Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 3

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (361)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Posíláme vám náhradní dýchací přístroje, ale je tu důvod, proč jsme to neudělali dřív, při přechodu na další láhev je velké riziko opojení dusíkem, budete mít možná halucinace" Bez toho přechodu, ale tuším hrozí smrt, když vám dojde kyslík. Navíc poslat dolů kyslíkové láhve společně se světlicemi na ochranu proti žralokům asi měl být první krok. Jenže, pokud by se to takhle odehrálo, tak si děvčata mohla klidně sednout v potopené kleci na zadek a počkat na pobřežní stráž a celej thriller by byl v hajzlu. Bylo třeba to vymyslet jinak, nejdřív dolů mezi žraloky pošleme chlapa s navijákem a baterkou... Žraloci byli moc fajn, zbytek jsem prostě kvůli výše zmíněnému nějak nemohl zkousnout. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Stejně jako dvě extra šukézní hrdinky tohoto filmu, jsem i já byla vystavena životu nebezpečnému nebezpečí - V létě jsem se zasekla s jednou důchodkyní v hypermarketu ve výtahu. Vedro jak v píči způsobilo, že z nás během chvilky lilo jak z prasklý roury, důchodkyně vedla protože byla nabalená jak na Sibiř, a smrad jejího žluklýho potu mě štípal v očích. Do toho občas mocně uhnila, jelikož stará střeva už nefungují tak dobře jako kdysi a já se tak dávila v koutě, zatímco babizna, hluchá a bez čuchu snad ani netušila, že mi tam co pět minut prdelí hraje sólo na trambón - Let čmeláka. Dostavil se tak, stejně jako u hrdinek ve filmu, zoufalý boj o kyslík a následně i halucinace. Nebo se tam ta bába fakt začala po hodině svlíkat. K tomu se se mnou stále snažila vést konverzaci a rozklepaným hlasem, prozrazujícím stařeckou demenci se mě co minutu ptala - ,,Nevíte proč nejedeme, slečno?" Plus měla strach o mé zdraví jelikož jsem prý nepřirozeně žlutá a mám nateklé oči. Chtěla jsem jí poslat do hajzlu, vysvětlit jí, že jsem žlutá od přírody a oči mám šikmý stejně jako ona scvrklou macochu, ale kombinace vedra, smradu, nedostatku vzduchu a jejího hlasu způsobila, že jsem sebou sekla a probrala se až nevím kdy na čerstvém vzduchu, kdy babka už byla pryč a já jako omluvu dostala ten nákup zdarma. Takže radši do klece se žralokama okolo, než do výtahu s prdící ježibabou. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Vím, že to s hodnocením asi přestřeluju, ale já si nemůžu pomoci. Čelisti, Mělčiny a podobné záležitosti se žraloky se můžou jít zahrabat. Tohle mi sedlo dokonale. Ta vodní atmosféra, beznaděj a hlavně NAPĚTÍ. Snímek má neuvěřitelné tempo. Ke konci jsem si už myslel, že vidím pár přehnaných aspektů, ale pak přijde závěrečný zvrat a já čumím, jak nevím co. Nebudu nic vykecávat, to bych spoileroval. Navíc tohle není takový ten klasický hloupý žraločí film, kdy hrdinové nakonec žraloka nebo žraloky přemůžou a je tu happy end, tohle je něco úplně jiného. No o plném počtu hvězd nakonec nepochybuji. Těžko se to dá slovy popsat. Prostě, Napětí, atmosféra, beznaděj, reálně napsané postavy dvou nešťastnic co uvíznou v kleci 47 metrů pod vodou, solidní soundtrack ze studia tomandandy, překvapivý konec s nečekanou pointou. Co víc si přát? Tohle přece zkritizovat ani nemůžu. Velký palec nahoru ! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe niečo vynikajúce z tohto súdka. Keby tu bolo viac a lepšie gore tak by išlo o parádny animal horor. Absencia brutálnejších krvavých scén však nie je na škodu, pretože tu sa hralo na niečo iné, a tým boli predovšetkým napätie a atmosféra. Pokiaľ sa divákovi podarí zžiť sa s hlavnými hrdinkami a s ich neutešenou situáciou, tak odmenou mu je totálna dusnota a obhrýzanie nechtov. Bezútešnú atmosféru sa niekoľko krát podarí umocniť aj slušnou ľakačkou, ktoré fungujú na sto percent. Pritom dej nie je bohvieaký, je veľmi jednoduchý. Popravde, ani som si nedokázal predstaviť o čom to bude, keď budú tie baby celý čas v tej klietke, ale mýlil som sa, žiadna nuda nehrozila. Teda až na samotný slabší začiatok, našťastie trval len chvíľu, dievčatá sa do klietky poponáhľali. Skrátka tento rok ide o to najlepšie v tomto subžánri, napätím a atmosférou 47 Meters Down schová do vrecka aj mnohé staršie kvalitné animal horory. A išlo to aj bez masakru. 85/100 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Lisa a Kate sú nerozlučné sestry, ktoré sa počas dovolenky v Mexiku rozhodli vyskúšať netradičnú atrakciu. Milovníci adrenalínu sa dokážu zabaviť rôznymi spôsobmi, no dobrovoľne vstúpiť do klietky určenej k zosunu do oceánu, aby bolo možné sledovať jedného z najväčších mäsožravých dravcov planéty, to chce naozaj dávku odvahy. Keď počiatočná zábava nečakane prerastie v priam hororový scenár, obom ženám neostáva nič iné, ako zmobilizovať svoje sily. Majú presne hodinu nato, aby sa dostali z úplného dna, nad hladinu oceánu. Napriek tomu, že je kyslíka čoraz menej, toto ani z ďaleka nebude najväčším problémom, ktorý budú musieť vyriešiť, aby sa dostali do bezpečia. Ja som "The Shallows" videl, a tak sa snáď nikto nenahnevá, keď trošku porovnám. V prvom rade musím povedať, že tu je atmosféra vzhľadom k nastolenej situácii omnoho hustejšia. Už len keď si predstavím tu temnotu všade naokolo, dochádzajúci kyslík, no a samozrejme "jorkšíra" v pätách, miestami mi naozaj stislo riťku jak nejakému "bukovi" z Modrej Ústrice. Gore nech nikto nečaká, no keď vás asi po tretí krát mikne, možno budete rovnako ako ja uvažovať nad tým, či ste práve nepozerali čistokrvný animal horor. Neodpustím si ani malú radu na záver. Nepolemizujte nad logikou tohto snímku, nebodaj nad fyzikálnymi zákonmi o tlaku, vztlaku a podobne, lebo to by musel divák bez mihnutia oka najebať "odpad", len by sa tak zaprášilo. Vzhľadom nato v akej tichosti sa "In The Deep" zjavil, Ja to na tie slabšie štyri vidím - 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie filmu prebiehalo od 15.6. do 7.8.2017 v Dominikánskej republike a vo filmových štúdiách The Underwater Studios v britskom Basildone. (MikaelSVK)
  • Aby se napodobili organismy nalezené pod vodou, byla do nádrže přidána jemně nasekaná brokolice. Mandy Moore řekla, že po několika týdnech to bylo docela nepříjemné. Porovnávala to dokonce s natáčením uvnitř polévky. (ČSFD)

Reklama

Reklama