Reklama

Reklama

The Reef: Stalked

Trailer

Po vraždě své sestry hledá Nic (Teressa Liane), její mladší sestra, a dvě kamarádky rozptýlení při dobrodružné plavbě na kajaku po tichomořském ostrově. Po několika hodinách výletu jsou ženy pronásledovány žralokem a musí se spojit, čelit svému strachu a zachránit jedna druhou. (mac000)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Asi bylo zbytečné názvem odkazovat na předchozí režisérův počin. Čtyři mladé ženy na kajacích a čtyři mladé ženy coby potrava pro žraloka. Krásné moře (má slabost), parádní žralok (žádný trapný digitál), napětí...a útok! Samozřejmě že gore divák by chtěl trhání v přímém přenosu, ale tady to je spíš z pohledu přímého účastníka útoků - ten toho ve skutečnosti také moc neuvidí. Minimálně od dob Čelistí nesmí chybět dítě ve vodě. A když už jsme u Čelistí, pak potěšily hned dva odkazy - vylévání kyblíku a coby splávek kajak (místo barelů). Jen s tím kajakem bych si více vyhrál, protože čekání, kdy vystřelí z vody, bylo napínavé. Jedna z pěkných attack scén bylo rozmydlení plovoucího mola. Příjemný odpočinkový snímek, kde snad mohlo být více sežraných, ale jinak OK. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Do píči to né. Naprostý opak dokonalé jedničky. Traucki nedosáhl zaslouženého úspěchu za první Reef a tak se rozhodl, že se přestane snažit a začal prznit svá povedená béčka. A zatímco Abyss mělo něco do sebe, dvojka Reef jen čistě parazituje na názvu a Traucki degraduje svoje životní dílo. Film by možná fungoval jako thriller o vraždě, protože začátek je v tomhle ohledu dost super a hlavní hrdinka umí trauma zahrát dobře. Jenže pan režisér se rozhodl, že zahyne pouze jedna ošklivá slečna a tři trochu hezčí slečny to prostě zvládnou. Hovno je platné, že žralok občas parádně zaútočí a tři lekačky přivodí infarkt, když se prostě režisér rozhodne natočit emociální drama a žralok je jen kulisa. Nehodné označení survival thriller, nehodné označení žraločí horor. První Reef je v top five žraločích filmů ale ovací se mu nedostalo. Tak Traucki zapškle točí sračky. Nedávný Jetski strčí tuhle pakoninu do prdele a takových 45 metrů 2 je o proti tomuhle fenomenální žraločí horor. Andrew, proč proboha.20%. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Štyri kamarátky sa vydajú na výlet spojený s potápaním. Vo vode na nich ale číha obrovský žralok, ktorý sleduje každý ich krok. - Andrew Traucki je sympatický režisér, ktorý aj napriek nedostatku financií dokáže tvoriť zaujímavé Monster horory. Jeho taktika ukazovať monštrum čo najmenej a tvoriť atmosféru hlavne pomocou strachu z nebezpečného tvora skrývajúceho sa vo vode nebude fungovať na každého, ale mne sa to rovnako ako pri jeho minulom projekte páčilo. Naviac sú tu atraktívne herečky, osviežujúce prostredie, ktoré v týchto horúčavách padne velmi vhod, a celkom nápaditá práca s PTSD hlavnej postavy. Na letný večer ideálny horor, aj keď lahko zamenitelný so všetkými Shallowami, Open Waterami, 47 Meters Downami a Reefami. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parta fuchtlí mi byla nesympatická snad od prvního záběru a postupem času se to nijak nelepšilo. Navíc žralok na sebe nechal dost dlouho čekat. Pak přišlo první obstojné ham a já se začal docela těšit, co bude dál. Jenže nebylo skoro nic. Holky jezdily na kajaku, sem tam se kolem mihla ploutev, došlo na nějaké to klišé, kdy tu jednu v krizový situaci náhle zamrzelo, že nepřišla na nějakej pohřeb a totálně to zazdil stupidní konec. Podobně jako v jedničce i tady zůstalo u toho, že žralok se chová tak nějak jako klasický dravec, ale v tomhle případě by mi ani nevadilo, kdyby měl vysunovací nožičky a honil tu slepičí partu po pláži. 10% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Trauckého civilně pojatý žraločí survival z roku 2010 patří k tomu nejlepšímu, co bylo v rámci daného subžánru natočeno, a proto zamrzí, že The Reef: Stalked jeho kvalit ani zdaleka nedosahuje. Vzhledem k absenci napětí je výsledný produkt bohužel naprosto mdlý a nevýrazný. Závažné nedostatky spatřuji rovněž v nakládání s kontinuitou prostoru a času, které snímku ubírají na uvěřitelnosti. V jedné scéně kupříkladu postava Jodie pádluje k dřevěnému voru, aby varovala děti před výskytem žraloka. Jenže uplynou tři minuty, po kterých následuje záběr z protipohledu na horizont oceánu a po kajakářce ani stopy. Hned vzápětí navíc sledujeme záběr přes její rameno, kdy má ke břehu stále stejně daleko jako před třemi minutami. Běžný divák si podobných přehmatů asi vůbec nepovšimne, ale zkušené oko hororového experta tato pochybení okamžitě registruje, což se pochopitelně promítá do celkového hodnocení. Chápu, že natáčení probíhalo v obtížných podmínkách a kamera zápolí s nedostatkem manévrovacího prostoru, ale tohle si zkrátka schopný režisér musí pohlídat. Snímek The Reef: Stalked tak nemohu doporučit k projekci a uděluji mu pouze jednu silnější hvězdu. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama