Reklama

Reklama

Z mořské vědecké laboratoře Aquatica unikne velký žralok a napadne loď s mladými milenci. Farmaceutická firma, která sponzoruje práci laboratoře, se po tomto incidentu rozhodne, že pokud jim vedoucí projektu, doktorka Susan McAlesterová, do osmačtyřiceti hodin nepředloží výsledky své práce, žádné další peníze nedostane. Susan, pracující na možnosti získávat ze žraločích mozků protein, který by zastavoval a léčil Alzheimerovu chorobu, doprovází na základnu zástupce společnosti Russella Franklina. Ten se seznámí s dalšími členy výzkumného týmu a netají se antipatiemi k lovci žraloků Carteru Blakeovi, který se zase pro změnu netají antipatiemi k práci Susan a jejího týmu. Aby získala dostatek proteinu, musela vytvořit tři obrovské žraloky, kterým s pomocí genetických manipulací až pětkrát zvětšila objem mozkové hmoty. Geneticky upravení žraloci útočí koordinovaně, jsou schopni plavat dozadu a dokáží vyřadit z provozu kamerový systém, který je hlídá. Během večerního experimentu se žralok probere a ukousne ruku jednomu z vědců. Žraloci, jejichž inteligence se genetickým zvětšením mozkové hmoty nečekaně zvýšila, způsobí explozi vrtulníku. Pak s pomocí kovových nosítek rozbijí pozorovací sklo pod hladinou. Stanice je okamžitě zaplavena vodou. Susan, Carterovi, Franklinovi a několika dalším se podaří uniknout do nezatopených částí. Začíná boj s časem, stoupající hladinou vody a inteligentními, krvelačnými žraloky. (TV Nova)

(více)

Recenze (409)

predators 

všechny recenze uživatele

Dostalo se mi přesně to, co jsem čekal. POLEDNÍ MENU: Jako předkrm spousty ukousnutých končetin, hektolitry krve, přerostlí žraloci a S. L. Jackson roztrhlý vejpůl:-) a jako HLAVNÍ CHOD: sám kuchař pečený v troubě:-), kdyby ovšem toto nepřekazila 5ti metrová bestie. Jo je to dobry, pokud teda nečekáte od souboje člověk Vs žralok zázraky:-) 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Včera jsem se na to díval a musím říct, že i když tam je hodně věcí strašně nadsazených, tak film jako celek se mi líbil. Takový společný útok na tygřího žraloka byl solidní. Nejvíc se mi ale líbil kazatel-kuchař se svým papouškem. A poslední hláška: máš před sebou velkého žraloka a ty trefíš mojí nohu... Rozhodně však patří tenhle film mezi top žraločí filmy, na Čelisti sice nemá, ale rozhodně se dá na to dívat znovu. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Spoileruju. No, je to celkem sympatický béčko, ale přeci jen je v něm až moc klišé a hloupostí. Třeba proč měli tak obrovskou základnu pro pár žraloků, kteří to klidně mohli zkusit v akváriu. Proč vůbec dělali ty genetický pokusy, když jediný efekt byl vytažení injekcí z mozku několik kubíků mozkomíšní tekutiny (nebylo-li by jednodušší a levnější chovat pár stovek žraloků). Proč Stellan vypadal, jako že má dvě a půl ruky (po ukousnutí samozřejmě) a jaktože na tak důležitej okamžik, jako je předvedení několikaletého výzkumu sponzorovi všichni zaměstnanci odjeli domů a na základně zůstalo jen asi osm lidí. No, pro začátek by to mohlo stačit. Jinak tempo je rychlý, za půl hodiny už je akce rozjetá na plný obrátky a skvělý je, že člověk vůbec netuší, koho žraloci zabijí tentokrát. A ani není jistý, kdo nakonec přežije. Ne, kecám, je překvapení, že z konečné očekávané trojky dostavších se na svobodu přežijí jen dva. Ale když si tu trojku srovnáte s přeživšími z třeba Chobotnice, nezůstanete na pochybách, že je to jen další klišé. Ale jinak se to celkem dá, přestože žralokovi, natož vůbec žralokovi s lidskou inteligencí, utéct prostě nelze. Žralok má v hlavě určitý orgán, kterým cítí život (živého tvora) na vzdálenost několika metrů a proto nikdy nemine cíl ani v kalné vodě. Ovšem ta doktorka si to zasloužila a Samuel "Já už něco podobnýho zažil" Jackson taky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Je to sice blbost největšího kalibru ale já jsem se docela slušně bavil. Musíte přistoupit na fakt, že to režisér nemyslel tak úplně vážně a chtěl spíše pobavit. A to se mu povedlo. Pár slušně napínavých a akčních scén, povedená hudba a dobře hrající herci. Navíc Harlin nectí klasické pravidlo v pořádí umírání zúčastněných postav. Věřte, že občas budete překvapeni. Největší slabinou tak zůstávají v některých případech opravdu mizerné triky. Nejlepší "žraločí" film do dob "Čelistí" a zatím poslední Harlinův dobrý film. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Deep Blue Sea je bejkovina. Lepšie nad ňou nerozmýšľať. Ale popri vynikajúcich akčných scénach sa pýšní ešte jedným pozitívom. Postavy, ktoré "to určite prežijú", sú zožrané skôr ako postavy, ktorým to zo srdca prajete (napr. kuchár LL Cool J). A práve táto nevyspitateľnosť scenára vnáša do filmu jednak dávku napätia, a po absurdnej "predčasnej" smrti jednej z hlavných postáv tiež sympaticky ironický nadhľad, ktorý ospravedlňuje všetky nelogičnosti a súčasne kričí: "Áno, som bejkovina. Nerieš a nechaj sa unášať besným uragánom prvotriednej akčnej zábavy!" ()

Galerie (70)

Zajímavosti (14)

  • Samotní herci museli před natáčením absolvovat kurz hloubkového potápění. (Karlos80)
  • V závěrečných titulkách je možné slyšet rapovou píseň "Deepest Bluest", kterou má na svědomí LL Cool J, jeden z herců. (slatkac)
  • Když kuchař (LL Cool J) šplhá před žralokem v zatopené kuchyni na regál, je možné si dobře všimnout kolenních chráničů pod mokrými kalhotami. (Kodousek)

Reklama

Reklama