Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 9

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (685)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Horory se žraloky nikdy moc nevyhledávám, neboť mi nepřipadají příliš zajímavé, ani strašidelné. S tímto vědomím dokážu velice ocenit, jak dramatický může být horůrek se zmíněnou tématikou a natočený pouze v jedné malé zátoce. Ve filmu je skvěle vykreslena beznaděj hlavní představitelky se všemi aktivními i pasivními prvky co k tomu patří. V tomto ohledu oceňuji především důležitost přílivu a odlivu. A pak také způsob s jakým vedla Blake Lively svůj životní souboj s hrozivým protivníkem. Velice napínavý a uvěřitelný příběh. 74% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmy o ľudožravých žralokoch mám rád. Od čias čo som zhliadol Spielbergove "Čeľuste" som si tento špecifický horrorový subžáner zamiloval. Takže som si s chuťou pozrel aj snímok "Smrtiaci príliv", ktorý v roku 2016 natočil režisér Jaume Collet-Serra. Bolo to celkom fajn, ale niečo mi na tom hodne vadilo. Už mám dosť týchto feministických superpičí, čo všetko zvládnu. Samozrejme, že hlavnú úlohu stvárnila silná, sebestačná, vynaliezavá ženská, s ktorou nevyjebe ani osem metrový žralok. Feministická lobby pracuje na plné obrátky. ** ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller, který díky krátké stopáži ani chvilku nenudí. Naopak, Collet-Serra je kvalitní režisér a zvládá emocionální momenty, lekačky, napětí... Blake Lively nesleze z plátna a pro mě překvapivě je velmi sympatická, takže mi nedělalo problémy si o její postavu dělat jako divák starosti. Líbilo se mi, že mexické postavy jsou tu vykresleny pozitivně/neutrálně, ne jako podezřelí cizáci, kteří chtějí jen ukradnout Nancyin americký iPhone. A líbilo se mi, že Nancy není žádná dáma v nesnázích. Collet-Serra má čas i na to věnovat pozornost rackovi, který Nancy celou dobu dělá společnost. (Byla jsem si jistá, že to racek schytá!) Jako jednohubka (o nic jiného se zúčastnění nesnažili) jsou Mělčiny dokonalé - pobaví, napnou, nabídnou krásné scenérie a sympatickou hrdinku, o kterou se budete bát. 70 % ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase s radostí zjistil, že tu máme další žraločí filmeček. Začátek byl parádní. Už když se stařičký chevrolet prokousával tropickou džunglí aby se posléze před ním otevřel výjev jak z ráje jsem si spokojeně mlaskal. Bělounký písek a moře všech odstínů zelené a modré, vlny... Buď jak buď letošní dovolená po Čechách byla jen dovolenovým odvárkem proti dovolené u tohoto zálivu kdesi v Mexiku.... Do toho fešná blonďatá Blake, která byla v plavečkách vyplněná přesně tam, kde měla být a nevyplněná tam kde neměla být :-). Fascinovaně jsem sledoval její hrátky ve vlnách, kdy některé záběry byly opravdu skvostné. Kamera si tu s vlnami i s ní opravdu vyhrála! Po prvním ataku predátora jsem ani nedýchal i když základní schéma filmu jsem znal. Bohužel ale od první poloviny se žralok začne chovat jako pardon - debil - a když mu nechutná korálový útes, začne žrát kovovou bójku... Trochu jsem se bál aby do toho celé nevstoupila maminka a hádejte co. Vstoupila. No víc nebudu spoilerovat. Myslel jsem, že od čelistí, kdy žraloci v nich potápěli helikoptéry a lodě už krapet pokročila. Bohužel tohle točili Amíci a tak solidní zpracování začne strhávat nedotažený scénář. Pokud vás to zaujalo, pak doporučuji mnohem reálnější záležitost The Reef (2010). Konec konců to točili Australáci a ti s Brusíčky a surfaři mají nějaké zkušenosti... Tohle je jen za tři krvavá pírka racka Radka. Škoda :-( * * * ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To jsme jednoho krásného odpoledne viděli s frajerkou nadějně vypadající trailer na tento filmový skvost, který jsme zkrátka museli vidět. Mimochodem bylo to ten den to jediné, co jsme si po filmové stránce z kina odnesli. Poté už následovaly pouze nepublikovatelné záležitosti. Na úvod snímku čeká na diváka troška toho amatérského surfování na mexických μvlnách. Po surfařském úvodu následuje několik dojemných telefonátů domů, abychom si k hrdince vytvořili nějakou citovou vazbu, což se mi ani vzdáleně nepodařilo. Zde bych velmi pohanil zpracování náhledů telefonu, které na mě působilo maximálně rušivě. Jakmile se dopovídá s rodinnou, tak samozřejmě následuje to, na co všichni horlivě čekali - střet s nejhrůzostrašnějším predátorem přírody, který v průměru za rok, věřte nebo ne, zabije neuvěřitelného 1 a 1⁄2 člověka. V tomhle filmu je naštěstí rybička při chuti, takže jich rozcupuje hned několik. Prudce inteligentní blondýnku naštěstí jen zraní, a tak se kámen po kamínku snaží dostat na břeh, přičemž svádí se žralokem taktickou bitvu o každičký metr. Úplně mě dostal epický závěr, který raději ani nebudu vyzrazovat, jak byl šílený. Nerad bych někomu zkazil tento velkolepý okamžik. Odpad nedávám proto, protože hlavní hrdinka nebyla vyloženě zrůda. Jinak je to ovšem opravdu dost nezajímavý počin. Pokud jste retard, nebo se nacházíte v alkoholickém opojení, tak se vám to snad malinko zalíbit může. Jinak doporučuji utíkat. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Na tvorbě žraloka se z největší části podílelo švédské studio ILP, které je specialistou na tvorbu digitálních žraloků. (imagoo)
  • Ve finální scéně, když se Nancy (Blake Lively) praštila o bóji, tak si herečka zranila nos i ve skutečnosti. Přesto pokračovala dál. Takže to, co vidíme ve filmu, je reálná krev. (applause)
  • Blake Lively (Nancy) začala natáčet 8 měsíců po porodu dcery James. Pro vyšvihnutí formy jí pomáhali dva trenéři a nutriční poradce. (Novotnak98)

Reklama

Reklama