Reklama

Reklama

Inspektor Tarconi a Frank společně rybaří, když Tarconi dostane hlášení o muži, který prchá v Marseille policistům v černém audi. Do Francie přilétá zločinec Johnson a začíná vydírat ministra životního prostředí. K Frankovi domů skrz stěnu vlétne prchající černé audi s mužem, vykonávajícím práci kurýra, která byla původně určena právě Frankovi. Muž je odvezen do nemocnice a Frank ve voze najde dívku. Ta ho upozorní na náramek, který měl i odvezený muž – v určité vzdálenosti od vozu má náramek explodovat. To už ale Frank muži a záchranářům nestihne říct a sanitka vybuchne... Franka po návratu do domu překvapí muž a omráčí ho. Frank se pak probudí s náramkem na ruce ve zvláštní místnosti. Přichází Johnson a Frank je pod pohrůžkou zabití nucen přijmout práci předchozího muže. Jediné, co chce, je jet vlastním vozem. Dostává upravené audi, ve kterém čeká dívka z předchozího vozu, ona a dvě tašky mají být doručeny na místo určení. Inspektor zatím začíná vyšetřovat, kam zmizel Frank, a ministr řeší svůj problém s vydíráním. Při odvozu černého audi je muž s odtahovým vozem zastřelen a z vozu je ukraden navigační systém... Frank je na cestě s dívkou Valentinou a snaží se dopátrat, co je na místě, kam míří – v Budapešti. Policisté mezitím najdou svého zastřeleného kolegu s odtahovým vozem a inspektor si přehrává videozáznam, který je ukryt ve voze. U ministra jsou muži ze společnosti Eco Corp. Vydíraný ministr má této společnosti vyjít vstříc a má podepsat proclení jejich lodí. Nechává si den na prostudování materiálů. Muži, kteří vzali z audi navigační systém, hovoří s ministrem a jsou již na cestě do Budapešti, tam kam míří i Frank... Frank sjíždí z trasy a u kamaráda Otta se chce zbavit náramků. Sem ale přijíždí skupina mužů vyslaná Johnsonem, která má Franka navrátit na trasu, ať už po dobrém, anebo po zlém... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (672)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jason Statham si svoju prácu odvedie na výbornú v kadečom, od prvej do poslednej minúty. Ruská (pardon ukrainská) zrzka ale prestane byť otravná až v poslednej tretine, kedy aj záporák naberie zaujímavejšie kontúry a scenár vytiahne zopár nápadov pre oživenie akčnej rutiny (airbagy, vlak). Ona rutinná prvá hodina ale filmu nedovolí vymaniť sa z dvojhviezdičkového kontajneru. Bitkám chýba akákoľvek fyzičnosť a sú iba rádoby efektne zostrihanými atrakciami. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ve francouzštině je osm různých výrazů pro slovo demence - to poslední, nejsilnější, se vyslovuje stejně jako francouzský název Kurýra 3... a nebo by to tak alespoň mělo být, protože kdyby se někdy pořádala soutěž o nejdementnější film všech dob, tento by nejspíš vyhrál a dokonce i předchozí díly série či výplody Uwe Bolla a Eda Wooda by se před ním krčily v koutku. Ale budiž, ne každý akčnák musí být tak chytrý jako je třeba Komando, stačí když v něm furt někdo někoho mlátí dostatečně cool způsobem aby to svižně uteklo. Prostým výčtem však dojdeme k tomu, že tady je jen jeden efektní skok autem z vlaku do vlaku, jedna převelice nudná honička s auty na jakési rumunské polňačce, pak Statham párkrát někoho rutinně zmlátí a nakonec ultraklišé způsobem zrakví rádobydrsného uberevil záporáka, který je tak směšný že by z něj vyplivl bránici i Hanibal Lecter. Tudíž se nabízí otázka - není náhodou čumění na prázdnou zeď zábavnější než tohle? Dal bych 4/10, ale že Statham tu svou děvku nezastřelil, nemohu jinak než 2/10 ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě srala ta hlavní holka. To bych se radši nechal vopíchat od dobře stavěné sršnice než abych byl v autě s takhle blbou křepelkou, ale jinak dobrý. Akční scény mají v sobě víc energie než skladiště pro red bully a Jason Statham je frajer největší. Ani se nedivím Megan Fox že s ním teď momentálně chodí. Baba jako ona potřebuje hold pořádnýho nabíječe a jelikož já neumím dobře anglicky, logicky jí zbejvá už jenom Jason Statham. Neříkám, že film nepopírá všechny možný i nemožný přírodní i fyzický zákony, ale koho to sere ? To, že tahle našlapaná akční pecka odkopla logiku na druhou stranu zeměkoule ještě neznamená, že je špatná. Kurýra s pořadovým číslem tři jsem si vychutnal do posledního drobku a ještě se přitom stačil dobře pobavit. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kurýr 3 aneb recyklujeme, vážení! Nač nějaké originální nápady, když to funguje ve dvou předešlých filmech, tak to bude fungovat i v tom třetím, ne? Takže tu opět máme Jasona, který se nikým nenechá zastrašit (nebo dokonce porazit, chraň bůh!) Audi, které nezastaví ani vykoupaní v přehradě, nebo sexy spolujezdkyni, která mu zadělá na pěkné trable. Výsledek? Koukatelné, svižné, místy i vtipné. Bohužel z tohohle je spíše cítit rutinní povinnost, než snaha vytvořit dobrý film. Ale nebudu tvrdit, že Kurýr 3 nemá něco navíc oproti předešlým dílům, to bych byl neobjektivní. Protože tento díl má asi toho nejlepšího záporáka (aneb Robert Knepper ukazuje, že i když Prison Break skončil, tak on rozhodně ne). Hlavně za něj jsem ještě ochotný tomuto filmu udělit 3 hvězdy. A i když jsem si definitivně potvrdil, že spolu s Gerardem Butlerem je Jason akční ikona dneška, tak čtyřku prosím netočit. Přece jen, co nejde mlátit stále a Jason to není? (Pro ty méně chápavé, je to sláma :-)) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Som mal pocit, že sledujem najnovšiu Lundgrenovku režírovanú naspeedovaným frenetikom, ktorému niekto nahuckal, že suma všetkej akcie sa musí vtesnať do 5 minútovej reklamy. Zbytok muruje megaton lovestory, ekoagitka a nekonečne telefonáty. Tragédia aj oproti dvojke a klobúk dole, že Steve Matrin tu hrdzavú špatu nezavesil za náramok do výfuku po prvej vete. 30% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Až teprve v tomto pokračování se diváci mohou i ve filmu dozvědět Frankovo (Jason Statham) přijmení Martin. (Pepinec)
  • Režisér Olivier Megaton se ve skutečnosti jmenuje Olivier Fontana. Umělecký pseudonym zvolil podle data narození. Když poprvé spatřil světlo světa (6. srpna 1965), bylo to zrovna dvacet let poté, co Američané svrhli atomovou bombu na Hirošimu. (Pumiiix)
  • Hudba, která hraje v autě, když si Valentina (Natalya Rudakova) bere drogu, je od Busty Rhymese, rappera zaznamenaného v době vzniku filmu v Guinnessově knize rekordů jako vůbec nejrychlejšího ze všech. (hendrich6)

Související novinky

Nájemná vrahyně Zoe Saldana

Nájemná vrahyně Zoe Saldana

19.05.2010

Chtěl bych být Luc Besson. Když mu padne do oka nějaký herec, řekne: „Hej, Roberte Marku Kamene, pojď sem, kámo, a spíchni mi zase scénář nějakého přímočarého akčňáku, abych mohl obsadit tu prima… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Reklama

Reklama