Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 1

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 395)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hmm..Žeby Innkeepers číslo 2? Né tak hrozný to zase nebylo. Prvních 50 minut se nic neděje,Přiznám se málem jsem to vzdal!. Naštěstí ve druhé půlce se něco málo dít začlo. Ale bez lekaček,zajímalo by mně tedy o jakých tady všichni básní..Víckrát se leknu u nizkorozpočtovém Slasheru!.. Tři hvězdy s odřenýma ušima! ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Konec zamrazí. Výborná práce se stínem, světlem a zvukovými ruchy, které jsou základem lekaček (takže sound dejte na vyšší level). Nevím jestli je to náhoda, ale opět jsem se nejvíce lekl ve scéně s vránou, tak jako v Messengers. Woman in Black je obalený v slušným hororým kabátu, kterému stačí malinko k nadprůměrnosti v tomhle subžánru. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jedno veřejné přiznání: díval jsem se večer za tmy, sám a to mám s hororovým žánrem už za sebou, troufám si říct, velmi bohaté oťukávání. Přesto se mi dlouhé roky nestalo, abych si asi po hodině projekce musel rozsvítit světlo.. stydno mi ale není, protože, no ano, James Watkins!! Po nekompromisním Jezeru smrti jeden z nejzajímavějších hororových tvůrců současnosti neselhal ani s klasickou duchařinou. Jednoduchá až slabší (dějově), ale neuvěřitelně funkční podívaná!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Žena v černém je skvělý atmosferický horor, který se odehrává v naprosto perfektní lokaci, s výbornými herci a parádní režií, která obstarala právě tu děsuplnou atmosféru, ze které jsem měl mrazení ještě pár hodin po shlédnutí. Daniel Radcliffe mi okamžitě odezněl jako Harry Potter. Tady jsem ho viděl jako výborného herce, který dokáže zahrát mnoho emocí, včetně strachu. Je teda pravda, že bejt jím, už asi po 20ti minutách by mi v tom strašidelném domě houklo, ale on se pro film přemohl a zvládl to naprosto perfektně. Stejně tak i scénář je skvělej. Tyhle duchařský horory většinou ztrestají závěry, ale tady je to všecko takový děsně zajímavý. Klobouk dolů. Film tak přinesl čtyřhvězdový zážitek a vzpomínky, které jen tak nevymámím z hlavy. Kéž by takových filmů v takové kvalitě bylo víc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám rád ženy v černém, hlavně teda v ložnici, ale jelikož v tomhle bijáku hraje Daniel Potter Radclife, tak je jasný že zdejší žena bude mít na sobě mnohem více černého oblečení než preferuji já a že děj se bude odehrávat všude možně, jen ne v mé ložnici. A taky že jo děj filmu se odehrává na ještě strašidelěnjších místech než je moje ložnice, což je jeho absolutně největší plus, protože výběr exteriérku a interiérku dokázal navodit bohovskou atmosféru. Leč dál už jsou spíše výtky, jako lekačky dobrý, ale nesmí jich bejt dvěstě v městě, protože to pak začíná trošku nudit a Danovu herectví, tedy spíše neherectví alá jeden výraz na jeden film taky moc nepomáhá, to umim taky, existiovat ve filmu a tvářit se, jako kdybych měl v prdeli znojemský okurky. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • V jedné scéně vejde Arthur (Daniel Radcliffe) do pokoje a vezme si jednu ze dvou svíček, které se nacházejí vlevo od dveří. Při následném úprku svíčku nemá. Ale na místě, kde by měla tedy být pouze jedna svíčka, jsou opět dvě. (noelcoward73)
  • Natáčelo 3 měsíce, postprodukce trvala dalších 6 měsíců. (LUKICKK)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama