Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, aby mě nějaký film takto dojal, naposledy snad Umírající zvíře. Už po pěti minutách jsem věděl, že koukám na něco výjimečného. Celou dobu jsem si užíval ústřední dvojici. Bylo krásné sledovat, jak se oba zamilují a chovají se dětinsky. Nehledají na vztahu, ani na tom druhém, chyby, protože vědí, že nemají dlouhou budoucnost, řeší jen to co je teď a tady. Hltal jsem každou scénu, těch opravdu silných je tu hned několik. Moc krásný, milý a dojemný film. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ona miluje ji – ona miluje jeho. On má nevyléčitelnou nemoc – ona má nevyléčitelnou nemoc. Jemu nezbývá příliš času – jí nezbývá příliš času. Řekli by jste, doják jak kráva - žena uroní slzu, chlap se bude nudit. Omyl, autoři přistupují k tématu po špičkách a nenásilně krouží okolo – až na čestné vyjímky žádné srdceryvnosti, žádné laciné fráze, žádné smrtelné postele…….slza nakonec ukápne, ale tak příjemně, nenuceně. ()

Reklama

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

tak jsem natočil tento film, který je o 30 let novější. Přes den jsem si skouknul starého Falka z 1976 2x při odstraňování reklam mi stačilo abych došel k názoru, že nové není vždycky lepší. To platí u všech remaků . Škoda filmového materiálu. A taky času, to si raději pustím film 1976 , nemusím jako většina z vás čekat na další reprízu, já si to mohu pustit kdykoli a kolikrát chci , protože jsem milovníkem filmů a ne divákem televize Zdraví deda :-) ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Opět, jak je na Čt 1 ve zvyku, šoupneme si do televize na vánoční svátky drama, jo a nejlépe o umírání. Nechápu, proč by se měli diváci deptat. Ono sem tam film zaujme svým vtipem, kdy odlehčuje tu dramatickou část ale v době klidu a míru dokáže takový film akorát rozhodit. Kdykoliv jindy a při druhém shlédnutí možná zvednu, ale pro mě, ikdyž silným příběhem, jen průměrný film. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Setkání dvou lidí, kteří později zjistí, že je spojuje stejný osud. O tom, že je Griffin nemocný, se dozvíme hned na začátku. Na přednášce se setká s Phoenixovou. Ta se drží zpátky a rozhodně si nechce s Griffinem nic začínat. Proč? Protože nemá čas. Její "působení" na tomto světě se blíží ke konci. Jejich vzájemné odhalení svého zdravotního stavu oba zasáhne. Snaží si spolu užít poslední chvíle života... Všechny ty lumpárny, které spolu zažívají, mi přišly úsměvné. A působily na mě radostně. Jsem také ráda, že se ve filmu objevila i pasáž, kdy se snaží hlavní hrdinové pomilovat a ono jim to prostě nejde. Až v momentě, kdy se Griffin přestane soustředit na svou nemoc a na to, co bude, se jim to konečně povede... Závěr filmu mě rozbrečel. Výborně podaný film o dvou lidech, kteří se setkají v době, kdy neví, kolik času jim na tomhle světě ještě zbývá. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 12. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama