Reklama

Reklama

Po stopách zabijáka

  • USA Primeval (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách desetimetrového krokodýla, který ohrožuje místní obyvatele. Na jednom břehu řeky je čeká lidožravý krokodýl, na druhém znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Předně, posadit klasický eko horror do prostředí africké genocidy mi přišlo jako dobrý nápad. Byl jsem ale také překvapen slušnou úrovní triků (scéna, kdy krokouš poskakuje po sluncem zalité zlatavé trávě za Orlando Jonesem, mne doslova nadchla) a protože jsem v tomto směru původně čekal něco ve stylu PYTHON (a dalších podobných zhůvěřilostí), nemám, i přes některé slabší složky, problém hodnotit snímek celkově pozitivně a nadprůměrně. Pokud se rozhodnete dát tomuto filmečku šanci a pokud se nebudete zaobírat zjevnými nelogičnostmi (ty jsou navíc pro tento žánr skoro signifikantní), myslím, že pobavit vás dokáže bez problémů... I když by se to zdálo jako holý nesmysl, vychází příběh (velmi volně, samozřejmě) ze skutečnosti - o nadprůměrně velkém krokodýlovi, familiérně přezdívanému Gustav, byl natočen i seriózní dokument. II Scénář: John D. Brancato, Michael Ferris. Hudba: John Frizzell. 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slabší kousek do rodiny zvířecích hororů. Do klasické zápletky, kdy se parta amatérů snaží ulovit obrovského krokodýla (mimochodem je velice trapně počítačový), se nám snaží tvůrci vyprávět o místním diktátorovi. První polovina se docela dá přežít, ale pak se to celé rozsype a atmosféra je v tahu. 35% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký snímok z roku 2007 "Primeval", v našich končinách uvedený pod distribučným názvom "Po stopách zabijaka" je fakt dosť dobrý animal horror, ktorý je nerušivo obohatený o dejovú linku geo-politického konfliktu. Neopozerané prostredie exotickej Afriky, kde sa to celé odohráva, je príjemným diváckym spestrením a práca animátorov na digitálnom krokodýlovi je podctivo, profesionálne odvedená. S výkonom režiséra Michaela Katlemana som sppkojný. V rámci mnohých killing crocodile titulov, ktoré som mal možnosť doposiaľ zhliadnúť, to radím ku vyššiemu nadpriemeru. *** ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Málo Gustava versus hodně moc gejzíru trapnosti ze strany Purcella. Má to spád, agresivní střih, ne úplně špatké CGI efekty a spousty barevných filtrů. Po technické stránce není moc co vytýkat. Což se nedá říci o dějové stránce či originálních nápadech. Těchto indegriencí se zde zoufale nedostává. Ovšem v rámci tohoto specifického subžánru jde o podařenější záležitost. Avšak žádný zázrak se rozhodně nekoná. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem si pustil hodinu po zhlédnutí filmu Návrat do krvavé laguny, což byla asi chyba. Nutilo mě to porovnávat. Uznávám, že se to nesluší, poněvadž je to jak když porovnáváte Spidermana se Supermanem:-) Už bez legrace. Chybou filmu je to, že vlastně vůbec nenahání strach. A obsahuje pár komických scének, zvláště když krokodýl běhá skoro jako Bolt:-) Nepotěší ani výkony herců. Po zhlédnutí divák cítí zklamání. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Krokodýl z úvodu skutečně existoval a měl na kontě několik desítek zabitých lidí. Ani 7 let od premiéry filmu nebyl chycen. (Chrustyn)
  • Ačkoliv krokodýl dokáže hlasitě prskat a syčet, díky absenci hlasivek není schopen hlubokého řevu, jak lze slyšet ve filmu. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy im (Dominic Purcell) podává Stevenovi (Orlando Jones) pivo, je možné zahlédnout, že mu podával skleněnou flašku. Když však Steve pije, drží v ruce plechovku. (Terva)

Reklama

Reklama