Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (653)

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že dejová linka nápadne pripomínala film Megalodon z r. 2002 (len tu nehľadali ropu), tak musím uznať, že ponúkla podstatne viac zaujímavých a napínavých situácií. V podstate od začiatku do konca sa tu niečo deje a divák nemá ani najmenšiu šancu skĺznuť do nudy. Samozrejme, je tu i veľa klišé situácií, ale tie sa v tých zimomravých pohľadoch na žraloka strácajú. A je tu tiež niekoľko efektných záberov, takže spokojnosť - konzumný pukanec na vypnutie mozgovej činnosti a len na zábavu a relax. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zábavná pitomost o krvežíznivém pravěkém žralokovi, kde si Statham zpívá tu samou písničku co Dory v Hledá se Nemo. Triky jsou solidní a béčkový scénář naplňuje nutné žánrové berličky jako je: kňourající černoch, otravný miliardář i nutná lovestory. Pořád má ale k dispozici britského hláškaře, který kdysi profesionálně plaval, všechno zachrání a utáhne celý film. Pobavilo. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Má přes dvacet pět metrů dlouhej megalodon vůbec nějakou šanci v souboji se Stathamem a jeho hustokrutopřísným pohledem? Jasně že ne, vole. Pokud si někdo z Vás myslel, že prehysterickej žralok, co na posezení sežere velrybu a párá lodě aniž si toho všimne, může obstát v souboji s kurýrem tak byl hodně naivní. Džejsn konzervačním tónem oznámí po cca půl hodině, že neznámá příšera je megalodon, a naprosto suteréně začne nebohému megovi nakopávat ploutve v oblasti prdele nebo prdel v oblasti ploutví. Zoufalej meg ví, že na někoho, kdo nikdy nedoručil pizzu pozdě, zkrátka nemá a tak se v panické hrůze žene na hladinu, prcajíc co nejdál od holohlavého ďábla. Ten ale nebohou parybu nenechá na pokoji a pronásleduje jí až ke břehům mojich soukmenovců a zpátky na širé moře, aby jí v epickém finále dal kolosálně přes píču pokud to byla samice či po kokotovi pokud to byl samec. Mezitím stihne sbalit stále šukézní BimBam ééé Beng Beng teda chci říct Gangbang nebo jak se kurva...a pak, že já mám blbý jméno...no prostě Li, nebo-li tu co hrála Adu Wong. Jako bonus trousí drsný hlášky a já mu opět věřím, že na sobě jednou použil defibrilátor, neoprén si ušil sám a kompletně ukousnutou levou ruku si přišil, kurva, pravou rukou !! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jon Turteltaub servíruje za 130 mega solidní žraločí podívanou, na kterou jsem šel do kina bez očekávání a odcházel jsem příjemně překvapen. Jason Statham je zde absolutně vynikající a táhne celý film nahoru, potěší i nádhera Ruby Rose či hláškující černoch, který se stará o zábavu. Rozpočet jde na filmu opravdu vidět a potěší náhled na podmořský svět se vším, co k tomu patří včetně obřího Megalodona, který je hezky mazaný a lstivý. Ten film mi připomíná mix Útoku z Hlubin a Čelistí a na to, že je film PG-13 tak je to místy nevídaný masakr ( Scéna s velrybou, které trčely vnitřnosti na kameře jsem jen zíral). Fungují zde lekačky, pár lidí hezky vyskočilo ze sedačky během projekce a skvěle režisér servíruje i napětí, při kterém jde několikrát Stathamovi o život. Za mě perfektní zábava s nervydrásajícím napětím. Highlight scéna s vrtulníky. 80% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zavři hubu, parybo... máš zkažený chrup! Mrskej ploutví jak libo, jen nám nežer trup!" Zakrslí Číňani růstovým hormonem tentokrát nešetřili. Kdyby tu potvoru uviděl náčelník Brody, určitě by utrousil: "Budeme potřebovat většího Stathama!" I mě vystrašila. Ještě větší a hryzavější bestie než muréna Amber, masakrující ve finančním oceánu Jacka Sparrowa, a to už je co říct! Ale od hororu zpět ke scifi. Souboj dvou alfasamců mě zaujal (a to nejsem samice). Neohrožený Statham vyzbrojen harpunou, permicí do fitka, jako Hanlonova břitva ostrým scénářem a smlouvou za pár MEGa, versus mírně přerostlá paryba, spoléhající se na kvalitní, pročež již před miliony let ukončenou evoluci, si navzájem poměřovali ocasy a soupeřili o to, kdo má větší megakoule. Souboj samců zádumčivě pozorovala holčička Meiying, jejíž chudí rodiče jí k Vánocům místo akvária koupili lístek na MEG casting a doufali, že ji při natáčení něco sežere, aby mohli mít syna (viz čínská politika jednoho dítěte). Bohužel, rybář Jason jim plány překazil. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy Taylor (Jason Statham) zachraňuje doktorku z plastové „klece“ na žraloky a utrhne se jeřáb, volá posádka u lodi, že padá jeřáb. Taylor na to okamžitě reaguje. Jenže Taylor nemá celoobličejovou masku a ani nijak upravenou masku, má pouze klasickou masku s přístrojem v puse. Tudíž volání z lodi nemohl slyšet. (Ace.A.T.L.)
  • Snímek je natočen na základě románu „Meg: A Novel of Deep Terror“ z roku 1997. Téhož roku získalo práva na natočení filmu studio Disney, avšak roku 2015 jej převzalo studio Warner Bros. (fiLLthe3DD)
  • Velryba ve filmu je také vytvořena pomocí CGI. (griph)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama