Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný komediálne ladený horor, ktorý je už tretím pokračovaním kultu Rec. Má dosť dobrý príbeh o svadbe dvoch zamilovaných ľudí, ktorá sa ale zvrtne v boj o prežitie, keď na miesto konania slávnosti zaútočí množstvo nakazených ľudí zabíjajúcich každého, na koho narazia. Kvôli okolnostiam sa obaja novomanželia nechcene rozdelia, ale urobia všetko preto, aby sa našli a zo situácie dostali. Spracovanie nie je úplne zlé, ale až tak moc mi nesadlo. Kvôli mimoriadne krátkej dĺžke sa tu nudiť určite nedá, ešte úvodná štvrťhodinka venujúca sa svadbe je len povinný úvod, ale dá sa na to pozerať, no potom sa to už rozbehne a stále sa niečo deje, ale nesadol mi ten zvláštny až komický štýl, o ktorom vôbec neviem, čo si mám myslieť. Prišlo mi to, ako keby niekto napísal scenár a postavy pre komédiu, ale časom to prerobil na horor, no vo finálnom produkte bola tá pôvodná komédia stále výrazne cítiť. A na toto som si nezvykol až do konca, buď to malo byť ešte vtipnejšie, aby to bola skutočne plnohodnotná hororová komédia, alebo bežný vážny horor. Toto bol skôr horor s nepríjemnou pachuťou komédie. Ale zase celková schéma o hľadaní sa dvoch rozdelených ľudí, z ktorých každý má svoju skupinu preživších, ktorá sa samozrejme postupne zmenšuje je celkom slušná, viacero situácií je zaujímavých a páči sa mi aj úplný záver. Čo sa týka krvavých scén, tak som celkom spokojný. Nevynikajú výraznejšími nápadmi, ale krvi je dosť a tie jednotlivé úmrtia sú podané dobre, poteší hlavne celá časť s motorovou pílou. Herecké obsadenie je skôr sklamaním, nič nemám proti hlavnej hrdinke, tá je ideálna, ale zvyšok postáv je už skôr prinajlepšom priemerný a niektoré si teda mohli aj odpustiť. Réžia a technická stránka na kultovú jednotku nemajú ani v najmenšom, tu už úplne chýba tá dravosť a všadeprítomné napätie, za čo ale samozrejme môže aj vizuálny štýl, miesto realistickej dynamickej jednotky je už tento film točený klasicky až na pár výnimiek, ako úvod alebo pár skôr bezvýznamných scén. Takže celkovo o sklamaní ani moc hovoriť nemôžem, jednotka je jeden z najlepších hororov vôbec, ale dvojka už s kvalitou išla prudko dole, tá ma nebavila ani trochu a preto aj moje očakávania boli skôr na nižšej úrovni. Rec 3 je prakticky priemerný horor na jedno pozretie, na rozdiel od dvojky ma to neurazilo, ale znovu si to už nepozriem. 58% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Negativní Ohlasy z Cela Nechápu.. Fanoušci mají zřejmě stejný problém jako u Piraně 3DD.. Zkratka to není to, co každý Očekávál.. Čert To Vem. .Já fanoušek Reců rozhodně Nejsem.. a Tohle je velice příjemné Koukatelné Krvavé Béčko.. Mně osobně Zmizení Třepající se kamery neuškodilo ba Naopak! Strejda Zombie byl Top Zombie of All Time! Našlo se tady Pár skvělých momentů.. Motorová Pila. Odhryznutí Jazyku.. Fight se Strejdou.. A celou dobu film Doprovázela Fajn Atmosféra.. Kde se nudit rozhodně Nedá.. Já si film pustil pro Zábavu Né, abych hledal nějaké Nedostatky z předešlých Dílů! Já jsem Potěšen a mile Překvapen! ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Bolo jasné, že Paco to sám nezvládne tak dobre (kto má napozeranú filmografiu na predošlích snímkoch spolupracujúcich pánov vie čoho je kto schopný) a len zamrzí, že najočakávanejšiu scénku (nevesta s motorovou pílou) ešte aj poriadne skurvý. Po zaujímavom svadobnom úvode, tvorca odhadzuje kameru (a Belaguero ju nemieni ani v najmenšom zdvihnúť) čo mi nevadí ako tie odľahčené situácie, ktoré vôbec nie sú funny (brnenie a už zmienená píla) aby to vylepšil nekompromisný záver ako sa patrí. I tak ostáva nemastný neslaný pocit a la Prometheus (adohráva sa to v tom istom vesmíre ale nakoniec z toho nie je ani to ani ono), no našťastie chuť na ďalšie pokračovanie nezahnal. Ako by aj mohol keď na ňom bude pracovať moj obľúbenec, hahá. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Svadobná hostina Kolda a Clary vyzerala zo začiatku ako výborná zábava pre celú rodinu, ale len do momentu, keď sa zvyčajne veselý strýko začína následkom poranenia meniť na krvilačného netvora. Na mieste nastáva obrovský chaos a každý sa snaží nájsť únikovú cestu, ktorá by mu pomohla prežiť. Nové manželstvo si prejde hneď počas prvej noci obrovským testom. - Som ohromne šokovaný z toho, ako mi druhé zhliadnutie tohto hororu sedelo. Už viac ako rok som nevidel celovečerný horor, ktorý by ma bavil viac, ako tento kúsok. Na mňa tu fungovalo všetko. Funguje to ako horor, funguje to ako komédia, funguje to ako dráma a funguje to aj ako romantika. Hlášky, soundtracky, gore, všetky situácie vyvolávajúce emócie kvôli extrémne sympatickým postavám a absolútna absencia akéhokolvek happy endu sú skomponované tak dobre, že tých 75 minút bolo úplne úžasných. Plus to situovanie na odviazanej svadbe plnej španielskych tradícií a switch z Found Footage na normálnu kameru tomu pridávajú nespočet plusových bodov, a keby sa na ČSFD rozšíri topka na viac ako 10 filmov, tak bude REC 3: Genesis prvým snímkom, ktoré si tam pridám. Nemôžem sa dočkať toho, s čím ešte príde pán Paco Plaza, pretože jeho hororová tvorba mi nesmierne vyhovuje. + Javier Botet + herečka z Verónica + herečka z Asmodexia + herečka z The Lodgers ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Než jsem si pustil REC 3 Genesis, tak už jsem viděl zdejší chabé hodnocení, takže mé očekávání bylo, že vysolím jasnej odpad. Nakonec jsem byl ale mile překvapený, že na odpad to není. Několik scén je parádních a zombíci jsou docela věrní. Nicméně o strachu nemůže být řec a navíc jako prequel či genesis to bohužel nefunguje. Stále nevíme, odkud se virus vzal a jaký má charakter, víme jen, že se šíří kousnutím a že mu nelahodí citace z Bible. Náboženský virus? Plazo-Balaguero, to jste nemohli vymyslet něco uvěřitelnějšího? Za tento díl, který nic neobjasnil tedy dávám 40% a snad bude Apokalypsa výrazně lepší. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (9)

  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)
  • Původ vypuknutí démonické epidemie je vysvětlen v grafickém románu „REC: Historias Ineditas“, který v Evropě vyšel současně s tímto filmem. (LUKICKK)
  • V celosvětových kinech film utržil 11 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno