Reklama

Reklama

Chaos

  • USA House in the Middle of Nowhere, The (neoficiální název)

Obsahy(1)

Dvě mladé dívky se vydávají večer na hudební párty pořádanou v místním lese. Rodiče o ně mají strach, ale ony nedbají varování a seznamují se s cizincem stojícím opodál za účelem sehnání nějakých drog. Ten je přesvědčuje, že jim drogy opatří zadarmo, ale že s ním musí kousek pěšky do staré chatrče za jeho kamarády. Dívky nakonec souhlasí, ale v kabině se setkávají pouze se dvěma totálně vyšinutými agresivními muži a jednou stejně tak postiženou dívkou. Od této chvíle začíná boj o holý život, dívky jsou mučeny, přeneseny do lesa a zde utýrány k smrti. Vše vede zejména šílená, brutální a maniakální postava a vůdce bandy jménem Chaos, ze kterého mají všichni strach. Po útoku na dívky se banda chce přemístit jinam, ale narazí pouze na dům u lesa, kde bydlí rodiče jedné z dívek. Ti jsou již polomrtví strachem. Přijímají návštěvníky, protože zjišťují, že jsou to oni, kdo zabili jejich dívky. Podaří se rodičům pomstít krutou smrt mladých dívek na vlastní pěst?
Film měl být původně oficiálním remakem klasiky exploitation subžánru "Last House on the Left (1972). Na poslední chvíli dostal jiný název, ale dějově se jedná skutečně o čistý remake této kultovní klasiky. (Flipnic)

(více)

Recenze (105)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ta finální přestřelka pobavila, a to tak že velmi! Jinak klasická exploitační nuda, které mi po filmové stránce nic nedává. Z řemeslného hlediska je oficiální remake Last House zdaleka lepším filmem, byť si tolik nedovoluje. Což mi nevadí, lepší jemný thrill, než špatně natočené explicitní násilí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

V pohodě, ale já osobně v tom nic extra nenašel. Dvě zabití jsou v exploitation žánru nadprůměrně násilný (a dejme tomu relativně šokující), i když netrvají nijak moc dlouho a zbytek zdaleka tak násilný (násilnický) není. Jenže vyšší hodnocení zabíjí nereálnost a debilita v chování aktérů, tady to bohužel vadilo. Prostě trochu blbost. A Kevin Gage (líbil se mi už v LAID TO REST) jako Chaos odvedl dobrou práci, ale ostatní charaktery nic moc. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

TOHLE JE EXPLOITATION!!!!! Naprosto neznámej, okrajovej, nízkorozpočtovej REMAKE (opravdu je to dějově téměř přesný remake!!!!) kultovní klasiky žánrově zakládajícího kultu Last House on the Left (1972). Tento film může také nést název "The House in the Middle of Nowhere". A tohle byl první (podle mne) přímý remake Cravenova díla, i když to bylo nepřímo napodobováno desítkami exploiterů od 70. let. Každopádně, nehledě na podobná dílka, ale hledě na tenhle kousek ... Já jsem zvyklej už na ledacos a mám opravdu v tomto subžánru nakoukáno mraky hrůzných zvěrstev, ze kterých by se běžné populaci zvedal žaludek a trpěli by permanentní depresí... Ale tohle mne opravdu dostalo!! Úplně uzemnilo, zadupalo a ve finále rozstřelilo na vesmírný prach ... Chaos je jmého hlavního záporáka v tomto filmu a je to největší původce zla a ranař, podobně jako byl David Hess v původním Last House ... (1972). Exploitation horrory se vyznačují zejména násilím, brutalitou, ponižováním, sexuálním zneužíváním, znásilňováním, nahotou, sexem tvrdým sexem, krví, vražděním atd. ... Tento film toho na vás vysype tolik, jako by na vás pojízdná míchačka vylila tekutej beton!! A taky se tak budete cítit!! Absolutní syrovost filmu, neuvěřitelný herecký výkon herce Kevina Gage, který hraje sadistického, brutálního ranaře Chaose, absolutně ŠPIČKOVÉ herecké výkony dívčích obětí (jejich řev slyším v hlavě ještě teď ...) extrémní brutalita, násilnosti a zvěrstva, která jdou za hranice běžných exploitation filmů jak 70.tek, tak dnešních výtvorů, tak i asijských šíleností. Ten chlap Chaos táhne celý film, to co provede dvoum mladým nevinným holkám je tak neuvěřitelně syrově, realisticky a zvráceně natočeno, že NEBUDETE vůbec CHÁPAT co se to v tom filmu děje!!!! Tohle je OVER THE TOP EXPLOITATION mého života!!! Napínavý náser, který Chaos rozmaže po zdech a ve finále vám vystřelí mozek z hlavy!!!! Absolutně nedoporučuju divákům s odporem k násilí, brutalitě, násilí k ženám, mládeži do 18ti let ZAKAZUJI (!!!), lidem se slabým srdcem, lidem se slabou a labilní psychikou, a labilním jedincům!!!! Pokud si ale chcete vychutnat jednu z nejsyrovějších napodobenin původního Cravenova kultu, usedněte večer sami u obrazovky a připravte se na tak ohavnou a násilnou jízdu, o které se vám ani nesnilo ... a přitom se běžně děje každou chvíli ...možná pár metrů od nás ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní exploiter, který je vlastně citací a poctou Cravenova debutu. Stejný příběh, podobně nízkorozpočtové sevření, navíc s hodně silnou dávkou brutality a mega zmrdem Kevinem Gagem v titulní roli. Chaos se hodně vyžívá v násilí na obou dívčích obětech a divák s nimi jednoduše soucítí. Ale co předvede záporák v samotném závěru, to hlava opravdu těžce pobírá. Jinak v roli Chaosova otloukánka a poskoka se představí vypasený - dnes už mrtvý - Stalloneho synek. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Tvůrci adekvátním pojmenováním tohoto hororu napsali komentář za mě. Netřeba nic dodávat. Snad je poznatek, že závěr snímku je oslavou tuposti, která nemá v dějinách hororu obdoby. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Původní Cravenův Last house on the left mě nějak nerozrušil a hlavně sem si to nechal zkazit nepřesvědčivýma hercema, i když to byla taky celkem síla, ale Chaos to je úplně jiná kategorie, to je prostě, zásluhou naprostýho maniakálního řezníka Chaose v podání Kevina Gageho, reálná zvrhlá krutost, která znázorňuje násilí hodně naturalisticky a tim nejkrutějším možným způsobem jakej se dá vymyslet, sice to na mě opět nezanechalo nějak větší stopy, že by mě to nějak výrazně rozrušilo, ale musim uznat, že u některých scén sem se musel pozastavit i já, co si tam tvůrci dovolili vymyslet za násilnosti a zvrhlosti. Slabší jedinci tohle nerozdejchaj a měli by od toho dát ruce pryč a dámy na to radši vůbec nešahat ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Čirou náhodou jsem narazil na tento poměrně zdařilý remake Cravenova Last House on the Left. Ač jde dějově opravdu o téměř totožný film, Chos je díky několika scénám a vkutku silné brutalitě v druhé polovině filmu odlišný a nedá se srovnávat ani s původním Cravenem, ani s pozdějším oficiálním remakem. Dojem ale pokazí několik opravdu hloupých nelogičností, trochu nudnější první polovina, která v základním ději kopíruje původní film (odlišné jsou pouze "kulisy") a málo rozvedený scénář. Přesto dobrá volba pro diváky expoitationu, kterým mohu jen doporučit. ()

petero 

všechny recenze uživatele

V podstate remake výborného Cravenovho LAST HOUSE ON THE LEFT nie je úplne márny, vlastne je aj dosť podarený na to že som čakal nejakú amatérsku blbosť (vzhľadom na imdb hodnotenie). Zaujme odpornými scénami mučenia a rýchlim sledom udalostí v ešte rýchlejšie odbytom závere. Zlyháva však na ploche rozprávania. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Zoufale otravná a technicky tragikomická exploitačka, jejíž závěr aspiruje na nejsměšnější filmové finále všech dob. Bohužel, předchozí hodinu a čtvrt chorobné nudy pro magory tahle náramná švanda nevytrhne. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sice to vypadá jako varianta Posledního domu nalevo, jenže ve skutečnosti stál na počátku Bergmanův Pramen panny. Jako osvětový film asi ne (to spíš Smrt stopařek). Podezírám tvůrce, že úvodní titulky měly ospravedlnit vznik filmu. Banda násilníků je amatérsky podivná, když napoprvé jim oběti utečou, ba co více, jedna z nich se dokáže nebezpečně bránit (byť je jí to nakonec houby platné). Scéna znásilnění je syrová a zdařile natočená, jisté záběry dají vzpomenout mistra Fulciho i kanibalské filmy (Cannibal Ferox). Závěr je bohapustý masakr, ze kterého se ale původní emocionální náboj vytratil. U podobných filmů vždy poznamenávám, že na rozdíl od diváků se hlavní aktéři na place museli skvěle bavit... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ten film je sice hrozně amatérskej, o nějakým režisérským umění či technický stránce nelze mluvit, nicméně je to místy tak šokující a dokáže to navodit tak nepříjemný pocity, že to na celkem slušný hodnocení stačí. Konec je potom tak blbej, až je vlastně překvapivej a zajímavej. 70% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

S hororem, u nějž se půl stopáže rozčiluju nad úplně každým hercem, že je prkenější než vor na našem Mašiňáku a zbývající stopáž chrlím sliny smíchu, nad tím, jak je to přiblblý (závěrečná přestřelka to jen korunuje), asi není všechno v pořádku. Ke všemu když jde o totální vykrádačku Last house on the left, ale vykrádačku takovou, že je ještě horší, než kdyby se nápady doslovně remakovaly. Céčková a většinu podstatně slušnějších rape and revenge (o revenge se tu mimořádně moc tlachat vlastně ani nedá) filmů kopírující bída o ničem. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

První z remaků legendárního Posledního domu nalevo se přiklonil na stranu ještě syrovější brutality, která je v tomto filmu opravdu na špici v exploitačním žánru. Kevin Gage si roli doslova zla v lidské podobě užívá neskutečným způsobem, což filmu dodává ještě větší grády. Konec je trošku vybaflej zpoza rožka, ale co už, na plnou palbu to stačí... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Exploitationská nuda. Asi tak by sa dal do jednej krátkej vety zhrnúť komentár k tomuto filmu. Na to, že film v podstate nemal žiaden dej, by som očakával viac napr. gore, prípadne väčšie napätie, aj keď uznávam, že niektoré scény sa naozaj podarili. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Uf. Kurva to byl nářez. Čtyřčlenná banda vedená zvrhlým Chaosem(Kevin Gage) rozjíždí v lesích psychonátlak na dvě děvčata. A to co se tu děje není určitě pro slabší povahy. Vše podtrhuje a umocňuje skvělá kamera ,výborně zahraný záporák, řev obou protagonistek a celkový vizuál filmu. Opravdu tohle je psycho film a krvavej masakr v jednom. Zkrátka exploiťák jak má být. Film mě dostal hned od začátku a nepustil až do konce, kterej byl mimochodem úplně fantastickej, že bych dal nejraděj 6 hvězd kdyby to šlo. Obdivuju kolik zvráceností DeFalco dokázal narvat do tak krátkýho filmu a přitom to krásně drží pospolu jako celek a šlape bez sebemenšího zaškobrtnutí. Moje zvrhlá duše byla ukojena. A já jsem nadmíru spokojen. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem sháněl hodně dlouho a dost jsem se těšil až ho uvidím . . . . 1. polovička filmu vypadá dobře, chystaná akce a do toho Kevin a jeho parta . . . . 2. polovina od zabití prvního děvčete už nestojí celkem za nic. Hodně rychle to skončilo a ještě k tomu tak blbě. Ovšem musím dát 4* jelikož jsem fanda tohoto subžánru a děj filmu je taková dnešní realita. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně široko daleko nejlepší reverenge explotation. Velice chytře vybraný originál TLHOTL, který je ale podán kompaktně, přímočaře a také velmi brutálně. Díky bohu konečně nejsou poldové komičtí, film nedoprovází připitomělá hudba a hlavní záporák je s velkým Z! Takhle se mají točit "remaky". ()

Reklama

Reklama