Reklama

Reklama

Meg 2: Příkop

  • USA Meg 2: The Trench (více)
Trailer 1

Připravte se na dokonalý adrenalin ve filmu Meg 2: Příkop, doslova nadživotní jízda, která trhák z roku 2018 posouvá do ještě větších výšek a ještě větších hloubek s několika obřími Megy a mnohem víc! Ponořte se do neprobádaných vod s Jasonem Stathamem a světovou akční ikonou Wu Jingem, kteří vedou odvážný výzkumný tým na průzkumný ponor do nejhlubších hlubin oceánu. Jejich plavba se zvrtne v chaos, když jejich misi ohrozí zlovolná těžební operace a donutí je svádět vysoce riskantní boj o přežití. Naši hrdinové se musí postavit proti kolosálním Megům a neúprosným drancovačům životního prostředí a v pulzujícím závodě s časem předejít, přelstít a přeplout své nemilosrdné predátory. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (336)

novoten 

všechny recenze uživatele

Dokud se s baterkou hledí do tmy a pochoduje se po mořském dně, vzpomínal jsem na nedávné a zapomenuté Pod vodou a divil se, proč se nepřidá na množství atrakcí a nadsázky. A pak Jason Statham aktivuje svoje cheaty a přijde ještě daleko větší ohňostroj, než v jaký jsem se odvažoval doufat. Přiznaný zamilovaný přístup k béčkům, jaký žene hlavního hrdinu ke schopnostem Supermana, dost možná není možné překonat a pokoušet se o to v podobném měřítku může být i trochu škoda. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci před pěti lety prostě splnili nijak sofistikované zadání. Čistokrevný popcorn, hladoví přerostlí žraloci, opatrný rating, dětinskost, poklonkování Číně, béčkový scénář... Dvojka je prakticky totéž, jen se v první polovině zbytečně moc pohybujeme pod vodou, pár solidních momentů to sice má, ale vesměs jsem se jen ujišťoval, že mě to vlastně nijak extra nebaví. Máme tu víc megalodonů, obří chobotnici, jakési po souši běhající pravěké potvory... ale tenhle skoroprůšvih znovu začíná hlavně scénářem, který je prostě blbý. Jakmile se ale dostaneme nad hladinu, konečně se začneme drápat ke třem hvězdám. I když je to celé hloupé, místy až směšné, zápletky bez nějakého řádu se objevují a mizí a rovněž postavy jsou snadno zapomenutelné. Samozřejmě vyčnívá Jason Statham, který se vždy v poslední vteřině zjeví, udělá nějakou superhrdinou koninu, a zatímco koupající se dovolenkáře nějaká ta příšera v mžiku zhltne, u postav, na kterých Stathamovi záleží, pokaždé dojde k nějakému „ale“. Co nicméně zamrzí nejvíc, je znovu zoufale chybějící ostřejší/krvavější akce. A nedostatek emocí a humoru. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hloupé a to tak, že hodně. Naštěstí stále zvláštním způsobem zábavné. Tam, kde byl první Meg i přes svou hloupost, napínavý nebo něco budoval, nyní vrší atrakci za atrakcí. Potápí se tu v ponorkách, chodí se v 6 kilometrové hloubce, v podvodních laboratořích, bojuje se v laboratoři, která vypadá jak ropná stanice a tak to pokračuje, až se dostaneme na exotický ostrov. Žraloci jsou tentokrát 3 a vzhledem k tomu, že si nějaký čínský investor řekl, že to je málo, je zde chobotnice, ryboještěrky, mexický mafián a zvláštní zabijácké komando. To vše zabalené ve slabém vizuálu a okořeněné vtipným černochem (který není vtipný). Meg 2 je neskutečný mišmaš, který se z vrchu hlouposti směje i poslednímu Rychle a zběsile, ale při vypnutí veškerých mozkových závitů, to pořád dokáže zabavit, přestože je Vám úplně jedno, co vše se ve filmu děje. 50% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nový Meg sráží na kolena hlavně zbytečně dlouhá "úvodní" pasáž z příkopu, která je v té tmě hrozně nepřehledná a ubírá tak filmu extrémně na napětí. Obsahuje sice jednu velmi nepříjemnou smrt, ale jinak nepředvede víceméně nic. Vedlejší postavy mizí jedna po druhé bez toho, aniž byste vlastně poznali, kdo to zrovna vypustil duši (protože je tam tma) a vy jen čekáte, kdy už to začne být ten zábavný popcorn, na který jsme se všichni těšili. Ta pravá sranda tak nastává až v poslední třetině filmu. Chemie mezi postavami je funkční a správně přiblblá, hlášky fungují a konečně vás to začne bavit. Ve finále z toho tak vyleze aspoň průměrné zábavná letní žánrovka, která je pro fanoušky žraločích honiček fajn, ale pro zbytek? To už je na delší debatu. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Paryby pro pablby. Odborným termitem „Slaboduše přeplácané pyré pro markantní idioty“ kategorizuje moderní filmově – teoretická věda takový audiovizuální počin, do něhož bez ohledu na žánrovou konzistenci či elementární vkus jeho paautoři, ve snaze neurovegetativně iritovat to nejretardovanější či asijské publikum, přitrouble pomelou jakoukoliv sebevětší, sebetrapnější a sebekýčovitější debilitu, která se jim při kreaturivním procesu objeví v müsli. A toto je učebnicový příklad ryzí definice výše zmíněné kategorizace. Již první díl, jakž takž snesitelný, pokud jeden hodil deku přes detektor přitroublých kokotin, hodně balacoval na hraně mezi „vinným potěšením” a „nevinnou lobotomií”, ovšem držel se alespoň žánrového schématu a vesměs se vyhýbal trapným ťamanským o-pičárnám a ryžožroutskému pýči. Satanžel díl druhý byl už zjevně plně financován výhradně chüjany, tudíž výsledkem je mimořádně pohlupavý eintopf nevkusné Ce-tung oligofrenie, kýčovitých, klišovitých a mentálně atrofovaných pičovin, žinantního rádoby tumoru, ztrapňování se Jasoně, ukrutného přehrávání protekčních žlutých a hnědých neherců, papundeklových paryb a hnusného digitálního mrdníku, spatlaného patrně v upirátěné kopii Sonny Fekas. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (18)

  • Ben Wheatley měl původně režírovat pokračování filmu Tomb Raider (2018). Jelikož však byla produkce tohoto filmu neustále odkládána, souhlasil Wheatley s režií tohoto snímku. Realizace druhého Tomb Raidera se nakonec neuskutečnila. (fiLLthe3DD)
  • Když Jonas (Jason Statham) odlakává megy of ostrova zábavy, má s sebou 3 harpuny. Když dvě využije, tak má na jednom záběru na zádech ještě 2 zbývající. V dalším záběru už má však jenom jednu. (griph)
  • V Londýně byly v den premiéry na řece Temži k vidění tři veliké hřbetní žraločí ploutve – ty na řeku umístilo oddělení marketingu v rámci propagace filmu. Makety ploutví vážily 300 kg a největší z nich měřila na výšku okolo 5 metrů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama