybrousit tady vylepšil k absolutní dokonalosti. Všechny tyhle aspekty, tak přispívají k tomu, že dle mého názoru už lepší slasher nikdo nenatočí.100% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Třetí část už přivádí na scénu Jasona v jeho ikonické podobě, v níž se nesmazatelně zapsal do srdcí svých fanoušků. Poprvé si totiž nasadil masku hokejového brankáře a stává se hrůzostrašným strojem na zabíjení. Trojka pokládá pro celou sérii koleje, z kterých vlak téměř všech následujících pokračování prakticky nesjede. Jason přežívající, kroužící, kydlící a mrtvý. Postupně ztrácí svou původní motivaci, jíž byla pomsta a stává se pouze ztělesněním zkázy a nástrojem smrti. Smrti, kterou není možné usmířit ani zastavit. Jako nenasytný predátor zabíjí všechny, kteří se zatoulají do jeho teritoria. Tentokrát to bude „překvapivě“ opět skupinka mladých nadrženců, kterým se místo očekávané pohody plné píchání a dalších radovánek dostane poněkud odlišného povyražení, nutno však poznamenat, že píchání si docela užijí, jen to bude jinam a něčím jiným. Mačeta, harpuna, elektrický proud či vidle jsou jen krátkým výčtem různorodých způsobů, jak dospět už potřetí k nirváně. A já tam zase dospěl. Skutečný zrod legendy si zaslouží jedině plné hodnocení. Edit komentáře a hodnocení po příznačných 13 letech (původní komentář utopen v Křišťálovém jezeře, původní hodnocení ****) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Standardní slasher, který již dnes ničím mimořádným nepřekvapí. Omladina u Křišťálového jezera má své dny sečtené. Nezničitelný Jason likviduje jednu oběť podruhé a mezi tím střídavě ukazuje svoji zhyzděnou tvář a brankářskou masku. Kromě mačety dojde na vidle, harpunu i drcení hlavičky, až odletí očičko. Běžné gore jako useknutá ruka nevyděsí, nejhezčí moment je asi použití mačety v houpací síti. Falešné lekačky, nedostatek sexu i krve, místy fajn atmosféra, místy trochu komedie - hlavně závěr je spíše k smíchu. Jako oddechovka dobré. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Film měl v Americe premiéru přesně v pátek 13. srpna roku 1982. (Stocki)
  • V tehdejším západním Německu proběhla premiéra v pátek 13. května 1983. (Stocki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno