Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Trošku trpký definitívny odchod Kirka. Začína to slabým úvodom s okresanou posádkou a pokračuje to nudným a nie veľmi napínavým dejom á la Final Frontier. Mytologicky je to veľmi zaujímavé, ale prevedenie je k smrti nudné. Pár skvelých scén (výbuchy hviezd, pád Enterprise), pár skvelých postáv (stále úžasný Kirk, Picard, či Data) a nemastný neslaný výsledok, kde všetko padá do priemernej šede. Nikto nemá dostatok priestoru, nikde nevidieť ani snahu. ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná zmena až na to, že Kirk mi pokazil celý film svojou vynútenou prítomnosťou... Každopádne verím, že jeho odchod je definitívny!!! Patricka Stewarta je radosť sledovať v úlohe kapitána Enterprise (síce po Williamovi Shatnerovi by to zahral lepšie kdokoľvek s treťou ľudovou a zváračským kurzom) a teším sa, ako nám spolu s novým týmom odhalia ďalšie galaktické dobrodružstvá... (dobré nie?) Kvôli Kirkovi hviezda dolu! ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Star Trek Generations mi neprišiel taký dobrý ako predošlý, ale určite sa dalo na čo pozerať. Je to menšia zmena preorientovať sa na novšie postavy a nových hercov, ale zo Patricka Stewarta mám radosť, no černoch z čelenkou cez oči mi až tak nesedí. Dej bol priemernejší ako som čakal, sam tam ma to mierne nudilo, no zopár scén sa vydarilo. Pád Enterprise na planétku bol úžasný a zopár akčnejších scén bolo tiež vydarených. Efekty sa každým dielom zlepšujú a ja sa už neviem dočkať ďalších ST. 70% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Do natáčení sedmého filmu o osudech lodi Interprise a její posádky se tentokráte pustil David Carson. Hudební doprovod mu dělal Dennis McCarthy. Jsme zde svědky křtu kosmické lodi Interprise, která má označení NCC 1701 - B. Naše stará známá posádka odchází do důchodu a nahradí ji Nová a mladá generace. Zatím co je triková stránka filmů lepší a lepší, naši hrdinové jsou starší a starší - věčná škoda. Měl jsem Admirála Kirka a jeho posádku velice rád. Při sledování tohoto snímku jsem si chtě nechtě vzpomněl na jednu českou říkanku - Naše staré kamarády, nehodííííme do smetí............ CITÁT - Nechutná mi to, nalejte mi ještě.......... Svým způsobem je to smutný příběh. Příběh se zde posouvá o 78 let do budoucnosti, ano čtete dobře o 78 let !!?? Nová generace vesmírné lodi Interprise NCC 1701 -D je zde : ..........PICKARD - Patrick Stewart ..........RIKE - Jonathan Frakes ..........DATA - Brent Spiner ..........GEORGI - Levar Burton a další. Scotty, Chekov, Kirk, Uhura......jsou zde už jen jako staříci. Na novou posádku si budu muset dlouho zvykat. CITÁT - Warp sedm.......... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejlepší Star Trek film. Pár věcí mi na něm sice vadilo, hlavně prostřední část, jinak ale výborné sci -fi. Nová generace pod velením Picarda prostě nezklamala. Setkání Picarda s Kirkem bylo opravdu výborné, film ukazuje pěkný přechod mezi oběma sériemi. Potěšil mě také Malcolm McDowell jako záporák Soran a výborné efekty, které pokročili o notný kus dopředu. Je tu vtip ( hlavně Datova linka mě bavila ), akce a napětí. A na První kontakt se díky tomuto filmu těším o hodně víc. Už to bude jenom Picardovo. 85%. S novým dabingem je to o mnoho lepší. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Natáčelo se od 24. března do 9. června 1994 v Kalifornii, Nevadě a Arizoně. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. listopadu 1994 v Hollywoodu. (Varan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno