Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (818)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $93,051Tržby Celosvetovo $1,273,000▐ teda riadna úchyláreň, ktorá si najprv spraví nechutnú pôdu pod nohami aby potom mohla začať krvavá čistka, troška zbytočný masaker, bez skutočnej podstaty, bez kúska chytľavého deja, len niekto chcel svoje zvrhlé chúťky preniesť na plátno /15%/ ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasický rape and revenge bez přidané hodnoty. Kvalitě tu ubírá zejména první fáze, která je vyloženě hloupá a samoúčelná. Revenge část je příjemnější. Sice trošku epizodní a nesouvislá, a jednotlivé smrti jsou překombinované, na druhou stranu ale slušně vymyšlené a rozhodně zaujmou. Jako samostatný snímek relativně zdařilé, jako součást žánru nic nového, spíše takové opakování pro začátečníky. Bohužel hlavní hrdinka není postavou, které by mohl divák fandit. Celý snímek je tak pouze jakousi atrakcí, která nedovede strhnout. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Dobre, tu nie je moc o čom písať. Veď aký už len môže byť remake takého filmu akým je legendárny I Spit on Your Grave? Prerábky starých expliotation hororov sa viac menej daria, veď taký Ajov The Hills Have Eyes má väčšina hororových nadšencov vo svojej topke a výnimkou nie je ani ďalšia expliotation klasika, The Last House on the Left (oba Cravenove originály, náhoda?). Spomínané filmy majú, ale čosi viac než len brutálne scény. Remake Steven R. Monroea je počas celej svojej stopáži samoúčelný a nesmierne americky hlúpy a nechutne klišoidný. Ide o tzv. podradný subžáner, ale i tak všetko má svoje hranice. Originál, ktorý mal byť pôvodne úplne niečo iné než čo sa z neho nakoniec stalo, mal jednoduchý nápad (až sa to tak dá nazvať) a jeho brutalita nebola tak samoúčelná ako tu. A samozrejme bola oveľa lepšia, nápaditejšia a nie... Nie je to žiadne prekvapenie, mohlo to skončiť oveľa horšie. Tak sa z tohto stal moderný štandard. (a úplne zbytočný samozrejme :) zlatý nedocenený originál, pri ktorom som tú bolesť hl. hrdinky cítil aj ja. PS: pár ľudí to tu s chválami až moc preháňa, ale ja im to neberiem :) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Remake zakázanej kultovej kruťárny z 87 dnes už nemá čím prekvapiť, pretože jeho rape and revenge story je tým najlineárnejším čo sa dá v tomto žánri nájsť, žiadna odbočka, žiadne prekvapko, žiadne vzrušenie (iba ak z jednoduchých krutých pascí), len solídne remeselné spracovanie čo k predchádzajúcej tvorbe režiséra je priam malým zázrakom. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Typický moderní remake, který časem zapadne. Co chcete ještě vědět? Nastrčí se do něj hezká baba, která se nebojí ukázat kozičky ani holou prdel, přidá se technologie jako mobil a kamera, a navýší se počet násilníků/obětí. S tim násilím se to ale nijak nepřehání, spíše jde o vynalézavost každé popravy. Ani ta kastrace nechybí, ale v originálu mi přišla drsnější. Největší problém jsem měl s hlavní hrdinkou. Nesympatická, nevýrazná postava, který jsem nevěřil ani to opakované znásilnění. Natož pak její proměnu z citlivé spisovatelky na chladně uvažující a vraždící stroj. Ale abych nebyl labuť, tu jednu hvězdu přidám za hladové vrány, ty byly príma. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Louisiana má namiesto okresov tzv. farnosti, takže tu nie je žiadny okresný šerif. (Pat.Ko)
  • Ačkoli není nikde řečeno, v jakém státu se film odehrává, podle poznávacích značek jde o Louisianu. (Othello)
  • K MPAA šlo celkem sedm různých sestřihů filmu, aby se dosáhlo ratingu R. (Othello)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno