Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

James J. Braddock, přezdívaný Cinderella Man, se v polovině třicátých let stal idolem miliónu prostých Američanů. Má tři děti a nadevše miluje svou manželku Mae. V kariéře má slušně našlápnuto, ale tak jako ostatním ani jemu se nevyhne hospodářská krize ve 30. letech 20. století. Nepřízeň osudu ani obnovená zranění mu nezabrání v tom, aby šel za svým cílem. Rozhodne se vrátit do ringu. Nikdo nevěří, že by mohl mít šanci uspět, ale podceňovaný boxer začne vyhrávat jeden zápas za druhým. Z obyčejného člověka, který měl problém si najít práci, se najednou stane neporazitelný hrdina a zároveň symbol nadějí a snů lidí sužovaných hospodářskou krizí. Jeho strmý vzestup nakonec vyvrcholí soubojem se světovým šampiónem těžké váhy Maxem Baerem, který během zápasu v ringu usmrtil dva své protivníky. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (712)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy, ve kterých se již odepsaný hráč vzpamatuje a všechno vyhraje a to všechno za podpory své rodiny která ho neohrožené miluje, opravdu nemusím a většinou je mi z nich špatně, i když jsou podle skutečnosti. Jenže Ron Howard to natočil dokonale a i když to místy působilo kýčovitě, já tomu všemu nevím proč věřil. Zápasy byly natočeny opravdu bravůrně a cítil jsem se jako nějaký fanoušek(a to box vůbec nemusím). Russell Crowe je jako vždy famózní a bez problémů jsem mu věřil. Lepší než on byl ale Giamatti jehož výkon byl opravdu famózní.Jediný, kdo mě tak trochu zklamal bylal Renée Zellweger, které tato role moc nesedla a já jí to moc nebaštil. Vcelku je ale výsledek výborný a Howard znovu dokazuje, že je Pan vypravěč ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Jsem ještě plná dojmů z tohoto nevšedního zážitku, avšak už teď je mi jasné, že pro mne je Těžká váha nejlepším filmem Rona Howarda a i když to bude znít možná trochu rouhačsky vůči jiným filmovým skvostům zabývajících se boxem, jde o nejlepší boxerský film, který jsem viděla. Scény ze zápasů jsou natočeny přehledně a s takovým nábojem, že máte pocit, jako byste byli jen pár centimetrů od ringu a vše s hlavním hrdinou prožívali... díky naprosto úžasnému Russellu Croweovi jste zcela pohlceni do jeho příběhu, pláčete, když pláče on, když dostane ránu, skoro tu bolest cítíte, stejně jako odhodlání vyhrát a postavit se tak proti nepřízni osudu... pro mne osobně první letošní aspirant na oscarovou sošku, pro Howarda i Crowea. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Thomas Newman: 1. The Inside Out ,2. Shim-Me-Sha-Wobble - Miff Mole and His Molers ,3. Mae ,4. Change of Fortune ,5. Weehawken Ferry ,6. Cold Meat Party ,7. All Prayed Out ,8. Tillie's Downtown Now - Bud Freeman and His Windy City Five ,9. Three Bucks Twenty ,10. Corn Griffin ,11. Shoe Polish ,12. Londonderry Air - Paul Giamatti ,13. The Hope of the Irish ,14. Hooverville Funeral ,15. Fight Day ,16. Good as Murder ,17. We've Got to Put that Sun Back in the Sky - Roane's Pennsylvanians ,18. No Contest ,19. Pugilism ,20. Bulldog of Bergen ,21. Big Right ,22. 9, 4, 2 Even ,23. Cinderella Man ,24. Turtle ,25. Cheer Up! Smile! Nertz! - Eddie Cantor ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mega. Opravdu skvělý film, který útočí na emoce, ale mě to bylo jedno a podlehl jsem. Russel Crowe to zahrál skvěle a Jim Braddock v jeho podání byl takovej dobrák, že jste mu museli fandit. Možná ještě více než Crowe se mi líbil Paul Giamatti. Atmosféra filmu rovněž skvělá a Ron Howard dokazuje, že je prostě sázka na jistotu. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Cliff Hollingsworth, Akiva Goldsman | Hudba: Thomas Newman | Produkcia: Brian Grazer, Ron Howard, Penny Marshall | Distribúcia: Universal, Touchstone, Miramax | Štúdio: Imagine, Parkway | Rozpočet: 88 miliónov $ | Tržby: 108,539,911 $ || Drahá dráma. Obsahovo i rozpočtovo. Každopádne to je obdivuhodné dielo, s vždy zaujímavým Crowom, polootravnou Zellweger (jak väčšinou), a prekvapivo šikovným a fungujúcim zfilmovaním športových častí a vývoja zápasov - to kulhá v športovkách vždy najviac. Howard je toho majstrom, no to nezabudnuteľné plus, ktoré núti diváka vidieť dielo znovu, chýba. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (25)

  • Skutečný Jimmy Braddock měl pět bratrů a dvě sestry, po narození vážil úctyhodných 7 kilogramů. (HellFire)
  • Braddockův černošský asistent byl Joe Jeanette – jeden z nejnadějnějších uchazečů o titul mistra světa v těžké váze na počátku devadesátých let. Kvůli svému původu však nedostal šanci o něj bojovat. Joe vlastnil tělocvičnu, kterou James Braddock často navštěvoval. (HellFire)
  • Russell Crowe počas filmovania utrpel niekoľko otrasov mozgu, počas 5 mesiacov celkovo 12, kvôli ktorým musel byť hospitalizovaný a rok a pol trvalo, než herca prestala bolieť hlava. (ladko)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama