Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 2
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V novém seriálu Loki od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. (Disney+)

Recenze uživatele TheEvilTwin k tomuto seriálu (2)

Loki (2021) 

Jeden z nejočekávanějších marvel seriálů je nakonec jen průměr a na to, jak vysoké byly Lokiho ambice, je to celkem slabé. Tim Hiddleston je naštěstí dostatečně charismatický, aby si dokázal seriál ukrást pro sebe, ale zbytek je takový... meh. Jakoby to bylo na míle vzdálené celému marvelu, celý ústřední motiv časových linií i oné "zlé společnosti" je prostě takový nezáživný, postavy nejsou ani tak zajímavé, jak jsme zvyklí, záporák je ve výsledku trapný a celých 6 dílů se toho až tak moc nestalo. Pro MCU jistě důležitá věc, kterou musí každý divák chtě nechtě zkouknout, ale že by mi Loki něco dal, to ani ne. Neosobité, při zemi se držící a ustrašené jít do něčeho většího - ať už v rámci akce nebo děje. ()

Season 2 (2023) (S02) 

Druhá série byla fajn a zase je to něco, co i když se člověku nelíbí, tak to musí vidět, aby byl v dalším marvel světě orientován, jinak se ztratí a už nechytí. Ale i přes tolik pochvalných recenzí mě druhá série nebavila tak moc jako první, a to z prostého důvodu. Loki tady jednoduše ztrácí cokoliv, co jej dělalo Lokim v celém MCU. Z vychytralého záporáka se najednou stává dobrák, který už úplně ztratil svou podlost, nekouzlí, nevyužívá své přednosti ve formě iluzí a manipulací a je prostě jen “kladná postava bez charakteristik”. Děj taky není bůhvíjak ohromující, jelikož tenhle kolaps multiverza je podán tak abstraktně a v momentě kdy se to celé zhroutí jsem si říkal “no a co?”, protože nám tady tvůrci neukázali jediný konkrétní, hmatatelný důsledek, který by v nás vyvolal emoce a u kterého bychom byli zdrceni jeho osudovostí. Celá série se pro mě vezla na vlně průměru a v závěru je fajn pozice, ve které Loki skončil a která vyvolává zájem o další vývoj, ale nic víc bych v tom nehledal a větší přednosti tady zkrátka nevidím… ()

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama